Sări la conţinut

Celor mari

Părinţi, copii şi traume timpurii Pentru început, aş aminti că abuzul asupra unui copil poate fi nu doar fizic, prin bătaie, ci şi verbal. Prin ţipete, şantajări, învinuiri nedrepte. Şi, iarăşi, să nu uităm că, totuşi, cel mai mare abuz, care le depăşeşte cu mult pe primele două, este indiferenţa faţă de copiii noştri. Tocmai această indiferenţă, s-a dovedit de către psihologi, îi face pe bieţii copii să se comporte anormal şi să ne scoată din pepeni pentru a câştiga măcar un pic de atenţie din partea noastră. Fie ea şi unanegativă.

Inchiziţia în fustă sau Noul Cinema Paradiso la mine acasă Să nu rupem flori de colţ, să nu împuşcăm capre negre. Nu sunt doar flori, sau capre. Sunt mai mult decât atât. Sunt nepreţuite. Cu cât mai mult cântareşte sufletul unui copil, mă întreb? Inocenţa nu e şi ea o floare rară? De ce nu iese nimeni în stradă să o apere? De ce nu protestează nimeni atunci când e călcată în picioare?

Televizorul, pericol real sau închipuit?

tvbrain

Copiii abuzaţi sufleteşte „Agresiunea virtuala” – un documentar cutremurator despre impactul pe care il are violenta din filme si jocuri pe calculator asupra inocentei copiilor nostri…

Ce se intampla in creierul nostru atunci cand privim la televizor? O demonstratie stiintifica a faptului ca, indiferent de continut, creierul uman, in special al copiilor, este profund afectat de modalitatile de transmisie video.

“Nu este important ce vedem la televizor, spune McLuhan, ci faptul ca ne uitam la televizor.”

Jumătăţi de adevăr despre televizor – De la ce varsta au voie copiii sa se uite la televizor? Si la ce programe? Autismul.

Ce oferim copiilor in locul tv-ului?

Reviste pentru copii Milan Presse.

Copiii fac ce văd! Radio Itsy Bitsy.

Iepu-TV tv-ul nostru.

Televizorul – cu sau fara?

Cinci zile fără televizor – Andrei Plesu

Campania “Mai bine NU!”

pedo1

Scopul campaniei a fost informarea parintilor asupra pericolelor la care se expun atunci cand posteaza fotografii cu copiii lor pe internet, pe orice tip de site-uri publice (Flickr, Photobucket, Webshots, Picasa, etc), pe forumuri sau la concursuri foto, mai ales atunci cand isi ofera si detalii personale de tip: nume, adresa, telefon, email.

Pentru cei mai grabiti, va rezum in doua cuvinte: internetul este un spatiu in care au acces persoane de toate categoriile “mentale”: de la oameni cumsecade pana la infractori, dezaxati, pedofili. Fotografii cu copii sunt furate si modificate cu ajutorul unor softuri de editare foto si puteti avea surpriza sa le gasiti in locuri mai mult sau mai putin deocheate. Solutia: parolati-le, postati-le pe conturi private, accesibile doar familiei si prietenilor.

Cele 4 episoade ale campaniei:

Mai bine NU! (1) in care se povesteste cum fotografiile cu copii sunt la mare cautare pe internet, in scopuri nu tocmai incantatoare.
Mai bine NU! (2) in care se povesteste de ce sunt fotografiile cu copii la mare cautare, in scopuri de-a dreptul inspaimantatoare.
Mai bine NU! (3) – o invitatie de reflectie asupra motivelor pentru care pui fotografii cu copii tai sau ai altora pe internet.
Mai bine NU! (4) – in mintea unui pedofil.

Bonus:

Interesul şi morala – sau cum a cooperat Google la prinderea infractorilor de pe Orkut.

De ce, totuşi, “mai bine nu”…? O mama a descoperit ca fiul sau, de 7 luni, este de vanzare pe internet.


3 comentarii leave one →
 1. Raluca Mateescu permalink
  decembrie 20, 2008 1:05 am

  Am citit o mare parte din blogul tau si unele lucruri pe care le spui sunt dragute. Nu pot spune ca ma pricep la copii sau cresterea lor, dar ma gandesc ca este necesar si sa socializeze cu diferite persoane de varsta lor, sa cunoasca protipuri umane diverse, sa interactioneze intr-un mod variat.

 2. Silvia permalink
  ianuarie 13, 2009 6:08 pm

  URGENT
  As dori sa va trimit un mail referitor la rezolutia ce se va vota maine in Parlamentul European.

  Va rog sa ma contactati la adresa de mail.

 3. viatalatara permalink
  ianuarie 13, 2009 6:15 pm

  va rog sa scrieti aici. despre ce este vorba? putem face ceva? e atat de grav?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: