Skip to content

Adevărul despre comunism (10)

aprilie 14, 2009
Adevărul despre comunism (1): Dumitru Bordeianu – Procesul studentilor legionari
Adevărul despre comunism (2): Mircea Platon – Catre un tanar socialist roman
Adevărul despre comunism (3)Dumitru Bordeianu – Cum era viata in temnitele comuniste
Adevărul despre comunism (4): Razvan Exarhu – Una din cele “trei solutii” steinhardtiene, la feminin: Lena Constante
Adevărul despre comunism (5): Pr. Savatie Bastovoi – Campanie pentru recunoaşterea Genocidului Anticreştin în România Comunistă si Mihail Neamtu – Depolitizarea discursului ortodox despre sfinţenie.
Adevărul despre comunism (6): Dumitru Bordeianu – “Reeducarea”: Torturarea studentilor legionari
Adevărul despre comunism (7)Dumitru Bordeianu – “Reeducarea” – Caderea din stadiul de om
Adevărul despre comunism (8 ) Dumitru Bordeianu – Demascarea si implicatiile ei. Moartea lui Iosub
Adevărul despre comunism (9): Pr. Savatie Bastovoi – Despre popi si rotwaileri, cu dragoste

Mi-am dorit să nu mai scriu pe blog în aceste zile, dar sunt unele lucruri care sunt mai importante decât confortul personal spiritual. Oare poate exista un astfel de confort când cineva moare lângă tine?

Vă pun în faţă trei articole. Fără alte comentarii.

MOLDOVA-VOTE-PROTEST-DEATH

Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri de Pr. Savatie Baştovoi

Moldovenii bătuţi de comunişti şi trădaţi de opoziţie sînt martiri!

Veţi spune că a fost o naivitate din partea l0r. Şi eu vă voi încuviinţa: Da, au fost naivi şi sinceri ca toţi martirii! Dar prin aceştia grăieşte Dumnezeu. Să ne coborîm în iad împreună cu ei ca să înviem împreună cu ei!

MOLDOVA-VOTE-PROTEST

Se urcă Basarabia pe cruce de Andrei Crăciun

Miracolul e mereu acelaşi: curajul. Oameni care, ajunşi la limita disperării, aleg să se revolte, să nu legitimeze, prin tăcere, falsul. (…)

Discursul lui Vladimir Voronin este prizonier temelor dintotdeauna ale conducătorilor care, sabotând interesul public, pierd contactul cu realitatea. Viziunea Voronin e simplă şi periculoasă: el e prietenul adevăraţilor tineri basarabeni, oameni serioşi, cadre de nădejde; manifestanţii sunt nişte anarhişti care caută doar să „destabilizeze”. Logica perversă îşi atinge abia acum limita: reacţia firească şi miraculoasă a tinerilor basarabeni împotriva regimului comunist în exerciţiu (clasată rapid şi insuficient în Occident drept „revoluţia twitter”) ajunge, prin manipulare, să decredibilizeze opoziţia democratică (ea însăşi slabă, dezbinată şi dominată de lideri palizi). Moment în care e nevoie de „ordinea” pe care doar ei, comuniştii, o mai pot readuce. 

Reacţia României la ce se întâmplă în Basarbia a fost aparent europeană şi prea târzie. Nu vorbim despre patriotism, istorie sau unionism. Vorbim despre abuzuri grave într-un stat vecin, ignorate constant. Presa românească a fost prea ocupată cu nimicul ca să semnalizeze constant derapajele de la Chişinău.

basarabia-12-aprilie-eu-usa-help-us-unimedia

Patimile Domnului si patimile moldovenilor de Ioana

Potrivit unui ordin al presedintelui Voronin, Armata are dreptul „legal” sa traga „pentru a restabili ordinea, chiar si in femei, copii si batrani”. In ultima saptamana, cateva sute au fost raniti, cateva zeci au disparut fara urma, multi au fost arestati. Nu stim cati. (…)

Chisinaul e un oras inchis pentru presa. O serie de jurnalisti straini au fost expulzati ori arestati. Pagini de internet ale agentiilor de stiri si bloguri au fost inchise, legaturile telefonice cu Chisinaul sunt periodic intrerupte, telefoane ale ziaristilor si protestatarilor sunt blocate. Nu se mai poate intra in Moldova decat via Moscova – restul granitelor raman inchise pentru reporteri. Se relateaza trunchiat si in lipsa unor informatii oficiale, pentru ca ele nu exista. Intre timp, insa, copii si tineri sunt luati de pe strada si batuti pana la lesin in sectiile de militie. Femei si adolescenti sunt drogati si apoi zac in catuse, in spitale. Cei care mai au curajul sa iasa la mitinguri ajung in scurt timp la inchisoare, unde sunt torturati fizic si psihic. Protestatarii risca pana la 8 ani de inchisoare la capatul unor pseudo-procese. (…)

De mila mamelor care nu stiu in care puscarie le sunt copiii, de dragul copiilor torturati pentru ca au cutezat sa refuze minciuna, sa-i purtam in inimi in drumul spre Inviere.

PROTEST ANTICOMUNIST - CHISINAU

Reclame

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: