Skip to content

Eco, in Bucuresti

Septembrie 28, 2008

Fructe ecologice la Leacul

(fragmente)

Gustoase şi sănătoase, fructele proaspete nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Din păcate, mare parte din cele provenite din agricultura convenţională sunt „poluate” cu pesticide, crescute forţat cu ajutorul chimicalelor şi nu mai au nici un gust sau sunt injectate cu fel de fel de substanţe ca să-şi păstreze „pros­pe­ţi­mea” mai mult timp. Deşi în cantităţi mici, re­ziduurile de chimicale de sinteză din fructe sunt periculoase pentru că, în timp, se acumulează în organism şi pot crea probleme de sănătate, unele chiar foarte grave. De aceea, fructele crescute natural, fără chimicale, ecologice sunt tot mai căutate de consumatorii din întreaga lume.

Pe alese
Mai nou, astfel de produse sunt disponibile şi pe piaţa bucureşteană. Magazinul Leacul de pe Strada Hatmanul Arbore numărul 11 – lângă Perla – tocmai şi-a umplut galantarele cu mere, pepeni galbeni, banane, portocale, lămâi, kiwi, mango, lime, grapefruit roşu şi ananas. „Le-am adus din Austria, de la Biomarkt. Din păcate, în România nu am reuşit să găsim fructe ecologice, cu excepţia căpşunelor pe care le-am avut în primăvară”, a declarat Dana Răileanu, administrator al magazinului Leacul.

Pe lângă fructe proaspete, la Leacul se găsesc şi legume şi rădăcinoase ecologice de sezon: ardei capia şi ardei gras, sfeclă, fasole, ceapă uscată, vinete, cartofi, castraveţi, morcovi. Spre deosebi­re de fructe, legumele sunt de provenienţă autohtonă. În afară de Leacul, bucureştenii pot cum­pă­ra legume eco şi de la magazinul Pukka Food şi, din când în când, din piaţa volantă de la Universitate şi de la Târgul Ţăranului din Piaţa Amzei (atunci când aduc fermierii bio de la Biocoop Sibiu).

Anunțuri
2 comentarii leave one →
  1. Septembrie 29, 2008 8:53 am

    Laaaa muuultiii aaaaniiii!!!! La multi ani, draga Anca, si Dumnezeu sa te binecuvanteze in toate!

  2. viatalatara permalink
    Septembrie 29, 2008 12:03 pm

    Multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: