Skip to content

Schimbă aerul!

iulie 10, 2009

Un mesaj primit pe mail care mi s-a părut interesant, chiar dacă nu provine din surse verificate ştiinţific. Totuşi, având în vedere ca este o teorie confirmată faptul că plasticul încălzit emite o substanţă cancerigenă, am ales să-l postez, pentru a vă informa şi pe voi de acest pericol…

tornado_warningVă rugăm să nu porniţi aerul condiţionat imediat ce veti intra în maşină! Deschideţi ferestrele întâi şi porniţi aerul condiţionat după câteva minute. Iată de ce:

Conform unei activităţi de cercetare, tabloul de bord al masinii, canapeaua, accesoriile emit benzen, o toxină care cauzează cancer (stai un timp pentru a observa mirosul de plastic încălzit în maşină). În plus faţă de faptul că duce la apariţia cancerului, benzenul vă otrăveşte oasele, provoacă anemie şi reduce globulele albe. Expunerea prelungită va cauza leucemie, crescând astfel riscul de cancer şi, de asemenea, poate provoca avort.

Nivelul acceptabil de benzen în interior este de 1,41 mg/mc.
O maşină parcată în garaj cu ferestrele închise va conţine 11-22 mg/mc de benzen. Dacă este parcata în aer liber, sub acţiunea soarelui, la o temperatură de peste 16 grade C, nivelul benzenului merge până la 56-113 mg/mc, adică de peste 40 de ori mai mult decat nivelul acceptabil.
Oamenii care se urca în maşină păstrând ferestrele închise, în mod inevitabil vor absorbi rapid cantităţi excesive de toxine.

Benzenul este o toxină care vă afectează rinichii şi ficatul. Ce e mai rău este că e extrem de dificil pentru corpul tău să expulzeze aceste toxine.

Deci, prieteni, vă rugăm să deschideti ferestrele si uşile masinii – daţi timp aerului din interior să se împrospăteze înainte de a vă urca în maşină.

Reclame
5 comentarii leave one →
 1. Aurelia permalink
  iulie 10, 2009 5:07 pm

  Pai, noi chiar asa si facem. N-am stiut ca asta este explicatia, asa ne-a sfatuit cineva mai batran cand ne-am cumparat masina.

 2. iulie 10, 2009 5:27 pm

  Interesant. Nu stiam. Oricum aeriseam inainte pt. ca daca e cald merge greu aerul , dureaza mai mult pana se raceste. Un argument in plus.

 3. iulie 10, 2009 5:43 pm

  Iaca noi nu faceam asa 😦

 4. iulie 10, 2009 10:09 pm

  Super informatie! Nu m-am gandit ca aerul din masina poate fi toxic! Multam’!

 5. iulie 11, 2009 12:22 pm

  Pai si daca nu ai aer conditionat, cand se incinge masinuta la soare si bordul radiaza ca un calorifer… aproape in permanenta, inseamna ca toti de la mic la mare care avem, am avut si vom avea dacii mai vechi o sa murim intoxicati cu benzen caci cu trei copchii in masina nu o sa-ti permiti sa sofezi cu geamurile larg deschise si daca ti-ai permite, atunci in trafic fiind, risti sa te intoxici cu dioxid de carbon si alte minuni de afara… o reclama ascunsa la masini noi cu aer conditionat? :))
  Te imbratisez si iti multumesc pt grija .
  Felicitari pentru noul aspect, desi pare mai rece…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: