Skip to content

Gardasil – Citeşte şi transmite mai departe!!!

Noiembrie 28, 2008

Am primit un material pe mail si vi-l fac cunoscut si voua, pentru a-l trimite mai departe…

  Aspecte ce ridică semne de întrebare în legătură cu utilizarea vaccinului Gardasil / Silgard / Cervarix

hpv_2

 • Vaccinul este destinat prevenirii infecţiilor cu virusul Papiloma Uman (HPV), cu transmitere preponderent sexuală, şi nu împotriva cancerului de col uterin (nu există şi nu a existat niciodată un vaccin îndreptat împotriva vreunui cancer, inclusiv de col uterin).

 • De-a lungul vieţii, cca. 80% din populaţia feminină contactează cel puţin o dată virusul HPV. Doar 10% dintre aceste infecţii rămân şi pot provoca modificări celulare (displazii) la nivelul colului uterin. Doar în 1-3% dintre cazuri evoluţia va fi spre un cancer de col uterin într-o perioadă îndelungată de timp, respectiv 12-15
  ani de la data infecţiei persistente.
  Dar aceste modificări (displazii) de la nivelul colului uterin sunt, de obicei, detectabile şi tratabile. Şi fără vaccin, există statistic o protecţie
  de peste 99%.
 • Statistic, avem cea mai mare incidenţă din Europa la cancerul de col uterin în ultimii
  20 de ani, după cum afirmă Ministerul Sănătăţii. Ar fi fost necesar să fim informaţi despre acest lucru până la iminenţa vaccinării copiilor. Trebuiau luate măsuri de prevenţie, cunoscându-se faptul că acest cancer poate fi prevenit foarte uşor prin identificarea şi tratarea infecţiilor persistente care apar la nivelul colului uterin. Depistarea infectării
  cu virusul Papiloma Uman (HPV) se făcea în cadrul unui program de screening la nivelul populaţiei cu testul Babeş-Papanicolau. De ce acest test nu mai este făcut gratuit de către stat, pentru
  ca infecţia să fie identificată la timp şi tratată, dacă ea creşte incidenţa acestui tip de cancer atât de înspăimântător?
 • Nici măcar în aceste zile, când a început campania de vaccinare, nu se vorbeşte mai deloc
  despre măsurile de prevenţie şi de vindecare a leziunilor de col uterin şi a cancerului care derivă din acestea. De aici putem înţelege că Ministerul Sănătăţii, prin reprezentanţii săi, este mai curând interesat de vaccinarea fetiţelor, decât de prevenţia şi tratarea din timp a cancerului de col uterin prin efectuarea periodică a testului Babeş-Papanicolau. Adică preferă să cheltuiască câteva zeci de milioane de euro pentru a fi achiziţionat
  vaccinul pentru fiecare fetiţă, decât să suporte câteva sute de mii pentru a se încuraja efectuarea testului Babeş-Papanicolau de către fiecare femeie anual.
 • Virusul Papiloma Uman (HPV) are 100 de tulpini şi se presupune că tulpinile 16 şi 18 sunt responsabile
  pentru aproximativ 70% dintre cancerele de col uterin. Întrucat cancerul cervical (de col uterin) se dezvoltă după ani de infecţie croniccu virusul HPV, nu există o dovadă absolută că protecţia împotriva acestor două tulpini va reduce numărul de cazuri de cancer.
 • Infecţia persistentă cu HPV şi nu virusul este cea care determină riscul de cancer. Tratamentul împotriva virusului HPV dă rezultate foarte bune, este foarte simplu şi nu are efecte secundare (ajustarea aportului de acid folic şi licopen, vitamine, efectuarea de controale periodice, respectarea condiţiilor de igienă şi o nutriţie corectă).
 • În România, există un medicament care vindecă leziunile de col uterin: CERVUGID. Este inventat de un medic român, profesor universitar, dar este prea puţin mediatizat deoarece nu beneficiază de un marketing la nivelul marilor producători mondiali şi, ca atare, puţin recomandat de medicii ginecologi.
 • Toate studiile care au dovedit legătura dintre HPV şi cancerul de col uterin au fost sponsorizate de către firmele producătoare de vaccinuri. Nu există studii independente în acest sens. Cancerul de col uterin apare în 99% dintre cazuri la persoane cu o infecţie persistentă cu HPV, dar nu este clar rolul virusului în declanşarea cancerului.
 • Vaccinul Cervirax este îndreptat împotriva a 2 tulpini de HPV:16 şi 18, iar vaccinul Silgard
  se îndreaptă împotriva a 4 tulpini de HPV: 6,11,16 şi 18. Apărute în urmă cu doi ani în SUA şi Europa, ambele vaccinuri au fost vândute imediat pe scară largă, dată fiind răspândirea mare a HPV şi dorinţei
  de prevenire.
 • Până în prezent, în SUA s-au raportat 27 de decese posibil asociate cu Gardasil şi
  alte aproape 11 000 de efecte adverse.
  Alte 2 decese s-au constatat în Germania şi Austria. În SUA, au fost înregistrate oficial peste 600 cazuri cu efecte grave, printre care o boală neurologică rară (pe lângă alte 9.400 cazuri efecte non-grave) – statistici oficiale FDA (Food and Drug Administation). Faptul că 94% dintre efectele adverse nu sunt grave nu este de natură să-i liniştească pe părinţii ai căror copii urmează să fie supuşi unui experiment cu un vaccin ce a creat deja suficiente victime.
 • Informaţiile provenite de la americani trebuie privite totuşi cu rezervă, deoarece raportările
  se fac pe bază de voluntariat. Este posibil ca efectele colaterale ale vaccinului să fie mult mai ample decât statisticile la care are acces publicul.
 • 25% dintre toate reclamaţiile legate de efectele adverse ale vaccinurilor practicate
  în SUA sunt la adresa Gardasilului.
 • La presiunea publică, FDA a tipărit în publicaţiile proprii statisticile despre efectele grave
  (inclusiv moartea), iar producătorul Merk Sharp & Dohme a renunţat la orice acţiune de a mai convinge
  guvernul american să facă obligatorie vaccinarea anti-cancer de col uterin.
 • Cele două vaccinuri utilizate au fost introduse pe piaţă acum doi ani şi jumătate, după o testare clinică care a durat cca 6,5 ani, timp insuficient pentru o testare completă şi pentru a cunoaşte efectele pe termen lung. Efectiv, nu există studii despre siguranţa vaccinului
  şi nici despre genotoxicitate sau carcinogenitate. Potrivit New York Times, care citează publicaţii de specialitate, efectele pe termen lung nu se cunosc suficient, vaccinul fiind licenţiat în SUA în regim rapid, datorită impactului sperat.
 • Lumea ştiinţifică ridică semne de întrebare şi cu privire la durata perioadei de imunizare,
  necunoscându-se dacă va fi sau nu necesară repetarea vaccinului peste o anumită perioadă.
 • Guvernul a alocat sumele necesare prin rectificare bugetară. În Ordinul
  1612/2008
  , prin care se introduce HPV la 110.000 fete din clasa a IV-a, se precizează următoarea
  NOTĂ: “Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaraţie scrisă a părinţilor copilului, cu asumarea consecinţelor ce decurg din acesta.” Genul acesta de note nu este specificat la alte tipuri
  de vaccin obligatoriu. De ce ministerul, cel care are iniţiativa vaccinării, nu-şi asumă în scris răspunderea pentru efectele adverse pe termen scurt şi lung ale vaccinului? De ce trebuie să recurgă la astfel de tehnici de presiune psihologică încălcând legile ţării şi constituţia? Iar, dacă vrea să ne asumăm în mod conştient şi documentat semnarea sau nesemnarea unei declaraţii, de ce nu se îngrijeşte de informarea corectă a părinţilor asupra tuturor punctelor de vedere privind vaccinul?
 • Vaccinarea impusă de Ministerul Sănătăţii se face fără a verifica în prealabil dacă fetiţele nu sunt deja infectate (HPV se transmite şi de la mamă la copil, indiferent de tipul de naştere).
  Vaccinarea celor care au deja infecţia creşte riscul de cancer cu 44% după cum se menţionează chiar în documentele de la FDA. Din păcate, producătorii vaccinurilor nu menţionează
  acest lucru în prospect, omisiune ce poate fi fatală.
 • Atât producătorii vaccinurilor cât şi cei care au decis utilizarea lor
  în Romania refuză să-şi exprime în scris responsabilitatea privind efectele secundare pe care le pot
  avea pe termen scurt sau pe termen lung. Nimeni nu poate susţine că, odată vaccinat, este eliminat riscul de cancer de col uterin, ci doar diminuat într-o oarecare măsură.
 • Nu se cunoaşte răspunsul la întrebarea dacă vaccinul creează probleme în raport cu alte tulpini. Este posibil ca procentul mare al persoanelor vaccinate la care s-au constatat efecte adverse să fie cauzat de faptul că se activează anumite tulpini ale virusului, potenţial cauzatoare de cancer, sau care slăbesc imunitatea naturală a organismului.
 • În Austria, Gardasil este interzis. În S.U.A. şi Canada, vaccinul este permis, dar nu obligatoriu, în unele state din Europa vaccinul este gratuit, dar la dispoziţia cui îl cere. În Franţa, reclama vaccinului a fost făcută de producător, nu de guvernul francez şi nu mai apare la televiziune. Irlanda, care trebuia să-l introducă în septembrie, a renunţat la el. În România, s-a instituit obligativitatea de a-l face. Nu cumva sunt încălcate drepturile omului în acest caz? (Conform Convenţiei Drepturilor Omului, “O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză”).
 • Chiar dacă vaccinul a primit avizul celei mai importante instituţii de avizare a medicamentelor,
  cea americană – Food and Drug Administration, agenţie a Departamentului pentru Sănătate al Statelor Unite – se scapă din vedere un lucru esenţial: aceeaşi agenţie a avizat în urmă cu 8 ani un alt produs al companiei Merk, medicamentul Vioxx, care, în numai câţiva ani, a fost scos de pe piaţa americană, după ce a omorât câteva zeci de mii de persoane şi a îmbolnăvit de afecţiunii cardiace mult mai mulţi.
 • Merck Sharp & Dohme, primul producător al vaccinului, a oprit cu peste un an şi jumătate în urmă (februarie 2007) campania de lobby din SUA în urma protestelor părinţilor, a grupurilor de advocacy şi a experţilor în sănătate publică.
 • Studiile clinice pot conţine erori; una dintre cele mai importante este faptul că s-a folosit placebo reactiv (o soluţie cu adjuvantul care conţine aluminiu) şi nu placebo neutru. Toate rezultatele referitoare la efectele adverse din studiile clinice ar putea fi denaturate. Adjuvantul cu aluminiu dă el însuşi reacţii adverse. De remarcat este faptul că la FDA nu există informaţii despre concentraţia de adjuvant folosită în soluţia considerată ca fiind placebo.
 • Tot mai mulţi medici spun că vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu: Journal of Law, Medicine
  & Ethics îi dă ca exemplu pe Gail Javitt de la Johns Hopkins’s Berman Institute of Bioethics, Deena Berkowitz de la George Washington University School of Medicine şi pe Lawrence Gostin de la Georgetown University Law Center.
 • Pe forumurile de discuţii din străinătate sunt sute de mesaje exprimând îngrijorări şi sunt
  redate cazuri concrete ale celor afectaţi de acest vaccin.
 • Absenţa studiilor pe termen lung ar putea fi o problemă reală; au mai existat cazuri de
  medicamente lansate prematur pe piaţă şi care au trebuit retrase din cauza efectelor secundare periculoase pe termen lung (ex. chiar producătorul Cervarix, compania Glaxo Smith-Kline, făcea în 2003 reclamă în Anglia la Solpadeina, care a fost ulterior retrasă de pe piaţă).
 • Lista efectelor adverse prezentate în prospectul vaccinurilor este impresionantă:

  Greţuri Vărsături Căderea părului Tulburări de echilibru Tulburări de concentrare
  Cefalee Gastrite Tulburări senzitive Hipotiroidism Lipsa poftei de mâncare
  Ameţeli Condiloame Tulburări circulatorii Tulburări de vedere Tulburări de ciclu menstrual
  Astenie Migrene Erupţii cutanate Dureri abdominale Hipertensiune arterială
  Infecţii Tinnitus Şoc anafilactic Dureri musculare Edem ale feţei ( alergic)
  Balonări Tahicardie Dureri de spate Reacţii alergice Modificări ale probelor hepatice
  Convulsii Adenopatie Dureri pelviene Amenore Acufene (zgomote în urechi)
  Fotofobie Somnolenţă Dureri articulare Crize epileptice Tulburări de personalitate
  Tuse Tremurături Lipotimii (leşin) Tulburări de auz Tulburări de orientare
  Paralizii Tromboze Crize de astm Atacuri de panică Tulburări de ritm cardiac etc.
  Ddiaree Metroragii Bufeuri Mâncărimi ale pielii Tulburări de deglutiţie
  Depresii Febră

  Doar la un procent de 17% nu au apărut reacţii adverse. Până acum, nu a existat nici un vaccin pe piaţă care să manifeste atât de multe reacţiiadverse şi de o variabilitate atât de mare, putând fi afectate aproape toate aparatele şi sistemele organismului. Observati ca DECESELE nu sunt mentionate!

 • Nu se cunosc efectele asupra fertilităţii. În documentaţia de la Food and Drug Administration (FDA), dată de Merck Sharp & Dohme pentru Gardasil, se menţionează un studiu despre efectele
  asupra fertilităţii făcut pe… ŞOARECI… şi doar pe un singur ciclu de fertilitate. Cum de s-a tras concluzia că nu există efecte adverse asupra fertilităţii, dacă virusul este specific uman? Gardasil a fost făcut după tulpinile de papiloma uman. Există şi alte tulpini care îmbolnăvesc animalele, însă nu sunt cele din vaccin. De ce nu ni se aduce la cunoştinţă faptul că înşişi producătorii au afirmat că
  nu au verificat dacă vaccinul Gardasil poate conduce la apariţia cancerului şi a sterilităţii
  ?

Relevanţa în acest sens este şi chemarea la precauţie care vine din partea unor somităţi în domeniul medical:

 • Dr. Charlotte J. Haug, editorul The Journal of the Norwegian Medical Association:

  “În ciuda aşteptărilor foarte mari şi a rezultatelor promiţătoare la testele clinice, încă ne lipsesc suficiente dovezi că vaccinul este eficient împotriva cancerului de col uterin (…) cu atâtea întrebări care nu au un răspuns, există motive suficiente să fim precauţi.”

 • Conf. dr. Geza Molnar, preşedintele Societăţii de Epidemiologie, ridică semne de întrebare:
  ”Dacă aş avea o fetiţă sau o nepoată în clasa a IV-a, nu aş accepta să fie vaccinată. Autorităţile europene au recomandat vaccinarea, dar nici o ţară nu şi-a asumat o campanie naţională obligatorie
  de imunizare. În plus, ar trebui să se ştie că papiloma virusul este un cofactor în apariţia cancerului de col uterin. Iarăşi trebuie ştiut că circa 80% dintre infecţiile cu astfel de virusuri se vindecă singure,
  în timp de un an, iar leziunile precanceroase se dezvoltă în 3-10 ani. Paradoxul pentru mine este că nu se ştie cât durează imunitatea dată de acest vaccin. În plus, nu poţi spune oamenilor că vaccinul acesta te fereşte sută la sută de cancerul de col uterin. Ce mă deranjează este că nu există
  nici o scrisoare metodologică din partea specialiştilor pentru acest vaccin”.
 • Dr. Sorin Paveliu, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, la vremea aprobării vaccinului în România de către Ministerul Sănătăţii, s-a opus vehement introducerii lui ca obligatoriu, arătând că nu este testat suficient. “Începerea administrării vaccinului la nivel naţional, prin decizia Ministrului Sănătăţii Publice, induce însă în eroare populaţia, care poate crede că această decizie se bazează pe avizul specialiştilor, întemeiat pe dovezi şi ca urmare a experienţei îndelungate a acestora, ceea ce evident nu este cazul de faţă!”

Oficial, testele făcute de către producătorul Gardasilului, Merck Sharp & Dohme, se vor încheia abia la sfârşitul anului 2009!!!

Aprobarea vaccinării de către părinţi este, în primul rând, un mijloc de a-i absolvi pe cei care au decis vaccinarea de responsabilitatea efectelor adverse!!!

Este nevoie de o perioadă de 20-30 ani pentru a se cunoaşte cu adevărat toate efectele pe care acest vaccin le are asupra celor vaccinaţi!!!

——–
Bibliografie:

 1. Dr. Christa Todea Gross. Îndrumarul Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Provita din România. Editura Renaşterea, Cluj 2008, p. 331-335;
 2. Dr. Traian Ciucă. Boli transmisibile pe cale sexuală. Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1993, p. 59, 66;
  http://medic.pulsmedia.ro/
 3. Dr. Genoveva Tudor. Bolile Homosexualilor – Un documentar medical la zi, Editura Christiana,
  Bucureşti 2005, pp. 102-103.
 4. Cancerul_de_col_uterin__epidemiolog…11/21/2008 – www.gineco.pulsmedia.ro/article-xx-Ginecologie-
 5. Dr. Bogdan Alexandru Riga, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Prof. Dr. Panait
  Sârbu”, Bucureşti
 6. Sanego- Die Gesundheits-Community, www.sanego.de/Medicament_Gardasil
 7. De luni, incepe vaccinarea fetitelor impotriva cancerului de col uterin – articol si comentarii, http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5163576-luni-incepe-vaccinarea-fetitelor-impotriva-cancerului-col-uterin.htm
 8. http://sanatate.ele.ro
 9. http://www.sanego.de/Medikament_Gardasil
 10. Hans U. P. Tolzin, http://www.impf-report.de
 11. http://www.judicialwatch.org/documents/2008/JWReportFDAhpvVaccineRecords.pdf Bundesverband der Frauengesundheitszentren
  e.V.( 9.11.2007)
 12. http://www.frauengesundheitszentren.de
 13. http://www.kkrasnowwaterman.com
 14. http://www.vaers.hhs.gov/
 15. http://www.fda.gov/bbs/topics/news/2003/new00890.html
 16. http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dockets/07p0210/07p-0210-ccp0001-01-vol1.pdf
 17. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12846362?dopt=Abstract
 18. http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/09/15/fabrica-de-sclavi-%e2%80%93-episodul-4/
 19. http://silgard.wordpress.com

DECLARAŢIE DE REFUZ MOTIVAT a vaccinării cu Gardasil / Silgard / Cervarix

desktop1

Subsemnatul(a) …………………………………………………., legitimat(a) cu C.I./B.I. seria ….., nr. ……………………….,

în calitate de părinte al elevei …………………………………………………, clasa ……… de la şcoala
…………………………………………., din localitatea …………………………………….,

am luat cunoştinţă de Ordinul nr. 1612/20082 în cadrul căruia s-a adus şi completarea privind vaccinarea HPV a 110.000 fete înscrise în clasa a IV-a, în vederea prevenirii cancerului de col uterin.

Prin prezenta declar că refuz vaccinarea fetiţei mele, principalele motive fiind următoarele:

 • Nu s-a demonstrat ştiinţific legătura dintre infecţia cu papilovirusul HPV şi cancerul de col uterin;
 • Perioada de testare a vaccinului este irelevantă pentru a se cunoaşte efectele pe termen lung ale acestuia;
 • S-au înregistrat efecte adverse la cca. 83% dintre cei vaccinaţi, iar 6% dintre acestea au fost considerate ca fiind efecte grave (cifrele sunt îngrijorătoare);
 • Nu se cunoaşte durata imunizării
  (este permanentă sau vaccinul va trebui repetat după o anumită perioadă
  cu toate riscurile aferente);
 • Nu s-a demonstat că vaccinul nu creează probleme în raport cu alte tulpini, slăbind astfel imunitatea generală a organismului la alte boli;
 • Nu se face, în prealabil, o testare a existenţei virusului la copiii vaccinaţi, ceea ce poate
  duce chiar la creşterea riscului de cancer;
 • Nu există studii privind efectele adverse asupra fertilităţii;
 • Sunt personalităţi ale lumii medicale şi foarte mulţi dintre cei vaccinaţi deja care contestă acest vaccin;
 • Sunt ţări dezvoltate care au interzis utilizarea vaccinului sau programele de vaccinare sunt opţionale.

Sunt la curent cu faptul că vaccinarea nu se poate efectua, conform legii, decât cu acceptul scris al părinţilor. Nu-mi voi asuma răspunderea neefectuării vaccinului atât timp cât nici producătorul şi nici cei care au decis
vaccinarea în România nu-şi asumă nici o răspundere privind efectele secundare ale vaccinului.

Trimit prezenta declaraţie şi pentru a trage un semnal de alarmă privind riscurile aferente acestul vaccin şi solicit eliminarea lui în cazul tuturor copiilor, inclusiv pentru cei ai căror părinţi nu-şi pot exprima opinia (ex. cămine de copii, părinţi care lucrează în străinătate etc.).

Voi face tot ce îmi va stă în putere pentru a asigura fetiţei mele o educaţie în acord cu cele mai înalte valori morale, astfel încât să poată preveni singură şi fără efecte secundare apariţia cancerului de col uterin prin: întreţinerea contactelor sexuale numai în cadrul vieţii de familie, păstrarea igienei şi efectuarea periodică a controalelor medicale.

Propun ca banii alocaţi programului de vaccinare să fie redistribuiţi în vederea derulării unei campanii de educare a tinerilor pentru oprirea degradării morale prin sex şi pornografie, care au ajuns să afecteze însăşi esenţa biologică a poporului român.

Semnătura ……………………………………….    Data:………………………

Către conducerea şcolii……………………………………………….., din localitatea…………………………..

Anunțuri
5 comentarii leave one →
 1. observer permalink
  August 20, 2009 1:52 am

  Buna seara,

  Interesant articol, totusi as avea cateva observatii si intrebari la o parte din cele scrise aici. Tin sa precizez ca de ceva vreme urmaresc cam tot ceea ce se discuta pe marginea acestui subiect, dar totusi nu am reusit sa-mi formez o opiniei clara fata beneficiile si riscurile pe termen lung ale vaccinurilor anti-HPV dar nici despre eficienta unor tratamente alternative, popularizate mai ales pe bloguri si forumuri decat in literatura medicala.

  1) Tratamentul impotriva virusului HPV da rezultate foarte bune, este foarte simplu si nu are efecte secundare (ajustarea aportului de acid folic si licopen, vitamine, efectuarea de controale periodice, respectarea conditiilor de igiena si o nutritie corecta).

  –> A-ti putea indica, va rog, studiul care confirma aceste afirmatii?
  Cautand pe net am gasit ca, deocamdata nu exista niciun tratament care sa elimine infectiile cu HPV (in cazul in care acestea nu trec de la sine) :((

  Surse:
  There is currently no cure or treatment for HPV infection American Cancer Society
  http://www.cancer.org/docroot/CRI/content/CRI_2_4_2X_What_are_the_risk_factors_for_cervical_cancer_8.asp

  http://www.cdc.gov/std/hpv/STDFact-HPV-vaccine-young-women.htm

  2) Nu s-a demonstrat stiintific legatura dintre infectia cu papilovirusul HPV si cancerul de col uterin.

  –> Totusi, biopsiile efectuate pe pacienti suferind de cancer de col uterin par sa contrazica aceasta afirmatie :

  more than 99,7% of invasive cervical cancers worldwide contain HPV

  Sursa:
  http://www3.interscience.wiley.com/journal/68500199/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10451482

  3) in Romania, exista un medicament care vindeca leziunile de col uterin: CERVUGID. Este inventat de un medic roman, profesor universitar, dar este prea putin mediatizat deoarece nu beneficiaza de un marketing la nivelul marilor producatori mondiali si, ca atare, putin recomandat de medicii ginecologi.

  –> Presupunand ca nu doriti sa faceti lobby pentru un medicament in detrimentul altuia, ati putea raspunde la urmatoarele intrebari:
  – care sunt efectele adverse ale acestui medicament, care este frecventa lor si ce studii clinice ii demonstreaza eficienta?
  – puteti dovedi ca acest medicament nu va avea efecte negative pe termen lung?
  – puteti indica studii serioase si neutre care sa confirme ca CERVUGID-ul vindeca leziunile de col uterin?
  , etc

  4) S-au inregistrat efecte adverse la cca. 83% dintre cei vaccinati, iar 6% dintre acestea au fost considerate ca fiind efecte grave (cifrele sunt ingrijoratoare);

  –> Interesant. Totusi, verificand direct de la sursa, am descoperit urmatoarele:

  As of June 1, 2009, more than 25 million doses of Gardasil were distributed in the United States.

  As of June 1, 2009, there were 14,072 VAERS reports of adverse events following Gardasil vaccination in the United States.

  Of these reports, 93% were reports of events considered to be non-serious, and 7% were reports of events considered to be serious.

  The vast majority (93%) of the adverse events reports following Gardasil have been non-serious. Reports of non-serious adverse events after Gardasil vaccination have included fainting, pain and swelling at the injection site (the arm), headache, nausea and fever.

  Sursa:
  http://www.cdc.gov/vaccinesafety/vaers/gardasil.htm

  …asta inseamna aproximativ 0.05% posibile efecte adverse, dintre care 0.003% posibile efecte grave. Imi scapa ceva?

  Multumesc!

 2. August 20, 2009 9:26 am

  Observer, imi este greu sa reiau de fiecare data discutia, totusi o voi mai face o data, din respect pentru timpul pe care l-ai pierdut cu atata documentare. Din respect pentru timpul meu insa, rog pe urmatorii cititori sa citeasca inainte toate comentariile scrise pe blog la acest subiect (sunt mai multe articole despre Gardasil, le gasiti aici: https://viatalatara.wordpress.com/sanatatea-familiei/ )

  Un mare scriitor, american daca nu ma insel, a spus ca problema nu este nici cu „cogito”, nici cu „sum”, ci cu „ergo”. Asadar, cred ca premisa de la care porniti este gresita. Problema nu e nici cu cancerul de col, nici cu virusul HPV, ci cu faptul ca nu este nici o legatura intre ele. Sau, mai corect, legatura nu este de cauzalitate intre HPV si cancerul de col, ci invers. Este adevarat ca s-a descoperit infectia cu HPV la persoanele bolnave de cancer de col, dar Dr. Chirila sustine ca HPV a aparut ulterior cancerului, infectand un orgnaism deja slabit, bolnav.

  Despre procente, eu inteleg ca sunt un pic diferite:
  „numai 0,16% dintre femeile infectate cu HPV au şi cancer de col” – dupa studii facute de americani. (Dr. Pavel Chirila)

  Apoi, ce facem cu persoanele infectate cu HPV care NU au cancer de col?
  „cira 80% din oameni o fac în timpul vietii, fără să fie observată în majoritatea cazurilor, deoarece sistemul imun o face inofensivă.” (Dr. Todea-Gross)

  „Nimeni nu a dovedit că HPV determină apariţia cancerului uterin” sustine si Dr. Lemnete.

  Aveti aici mai multe detalii: https://viatalatara.wordpress.com/2008/11/26/ce-spun-medicii-despre-gardasil-silgrad/

  Asta pe de o parte. Pe de alta parte, vorbim de niste efecte secundare foarte grave.
  https://viatalatara.wordpress.com/2008/11/28/gardasil-citeste-si-transmite-mai-departe/

  Dar, pana la aceste efecte secundare, pe care sa spunem ca le-am indura daca acest vaccin ar proteja cu adevarat impotriva cancerului, ramane legatura „ergo” intre HPV si cancer, care NU a fost demonstrata pana acum.

  Va rog, pentru o informare mai exacta, sa urmariti aceasta conferinta de presa si mai discutam dupa aceea.
  https://viatalatara.wordpress.com/2008/11/26/video-integral-conferinta-de-presa-gardasilsilgard-un-vaccin-controversat/

  Multumesc.

  Intrebarea care ramane, pe langa cele de mai sus, este: cine are de castigat din vanzarea Gardasilului si cine are de pierdut? Castiga cineva sanatate? Pierde cineva sanatate?
  Castiga cineva bani? Pierde cineva bani?

  Inca o data, multumesc!

 3. observer permalink
  August 20, 2009 12:21 pm

  Problema cu cancerul este ca pare sa fie o boala nu tocmai suficient inteleasa, la a carei aparitie si evolutie par sa conlucreze un numar deloc neglijabil de factori si poate si din aceasta cauza ponderea…importanta pentru fiecare din factori in parte sunt foarte greu de cuantificat(presupunand ca s-ar putea cuantificat fara bias). Alftel nu-mi explic de ce multi doctori si institute de cercetare au uneori viziuni aproape divergente cu privire la cauzele acestuia. Personal, de asta si dau o importanta tot mai mare studiilor confirmate de cat mai multi specialisti (Peer Reviews) decat opiniilor mai mult sau mai putin individuale, oricat de mult m-ar tenta sa le cred pe cele din urma.

  Va multumesc inca o data pentru raspuns, completarile si link-urile suplimentare.

  Sa aveti o zi buna!

 4. August 20, 2009 3:59 pm

  Observer, ai totala dreptate. Dar ce ne facem atunci cand in medicina nu mai primeaza interesul stiintific, ci cel material? Si da, vorbim la nivel international, nu la nivel de Romanie. Cerceteaza in continuare, eu am citit un articol foarte interesant (scris nu de romani, ca sa fie clar), in care se ridicau niste semne de intrebare extrem de serioase referitor la acordarea premiului Nobel pentru descoperirea HPV-ului. Se pare ca in acea comisie erau niste membri aflati intr-o legatura foarte apropiata cu sefii MERK, cei care produc Gardasilul. Desi nu vreau sa dam in paranoia, iti atrag atentia ca lucrurile nu sunt atat de simple nici la nivel international, cu toate ca ne-am dori asta.

  Intre noi fie vorba: ce simplu ar fi daca cancerul ar fi produs de un virus (haha!). Dar iata ca pana in ziua de azi, oficial, totul se afla la nivel de presupozitii. Cum se declanseaza cancerul nu se stie. Asa este sau nu-i asa? Si atunci, totul este doar o IPOTEZA. Un vaccin creat pe o ipoteza, pana aici nu e nimica rau. Dar ce ne facem atunci cand copiii nostri sunt trasformati in cobai? CONCLUZIA care este?

  Ca DEMONSTRATIA a fost mai sus.

  PS: Ca Dr. Chirila are o parere individuala, asta e mai putin important. Pe mine ma intereseaza de ce nimeni, pana acum, nu il poate contrazice. Ca stiinta, draga de ea, a evoluat de-a lungul secolelor prin pareri individuale, mai putin prin pareri ale comisiilor internationale.

 5. August 20, 2009 7:58 pm

  A propos de cancer. Stiti ce am gasit la parinti ? („Staretii despre vremurile din urma”) – ca in vremurile din urma Dumnezeu va lasa boli grele pe pamant pentru a lua cat mai multi din cei care stie El ca nu vor rezista la ce urmeaza.

  Ce ziceti, ne cam incadram ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: