Skip to content

Itsy Bitsy spune NU fast food-ului!

Martie 19, 2009

„Este cunoscut faptul că stilul de viaţă al persoanelor adulte este puternic influenţat de deprinderile alimentare din copilărie. Acest lucru ne determină să ne implicăm într-o campanie de nutriţie pentru copii. Părinţii ar trebui să conştientizeze faptul că o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată este cea mai bună metodă de a reduce riscul de îmbolnăvire a copiilor”, a declarat Ciprian Constantin, secretar executiv al Fundaţiei pentru Alimentaţie Sănătoasă.

Itsy Bitsy FM declară război fast-food-ului şi meselor nesănătoase! Postul de radio duce, în schimb, piramida alimentelor sănătoase în grădiniţe şi îi învaţă pe copii de ce este bine să spună NU mâncării tip junk food şi cu ce este bine să o înlocuiască.

Citeşte regulmanetul Campaniei şi înscrie-ţi grădiniţa, dacă eşti din Bucureşti!

Itsy Bitsy lansează campania educativă “Piramida Alimentaţiei Sănătoase” în grădiniţele bucureştene. Organizată sub forma unui turneu, campania intenţionează să educe obiceiurile alimentare ale celor mici şi pune accent pe prevenire.

Până la jumătatea lunii aprilie, personajele Itsy Bitsy vor merge într-un turneu în 30 de grădiniţe din Bucureşti. Jucandu-se cu copiii, îi vor învăţa ce înseamnă să mănânci sănătos, care sunt alimentele nesănătoase, cât de important este să bei apă şi cât de benefică este mişcarea pentru organism. Preţ de o oră, cei mici vor afla prin joc cum pot creşte frumoşi şi sănătoşi! 

Personajele Itsy Bitsy vor avea ca suport Piramida Alimentaţiei Sănătoase, elaborată de nutriţioniştii Harvard School of Public Health. Personajele preferate ale copiilor vor sta de vorbă cu aceştia şi le vor prezenta grupele de alimente, vor discuta despre importanţa meselor calde şi a meselor în familie, vor dansa pentru a le explica importanţa celor 30 de minute de activităţi zilnice şi vor realiza, împreună cu copiii, Piramida Alimentaţiei Sănătoase cu ajutorul figurinelor magnetice. Copiii vor primi şi câte un pliant cu piramida, pentru a-şi aminti mai uşor acasă, când iau masa, că trebuie să aleagă cele mai sănătoase alimente.

piramida-ib

Clic pe imagine pentru o rezoluţie mai bună!

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: