Skip to content

Cu mobilul la reciclare

Decembrie 18, 2008

Vazand filmuletul de mai sus, m-am intrebat daca exista si in Romania un program de reciclare a telefoanelor mobile. Si am aflat ca Vodafone a lansat Programul de colectare a telefoanelor pentru reciclare:

Vodafone te îndrumă pas cu pas către o lume mai curată:

  1. Caută un telefon mobil vechi, nefolosit pe care îl ai acasă. Acesta poate fi în stare de funcţionare sau nu, cu sau fără acumulator, cu sau fără accesorii (încărcător, handsfree, cablu de date etc).
  2. Scoate cartela SIM, dacă mai e în telefon şi păstreaz-o. Transferă datele/informaţiile personale (contacte, fotografii etc) din telefon pe un alt suport (card SIM, card multimedia MMC, computer) şi apoi sterge-le din telefonul pe care îl donezi pentru reciclare.
  3. Vino cu acest telefon la orice magazin Vodafone.
  4. Aici vei înmâna telefonul unui angajat Vodafone sau îl vei pune chiar tu în cutia de colectare şi vei completa un formular, prin care accepţi să donezi telefonul pentru reciclare.

Prin acest program, Vodafone România colectează: telefoane mobile, baterii, încărcătoare, dispozitive hands-free, cabluri de date, indiferent de model şi de starea de funcţionare a acestora.

Ce se întâmplă cu telefonul după ce-l aduci la Vodafone?

recToate telefoanele colectate, cu sau fără accesorii, sunt preluate de Fonebak, compania cu care Vodafone colaborează la nivel internaţional pentru reciclarea dispozitivelor uzate. Telefoanele care sunt în stare de funcţionare vor fi recondiţionate şi reutilizate în ţări in curs de dezvoltare din Africa, facilitând astfel accesul la serviciile de telefonie mobilă utilizatorilor cu posibilităţi materiale limitate. Terminalele şi accesoriile care nu pot fi reparate vor fi dezmembrate, iar materialele componente vor fi recuperate şi refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, printr-un proces de reciclare ce se va derula în afara României.

Vodafone România va dona eventualele sume de bani, obţinute din reciclarea telefoanelor, pentru susţinerea unor proiecte de protecţia mediului.

Stiai că?

  • Metalele şi plasticul din componentele telefoanelor pot fi refolosite în producţia de telefoane noi sau în alte industrii precum cea farmaceutică.
  • Telefoanele şi acumulatorii conţin elemente preţioase precum: platină, aur, argint, paladiu, cupru, nichel, cadmiu, litiu.
  • 80% din populaţia lumii nu are acces la un telefon. Pentru a-i ajuta pe aceşti oameni, Vodafone Group colectează anual de la clienţii săi din toată lumea peste un milion de telefoane. 70% din cantitatea colectată este reciclată, iar 30% este recondiţionată (telefoane şi baterii care sunt refolosite).

Povesteşte-le şi rudelor, prietenilor sau vecinilor cum ai donat telefonul pentru a fi reciclat şi poate vor face şi ei acelaşi lucru.

Gestul tău contează. Vodafone îţi mulţumeşte pentru contribuţia ta la protejarea mediului înconjurător!

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: