Sări la conţinut

Ecologie şi ţărănie

taran

Lifestyle

Transpiraţia sau viaţa? De ceva vreme, umbla zvonul ca folosirea produselor antiperspirante ar cauza cancerul la san.

Să fii eco până-n… pânzele albe! Cat sunt de rele pentru noi si pentru mediul inconjurator tampoanele pe care le folosim in fiecare luna?

Cum să ne simplificăm viaţa? Si atunci, ma intreb daca totusi nu exista o treapta superioara lui “eco”. Sa fie oare pe lume un produs si mai bun decat crema eco? Raspunsul este: mai eco decat eco este atunci cand nu mai este deloc. Mai eco decat sa-ti dai cu crema eco este sa nu-ti mai dai cu nici o crema.

Cine sunt crinii câmpului? Stilul de viata modern (nervozitate, anxietate, stres) condimentat cu mancaruri foarte iuti sau bauturi care contin cofeina sau alcool, la care adaugi o mica pilula anticonceptionala si, de ce nu, una antidepresiva (vezi mai sus stilul de viata modern) nu ne-au transformat corpul in ceva diferit fata de corpul taranilor secolului trecut?

Eco ţăranul Întrebarea pe care voiam să o ridic este dacă există vreo legătură între ecologie şi stilul de viaţă modern, sau totul nu e decât o frecţie la piciorul de lemn. Dacă nu cumva, pentru a fi cu adevărat preocupat de soarta mediului, nu stingi lumina doar o dată pe an, de ziua pământului, nici nu te ascunzi sub sticlirea rece a becurilor economice. Nu. Pentru a fi eco treci direct la lumânare (de ceară, subînţeles).

Magazine naturiste

Eco, in Bucuresti

Am fost la:

Naturalia

Leacul

Galenic Farm

Copilul

Scutece eco pentru bebeluşi Îngrijoraţi de chimicalele “ascunse” în scutecele convenţionale, tot mai mulţi părinţi aleg să-şi “înverzească” bebeluşii. La mare modă în Occident, scutecele eco-prietenoase intră şi pe piaţa românească.

Alimentaţia

Ortodoxie şi ortorexie A innebunit lumea. Citim etichete, mancam salata, ne mutam la tara si nu mai bem ceaiul in cani de plastic. Stim totul despre legumele care contin cei mai multi antioxidanti si despre E-urile cele mai cancerigene. Asta e credinta noastra, ortorexia?

Miscarea Locavorilor Locavorii isi propun sa nu mai cumpere hrana care a strabatut mii de kilometri in avioane, vapoare, camioane sau trenuri pentru a ajunge la destinatie… Destinatia fiind in general marile supermarketuri, carora nu le pasa de cantitatea de gaz cu efect de sera emis in atmosfera in cursul transportului. Cuvantul de ordine al locavorilor este urmatorul: sa ne hranim cu ceea ce produc fermierii si agricultorii pe o raza de o suta de mile (cam 160 de kilometri) in jurul resedintei noastre.

Dr. Pavel Chirilă – Stilul de viaţă, factor de prevenire a bolilor

Le Nouveau Paysan Roumain Fotoreportaj cu plugul

Grădina

Compost & compostor Ce este compostul, ce este compostorul, cum si mai ales de ce sa compostam?

Nitraţii din curte Solurile, cursurile de apă şi fântânile din România sunt otrăvite sistematic cu nitraţi.

Casa

Case tradiţionale, ieftine şi ecologice (1)

Case tradiţionale, ieftine şi ecologice (2)

Case tradiţionale, ieftine şi ecologice (3)

Programul CASA VERDE

„Casa verde“ – proiect eco finantat de guvern

“Casa Verde” – episodul II

„Casa Verde” – episodul III

„Casa Verde” – episodul IV

“Casa verde” – mai aveţi puţintică răbdare!

“Casa verde” – câteva modificări

“Casa verde” e albastră

Mediu

Becul şi poluarea „Dacă ai stinge luminile în Bucureşti, cerul s-ar vedea ca la ţară. În Los Angeles, după cutremur, când s-au stins luminile, oamenii sunau disperaţi la primă rie pentru că vedeau ceva ciudat pe cer. Era Calea Lactee…“, povesteşte amuzat Zoltan Deak, redactorul-şef al revistei „Vega“, publicaţia Astroclubului.

Spune-mi ce pungă ai… Fructele, legumele sau carnea tinute in pungi de plastic pot deveni cancerigene, din cauza continutului mare de mercur si plumb al acestor ambalaje care, colac peste pupaza, sunt si greu biodegradabile.

A fi = A avea? The Story of Stuff cu Annie Leonard. Un filmuleţ extrem de interesant despre religia consumului instaurată în zilele noastre.

Reciclare

REMAT Strang de doua luni de zile masele plastice din casa, de prin curte. Aproape nimic nu s-a aruncat, totul in speranta unui nou mod de viata, mai preocupat de consecintele vietii de consum asupra naturii in care traim, de curatenia tarii in general si de laudele pe care le voi primi in careu.

Spune-mi ce arunci… “Spune-mi ce arunci, ca sa-ti spun cine esti” poate fi citita si un pic pe dos: “Spune-mi ce nu arunci, ca sa-ti spun cine esti”.

Cu mobilul la reciclare Exista si in Romania un program de reciclare a telefoanelor mobile

Filme

Povestea lucrurilor / The Story of Stuff cu Annie Leonard

Apa – un film care, prin intermediul unor experimente, incearca sa explice lucruri imposibil de vazut cu ochiul liber si sa arate puterea rugaciunii imprimata, concret, in cristale de apa.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: