Skip to content

Ce ştim despre homeopatie? (4)

februarie 19, 2009
Ce ştim despre homeopatie? (1) – O parere personala
Ce ştim despre homeopatie? (2) – Istoric – Cum a fost descoprita homeopatia – Ce vindeca homeopatia
Ce ştim despre homeopatie? (3) – Principul similitudinii / Doza infinitezimala – Procesul de fabricatie

Dupa primele trei capitole, ar trebui sa putem raspunde la intrebarea din titlu, dar iata, ne aflam inca in plin mister. Discutiile pe marginea articolelor precedente nu imi dau o libertate prea mare de miscare. Oricat de obiectiv as vrea sa ma apropii de subiect, exista niste pareri preconcepute deosebit de puternice in special din tabara „contra”, pareri pe care le inteleg foarte bine, mai ales ca le-am impartasit si eu, pana de curand.

Reamintesc faptul ca nu discutam aici despre homeopatie in general, ci despre legitimitatea folosirii remediilor homeopate de catre crestinii ortodocsi. Din comentariile de pana acum, au fost cateva voci care s-au ridicat atat impotriva homeopatiei, cat si a alopatiei, in general. Intrebarea care s-a ridicat in acest moment a fost: cum trebuie sa se raporteze credinciosii la boala? In mod cert, diferit fata de restul lumii, cel putin in felul in care privesc boala. Dar asta este alta discutie. Revenind la subiectul nostru, Irina mi-a semnalat un comentariu foarte interesant la articolul HOMEOPATIA – forma moderna de vrajitorie, din care am ales pentru voi cateva fragmente:

main_homeopathyProblema dumneavoasta ar trebui sa fie daca homeopatia il neaga pe Hristos sau Invierea sau Sfintele Taine. Lucru care nu se intimpla deloc in cazul homopatiei. Mai degraba o face medicina alopata care, total materialista si atee, presupune ca totul e doar atomi ca nu exista suflet si nici Dumnezeu, ca totul a pornit de la o explozie spontana ca Biblia nu este decit o adunatura de povesti neverosimile, fantasmagorice si stupide. Iata chestiuni care ar trebui sa ocupe revolta domniilor voastre. Nu homeopatia. Caci foarte multi homeopati pe care ii cunosc indruma bolnavii la maslu si la spovedanie… Iar homopatia nu e nici religie nici antireligie. Homeopatie e o stiinta pur experimentala care observa efectul unor substante asupra omului folosind aceste observatii pentru vindecare pe un pricipiu asemanator vaccinarii. Iar pentru faptul ca toate substantele pot fi toxice in functie de doza (chiar si apa poate fi toxica daca bem o galeata), homeopatia foloseste substante foarte diluate pentru a elimina aceasta toxicitate.
Foarte simplu. Fara magie, fara francmasonerie, fara ocultism, fara prea multe teorii. Doar experiment si diluare. Atit. Nu inteleg care ar fi problema Bisericii aici. Daca nu mai exista atomi de medicament asta e problema dumneavoastra?… Nu stiam ca sinteti atit de materialisti, atit de atomisti… Ramine un cimp doar. Ati auzit cumva de cimp… Sau vreti sa inteziceti si cimpul magnetic sau gravitatia… De ce nu interzice si electricitatea, pentru ca remedii homeopatice se obtin si prin expunerea mult criticatelor granule timp de citeva minute la un cimp electric de o frecventa specifica…

De ce nu dezbateti probleme intr-adevar spinoase din punct de vedere religios, ca fecundarea in vitro, unde se omoara embrioni. Clonarea care am putea spune ca pacatuieste impotriva Duhului Sfint…

Dr. Ovidiu Sorescu

La randul meu, in completarea celor spuse de acest doctor, va invit sa vedeti un documentar extrem de interesant legat de „filozofia” materialista, darwninista a medicinii alopate si intarzierea ei stiintifica fata de descoperirile fizicii de la inceputul secolului XX:

Dr. Bruce Lipton – Noua biologie (1)

Dr. Bruce Lipton – Noua biologie (2)

Reclame
4 comentarii leave one →
 1. martie 1, 2009 10:55 pm

  Terminati cu speculatiile. De ce vorbiti dupa ureche? E oculta. Mai cercetati, ca sunteti pe dinafara. Filmele de pe youtube nu sunt de referinta. Ele pot elucida (cum se intampla deseori) sau incurca, studiul nu se face pe tube-uri.

 2. martie 2, 2009 10:19 am

  draga Sceptik,

  ai citit ce s-a scris aici inainte de a scrie mesajul de mai sus? A pomenit cineva de filmulete Youtube?!!! Te rog sa vii cu contraargumente serioase. Multumesc!

 3. martie 2, 2009 8:33 pm

  contraargumentele le-am prezentat pe scurt, in articolul de pe blog. puteti cauta despre homeopatie si pe blogul prietenilor Sf. Munte Athos

  nu mai continui pe aceasta tema, sunteti oameni mari, va descurcati voi

 4. martie 4, 2009 1:51 pm

  draga sceptik, nu te supara, dar daca ai intrat in hora, trebuie sa joci. onest din partea ta era sa citesti intai ce am scris aici si apoi sa comentezi. pentru ca era interesant sa vii cu contraargumente la ceva, nu la nimic.

  pe de alta parte, daca tot ne batem in zvonistica, eu stiam ca Parintii de la Sf. Munte folosesc remediile homeopate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: