Sări la conţinut

Pe sticlă

iulie 4, 2008

Pe sticla geamului de la bucatarie, mai precis, a celui din mijloc, care e imobil, si-a facut casa un paianjen. Nu de mult, de cateva zile. L-am vazut, mic cat o furnica, stand pe acolo si asteptand sa-i pice ceva. Ei, uite ca nu a asteptat mult si prima musca s-a prins in plasa. Hop-hop, a coborat, sfrijit si pe sfert cat musca, si a inceput sa o pape.

Cum nu am timp sa stau sa urmaresc tot ritualul, va spun ce vad atunci cand spal vasele si ridic ochii. Pe sticla fiind, chiar daca totul se petrece dincolo, spectacolul e perfect vizibil, la doua palme de fruntea mea.

Azi o musca, maine alta, vad ca paianjenul, din buburuza cum era, a inceput a prinde forma. Pe la pranz imi apare din nou si raman stupefiata: e ditai huiduma si infuleca rabdator una din cele trei muste mioape, care-l asteapta necajite. Acum, iar la bucatarie, iar ma uit: nici urma de paianjen, dar nici de muste! Vai de mine, in ritmul asta, maine o sa-mi atarne de panza de paianjen un elefant.

Publicitate
One Comment leave one →
  1. decembrie 20, 2018 10:21 am

    Am patit si eu la fel. La noi acasa, paianjenii sunt colocatarii. Avem o conventie unanima, daca ii prind pe unde umblu eu, ii omor. Daca se urca pe mine in pat, ii omor. In rest, au mana libera. Ei bine, aia de la geam (dintre geamuri) au liniste mai putin de doua-trei ori pe an. Aia de la colturi, cam isi refac casa sau se muta, cel putin de doua ori pe luna. Exista unii, care au gasit gauri, canale, orificii, spatii, locuri unde se pot ascunde. Fac panza intre doua borcane in camara si cauta-l ca nu-i. Ii pastram in casa tocmai pentru ca mananca ce oricum intra si trebuie noi sa scoatem afara: insecte zburatoare ratacite. Nu am vazut mancand, dar sunt sigur ca pazeste casa si de furnici.

    Si ca sa inchei, viata la tara este magica si zilnic in casa noastra intra si alte fiinte, nu doar noi si pisicile. Astfel, din regatul insectelor, o gasca deosebita, a ramas si s-a uscat pe pervazul interior al geamurilor sau pe plasa impotriva insectelor. De la aceste surse de insecte, am facut un mega insectar. Am mai multe tipuri de albine, mai multe tipuri de fluturi de noapte si de zi, multe tipuri de buburuze, si paianjeni si gandaci de multe feluri. Uscati natural, daruiti prin prezenta. Ma uit cu mila si cu groaza, la acest fel de oaza, de forma si de moarte, dar bine ca nu are nimeni ac in spate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: