Sări la conţinut

To fi or not to fi

ianuarie 6, 2009

Pe unde-o mai fi Fifi? O mai tineti minte? Cateaua alba, raioasa, cu blana curgand in bucati mari, de lana, mirosind inconfundabil si irespirabil, lasata mostenire in fata curtii de catre fostul proprietar.

Multa vreme ne-am zbatut, macinati intre ce ne spunea creierul si ce ne-ndemna inima. Creierul, vecinii, prietenii, cu alte cuvinte, partea obiectiva si rationala ne punea in fata o argumentatie imposibil de contrat: Fifi nu are ce cauta acolo. Fifi trebuie parasutata in alta parte, in alt loc de pe lumea asta sau de pe lumea cealalta. Fifi pute, Fifi e murdara, Fifi e bolnava, Fifi ne poate contamina pe noi, pe copii, pe Gonzales si pe aerul curat pentru care ne-am mutat la tara. Fifi se chinuie, Fifi sa moara!

Bre! Toate ca toate, dar nu puteam s-o omoram. Nici sa platim pe altcineva s-o faca, asa cum ne-au sugerat unii. Iar daca am fi transportat-o pe vreun camp, departe de casa, era acelasi lucru ca si cum am fi condamnat-o la moarte. Fifi nu se mai putea descurca singura sa-si procure mancarea. Asa ca situatia era fara iesire. Nici hais, nici cea. Iac-asa!

O strategie a fost sa nu-i mai dam sa manance. Sa se duca la alta curte, cu raia ei cu tot. Fifi s-a mai dus, dar se intorcea intotdeauna la noi. Asa ca, pana la urma, nu ne lasa inima sa nu-i mai aruncam cateva resturi. Dupa Craciun, am vazut-o pentru ultima oara. Blana ii cazuse aproape in intregime, era plina de noroi si cu botul insangerat, probabil de la vreun porc recent decedat. Stranie aparitie. Cu aceeasi blandete si naivitate cu care ne dezarma de fiecare data, cu aceiasi ochi rugatori si calzi.

Apoi a urmat vizita veterniarului, care ne-a vaccinat animalele impotriva turbarii. A intrebat si de Fifi, i-am spus ca nu-i a mea si ca, daca vrea, poate sa o ia cu el. Dar veterniarul n-a spus nici da, nici ba. A luat-o el? Sau moartea?

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: