Skip to content

Dr. Bruce Lipton – Noua biologie (1)

Noiembrie 27, 2008

Dragii mei, va invit sa vedeti un documentar foarte interesant al Doctorului Bruce LiptonThe New Biology – Where Mind and Matter Meet – in care medicina actuala este pusa sub semnul intrebarii, pornind de la sistemele care au intemeiat-o. Astfel, aflam ca nu suntem determinati genetic (aceasta a fost doar o ipoteza repetata si iar repetata, pana cand a fost luata drept adevar). Ca suntem ceea ce credem ca suntem, nu suntem un tipar rigid, ca bolile pe care le facem (cancerul, de exemplu) sunt raspunsuri la credintele si necredintele noastre. Va ofer prima parte a documentarului spre analiza…

via Nostrabrucanus

Anunțuri
6 comentarii leave one →
 1. roxana permalink
  Martie 29, 2009 9:57 am

  extraordinar! imi ofera un mod stiintific de a exprima ceea ce oricum credeam si simteam si incercam sa traiesc prin prisma ortodoxiei: nu suntem neputinciosi in sensul in care ni s-a spus, putem face lucruri multe , o persoana poate creste mai mult de 2 copii(maximul acceptat social de putinta a unei mame, desi si asta devine prea mult, prea greu, prea incomod), greutatile ne modeleaza, ne intaresc, nu ne distrug, nu trebuie sa ne tot protejam si daca facem ceva sa tot fim atenti la gura lumii, care devine gandirea noastra ( prea greu, imposibil, nu te poti orgvaniza, cand mai dormi?, etc). Odata ce interirizam gandurile astea si ne VAICARIM unul pe umarul altuia am si pierdut batalia inainte de a o da.

  Poate o viziune si o interpretare prea personala dar asta e ceea ce am simtit referitor la mine in acest moment.

 2. Martie 30, 2009 9:42 am

  cititi si „Cararea Imparatiei” – Ieromonah Arsenie Boca
  Cap. V – Ereditate si spirit (de fapt toata cartea)
  si nu era cercetator ….

 3. Aprilie 14, 2009 5:11 pm

  Atentie la ce filme vedem. Chiar daca in parte „doctorul” Bruce are dreptate, adica la faptul ca nu genele ne determina ci vointa, unele concepte cu care jongleaza el sunt mai degraba New Age. Bruce face parte din miscarea holistica, o miscare foarte organizata si coordonata de „trezire” a unei „noi constiinte” care sa rezolve „dezechilibrele” actuale si care miscare este reprezentata in Romania de MISA, care au si tradus filmul respectiv.

 4. Aprilie 15, 2009 11:45 am

  Bogdan, in principiu ai dreptate. Sunt de acord cu tine. Sunt convinsa ca dr. Lipton nu e ortodox, poate nici n-a auzit de ortodoxie. Dar cred ca putem culege ceva bun din stiinta, atata vreme cat nu afecteaza credinta noastra. Ca albinele, un pic de ici, un pic de colo. Ceea ce spune despre darwinism, de exemplu, e perfect valabil.

  Apoi, homeopatia este tot o stiinta holistica si poate fi folosita cu discernamant de orotodocsi. Si ortodoxia este holistica, nu? Nu a spus Hristos: Du-te si nu mai pacatui, ca sa nu ti se intample tie mai rau (sa te imbolnavesti mai rau)?

  Deci, cu discernamant, cred ca filmul poate fi vazut. Dupa cum se vede, medicina alopata este mai pagana – darwinista fiind – decat cea holistica.

  dar e o discutie lunga…

 5. valentina permalink
  Mai 21, 2010 2:02 pm

  imi place..

 6. admin permalink
  Mai 28, 2010 12:06 pm

  http://www.scribd.com/Bruce-LiptonBiologia-Credintei/d/17096207

  si o carte de el 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: