Sări la conţinut

România versus România

ianuarie 24, 2009

Suntem un popor fericit. N-ar trebui sa ne plangem. Cineva are grija de noi. Ne vrea binele, impotriva vointei noastre.

Nu ma indoiesc ca, in urma cu 50 de ani, comunistii nu se gandeau decat la binele nostru atunci cand au daramat biserici. Isi doreau sa nu mai fim manipuati de religie, sa gandim liber, fara constrangeri metafizice. Iarasi, faptul ca au bagat in inchisori cele mai sclipitoare minti este tot un act salvator. De ce sa fie unii mai destepti ca altii? Sa fim toti egali intelectual, fara complexe, fara admiratii sau invidii.

In zilele noastre, grija statului pentru poporul roman este constanta. Ministrul Sanatatii nu ne-a vrut decat binele atunci cand a initiat campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. Ce poate fi mai minunat decat o populatie pururi tanara si nemuritoare? Atunci, de ce sa fim tristi? De ce sa protestam? De ce sa strigam atata ca un vaccin impotriva cancerului este o absurditate, din moment ce cancerul nu este declansat de un virus. Lasa, sa ne vaccineze, chiar daca efectele secundare ale Gardasilului sunt ingrijoratoare. Nu ni se vrea decat binele. Sa ne sacrificam noi copii, pentru progresul medicinii. Pentru copiii copiilor nostri. Daca vor mai fi.

De ce sa protestam atunci? Pentru ca suntem liberi. Pentru ca nu mai traim intr-un sistem totalitar. Pentru ca putem alege daca vrem sau nu sa ne poarte statul de grija. Pentru ca ni se garanteaza prin constitutie libertatea de a ne opune. Daca ma gandesc bine insa, si in timpul comunismului te puteai opune. Numai ca te bagau la puscarie. Ah, ce bine ca nu mai traim acele timpuri grele! Acum, daca te opui, ca un cetatean liber al unei tari numite Romania, nu ti se mai intampla nimic. Dimpotriva. Esti avansat in functie. Ti se vrea numai binele. Impotriva voii tale.

In data de 25 noiembrie 2008, in subsolul bisericii „Sfanta Treime” din cadrul spitalului pentru copii „Grigore Alexandrescu”, a avut loc o conferinta de presa in care Dr. Pavel Chirila a vorbit despre Gardasil. Nu a criticat sistemul, nici vaccinul, desi ar fi putut s-o faca. Doar a sugerat ca ar fi mai bine sa se amane aceasta campanie de vaccinare pentru cativa ani, atunci cand vom fi siguri ca efectele secundare despre care se vorbeste in presa occidentala nu exista. De ce sa riscam si sa ne grabim sa supunem populatia Romaniei unui vaccin inca in teste? Fara a mai pomeni ca exista dubii legate de adevaraul scop al initierii acestei campanii in tara noastra.

Si Dr. Chirila nu a vrut decat binele nostru. Si statul roman, asemenea. Din pacate pentru stat insa, a castigat Dr. Chirila. Au refuzat vaccinarea peste 97% din grupul tinta, cu pierderi pentru stat de 23 de milioane de euro. Vinovatii sa plateasca! Stati un pic, doar nu banuiti cumva ca statul roman este vinovat! Nu, vinovat este Dr. Chirila si, mai ales, cel care i-a permis sa tina aceasta conferinta in – culmea ironiei! – incinta spitalului pentru copii administrat chiar de Ministerul Satanatii! Vinovat este Preotul acestei biserici! Deci, sa plece!

Sa plece dintr-un loc in care a slujit 10 ani. I-a slujit lui Dumnezeu si a slujit copiilor bolnavi. A slujit unei comunitati venite din tot Bucurestiul si din afara lui. Sa plece din biserica pe care a ridicat-o cu ajutorul lui Dumnezeu, prin eforturi mari, timp de 7 ani de zile. Totul este perfect coerent, dar nu din punctul de vedere al libertatii de exprimare pe care ne-o ofera constitutia Romaniei. Din aceasta perspectiva, ar fi pe deplin justificabil sa iesim in strada, nu-i asa? Numai ca noi, inainte de a fi cetateni ai Romaniei, suntem crestini. Cetateni ai lui Dumnezeu. Ce ne garanteaza constitutia Evangheliei? Ca prin jerfta vom castiga Imparatia Cerurilor.

Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. Ca cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde; iar cine isi va pierde sufletul pentru Mine il va afla. Pentru ca ce-i va folosi omului, daca va castiga lumea intreaga, iar sufletul sau il va pierde? Sau ce va da omul in schimb pentru sufletul sau? Caci Fiul Omului va sa vina intru slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele sale.

Daca vrem sa ne opunem, suntem averizati ca incalcam legea divina.

De atunci a inceput Iisus sa le arate ucenicilor Lui ca El trebuie sa mearga la Ierusalim si sa patimeasca multe de la batrani si de la arhierei si de la carturari si sa fie ucis, si a treia zi sa invieze. Si Petru, luandu-L la o parte, a inceput sa-L dojeneasca, zicandu-I: Fie-Ti mila de Tine sa nu Ti se intample Tie aceasta. Iar El, intorcandu-se, a zis lui Petru: Mergi inapoia Mea, satano! Sminteala Imi esti; ca nu cugeti cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor.

Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus şi L-au prins. Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea. Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri? Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?

In lumea crestinilor, nu exista democratie, nici corectitudine politica, nici libertate de exprimare. Exista doar pilda lui Hristos, batut in cuie pe nedrept pentru mantuirea noastra.

Voi nu stiti nimic;  Nici nu ganditi ca ne este mai de folos sa moara un om pentru popor, decat sa piara tot neamul.

Cand Parintele a organizat conferinta despre Gardasil, cunostea foarte bine riscurile la care se supune. Dar s-a gandit ca e mai de folos sa fie el sacrificat, decat zeci de mii de fetite de clasa a patra. Si a mers inainte. Atunci, indraznesc sa spun ca, din punct de vedere evanghelic, parohia nu ar trebui sa aiba nici un motiv de revolta. Desi mie tot imi pare rau de ceva. Domnilor, de ce nu mergeti pana la capat? Impliniti dar legea lui Dumnezeu! Vreti sa-l dati afara pe Parintele nostru? E prea putin! Ar trebui sa-l bateti si in cuie! E o cruce chiar in curtea Bisericii „Sfanta Treime”.

11 comentarii leave one →
  1. Abigail permalink
    ianuarie 24, 2009 8:27 pm

    deci e adevarat…la primele semnale m-am gandit ca e fie o chestiune de interpretare fie chiar un zvon….:( uuf

  2. boiereasa permalink
    ianuarie 25, 2009 6:54 am

    Si unde vor sa-l trimita ?

  3. ianuarie 25, 2009 11:38 am

    E posibil sa fi fost platiti ca sa foloseasca populatia sa incerce vaccinul, sa vada cum se comporta pe timp indelungat? E de necrezut ce miseli sint.

  4. viatalatara permalink
    ianuarie 25, 2009 4:18 pm

    Rodica… asta numai ei stiu.

  5. viatalatara permalink
    ianuarie 25, 2009 7:10 pm

    tocmai am citit in revista „Presa ortodoxa” ca se cerceteaza faptul ca Premiul Nobel dat pentru descoperirea legaturii intre HPV si cancerul de col (care legitimeaza controversatul vaccin Gardasil) ar fi fost dat pe mita. in plus, unul din membrii comitetului care alege Nobelul pentru medicina este unul din furnizorii MERK-ului (compania care a creat Gardasilul). sunt chestiuni de ultima ora, nu le-am mai citit prin alte parti deocamdata, avand in vedere ca ancheta a inceput in urma cu doar 1 luna.

  6. Ionel Iorga permalink
    ianuarie 30, 2009 10:12 pm

    Un nou parinte Gheorghe Calciu. Parintele Calciu s-a opus daramarii bisricilor la fel si d-l Chirila dar al bisericilor din tinerele vlastare!

    Doamne ai mila de noi!

  7. viatalatara permalink
    ianuarie 31, 2009 9:38 am

    Nadajduiesc ca ati aflat ca problema s-a rezolvat: https://viatalatara.wordpress.com/2009/01/27/cu-noi-este-dumnezeu/

Trackbacks

  1. Prima victima a campaniei anti-gardasil « † Apologeticum
  2. Umbra crucii « Viaţa la ţară
  3. Prima victimă a campaniei anti-Gardasil « Cidade de Deus
  4. PRIMA VICTIMĂ A CAMPANIEI ANTI-GARDASIL « Nostrabrucanus

Lasă un comentariu