Sări la conţinut

Microscop pentru suflet

februarie 28, 2009

Cu cateva zile in urma, un adolescent de 14 ani a impuscat un copil de 6 ani. Presa a explodat: cum a ajuns arma in mainile lui? Dar glontul? Peste cateva ore, intrebarile au devent si mai grave: de ce a tras? Pentru ca adolescentul a marturisit ca nu a fost nici un accident, nici o joaca. A fost crima cu premeditare. Motivul? A vrut sa vada cum se moare.

Ce a fost in mintea lui? Ce poate fi in mintea unor criminali minori? Ce i-a determinat sa apese pe tragaci? Iresponsabilitatea? Dorinta de a trece niste limite? De a simti ce nu a mai simtit nimeni? De a fi un zeu cu putere de viata si de moarte asupra celor din jurul tau?

Cum ajung astfel de copii in astfel de situatii, iata o intrebare la care regizorul Michael Moore a incercat sa raspunda in celebrul sau documentar Bowling for Columbine (2002) cu care a castigat Oscar-ul, Cannes-ul, César-ul si alte numeroase premii. Chiar daca a fost ulterior controversat, filmul merita vazut, pentru ca te ajuta sa iesi un pic dintr-o gandire unilaterala si sa privesti problema dintr-o perspectiva ametitoare, la o inaltime la care firele paralele de la nivel micro pot deveni secante. Vi-l ofer mai jos, in limba engleza, in original.

Si doi cronicari sceptici: Andrei Gorzo – Trageri si Iula Blaga – Un film care iti ia ochii.

Acum, cu film sau fara, intrebarea ramane:  De ce?

Raspunsul il stim, doar ca nimeni nu-l poate demonstra stiintific, nici nu poate face vreun film documentar despre asta. Nu se vede cu ochiul liber, desi efectele lui sunt cumplit de vizibile. Nu s-a descoperit inca microscopul pentru suflet. Si, daca s-ar descoperi vreodata, il vom folosi pentru uz personal sau doar pentru pacatele aproapelui?

O lectura cutremuratoare, o marturisire a doi adolescenti criminali facuta in scris Maicii Siluana. De ce? Sataniştii raspund.

2 comentarii leave one →
  1. MihaelaMaria permalink
    februarie 28, 2009 11:24 pm

    e terifiant ce se vede cateodata printr un astfel de microscop!

Trackbacks

  1. Razboi întru Cuvânt » Noutati 1-2 martie 2009

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: