Skip to content

Mic dejun rapid şi delicios!

Martie 31, 2009

Am descoperit din întâmplare o reţetă de crutoane foarte bună şi uşor de pregătit. Pentru că avem nişte copiii înnebuniţi după Bake Rolls, m-am gândit că n-ar strica să le prapar în casă, pentru un gust mai bun şi mai sănătos, desigur. Ca să semene cu adevăratele Bake Rolls, era musai să arate rotunde, aşa că am cumpărat batoane de pâine – până când voi învăţa să prepar singură batoanele la cuptor. 

Ingrediente:

  • baton de pâine – 1
  • ulei de măsline
  • sare – sau alte condimente, după gust şi imaginaţie

Preparare:

Se taie batonul felii rotunde, mai subţiri. Într-o tigaie se încinge puţin ulei de măsline, apoi se pun felioarele de pâine la prăjit, întorcându-se de pe-o parte pe alta, până capată culoarea aurie în centru şi maronie pe margini. Cand sunt aproape gata se prasară cu puţină sare – dar cred că reţeta poate fi la fel de bine încercată şi cu usturoi, busuioc, ceapă, măghiran, etc.

Sunt atât de bune încât creează dependenţă! Gustaţi, vă rog!

brus-0021

8 comentarii leave one →
  1. octav77 permalink
    Martie 31, 2009 1:31 pm

    Ca un dependent de bake rolls ce sunt recunosc ca deja mi-ai facut pofta. Sigur incerc si eu zilele astea

  2. Martie 31, 2009 1:33 pm

    Neaparat sa folosesti ulei de masline! Si, garantez, dupa ce le mananci preparate deupa retea asta, n-o sa te mai atingi de Bake Rolls😛 E o diferenta… phii! colosala.

  3. Martie 31, 2009 1:44 pm

    hmmm,grozava idee. Oare dauneaza grav dietei?😀

  4. Martie 31, 2009 1:56 pm

    Ei, daca mananci doar unul, nu!😀

  5. Martie 31, 2009 1:58 pm

    Hahahaha ,grozav :))

  6. Ileana permalink
    Martie 31, 2009 2:53 pm

    noi folosim de cand ne stim crutoane de-astea la crema de legume🙂 bine, facute din paine cubulete, nu batoane.

    Dar nu e deloc sanatos, dupa cum banuiesti, si eu am fost fericita sa descopar o reteta sanatoasa de crutoane🙂 adica painea taiata si bagata la cuptor ca atare, iar dupa ce o scoti rumenita o stropesti cu ulei de masline si sare.

  7. Martie 31, 2009 2:57 pm

    Multumesc, Ileana! O sa incerc si reteta voastra. Nu stiu daca prajirea usoara in ulei de masline este chiar nesanatoasa… Oricum, cuptorul e mama tuturor tigailor!

  8. MariaM permalink
    Martie 31, 2009 5:33 pm

    Noi vara mancam des paine pusa la aparatul care o arunca afara cand este gata.Nu stiu cum se numeste .Se raceste painea si pe deasupra punem ulei de masline si rigani .Sare nu . Mic dejun este la noi .Copiii insa mai cer si cand se joaca pe afara dupa amiaza pentru ca nu se murdaresc si nici nu le pica nimic din ea asa cum se intampla cu painea cu miere de exemplu care „curge”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: