Skip to content

Bun, da’ rău!

iulie 12, 2009

Bună-i tare crema de zahăr ars, dar rea pentru sănătate! Bună, că-i din zahăr, rea, din acelaşi motiv. Cu condiţia să nu o gătiţi prea des, iată o reţetă pe care am încercat-o de curând.

Ingrediente:

  • lapte – 1 litru
  • zahăr – 500 g
  • ouă – 4
  • faină – 2 linguri
  • sare – un praf

Preparare:

Se împarte zahărul în două părţi egale (eu aş recomanda să puneţi mai mult la caramelizat şi mai puţin în lapte, dar este doar gustul meu). Prima parte se pune la caramelizat într-o cratiţă cu pereţii înalţi, pe foc mic. Când zahărul începe să se topească, cratiţa se mişcă în aşa fel încât caramelul să îmbrace pereţii cratiţei.

Într-o altă oală se pune lapte la încălzit. Când este cald, se toarnă peste el a doua parte din zahăr şi se lasă să se dizolve la foc mic, amestecând continuu. Într-o ceaşcă cu puţin lapte puneţi două linguri de făină, pe care o adăugaţi în laptele de pe foc, cu grijă să nu facă cocoloaşe. Compoziţia se lasă la fiert cam 15 minute, până când se îngroaşă puţin. Apoi se lasă la răcit.

După ce se răceşte, se bat ouăle spumă, apoi se adaugă peste lapte, amestecând bine. Se toarnă amestecul în cratiţa cu zahărul caramelizat. În cele din urmă, se pune această cratiţă din nou pe foc, în bain-marie (într-o altă cratiţă mai mare, în care s-a pus apă). Se fierbe la foc mic până capătă o consistenţă groasă, ca a smântânei. Se serveşte rece. Nu ca noi, ţăranii, cu lingura de supă.

crema 006

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: