Sări la conţinut

Made by Merck

noiembrie 26, 2008

Compania Merck, cea care produce vaccinul Gardasil (vezi detalii aici), a mai fost implicata acum cativa ani inr-un scandal similar. Pe site-ul „The Epoch Times” am gasit urmatorul articol (fragmente):

vioxxUn studiu de lunga durata, efectuat asupra celor care folosesc medicamentul Vioxx impotriva artritei, arata ca acesta dubleaza riscul aparitiei de atacuri de inima si comotii cerebrale, afirma cercetatorii luni.

„Vestile bune sunt ca datele noastra arata ca riscul nu ramine pentru totdeauna. Acesta scade la niveluri normale odata de medicatia este intrerupta” a afirma Dr. Robert Bresalier de la Anderson Cancer Center de la Universitatea din Texas, al carui studiu a aparut in revista medicala Lancet.

Date ale unui studiu din 2004 arata niveluri alarmante ale riscului de stopuri cardiace si comotii cerebrale pentru pacienti carora li se administreaza VioXX, lucru care a determinat compania producatoare Merck sa retraga produsul de pe piata.

Merck a platit anul trecut 4,85 miliarde de USD pentru a inchide procese care cereau daune in cazuri de atacuri de inima, comotii cerebrale si chiar morti cauzate de medicament.

Este Gardasil un nou Vioxx? Asta numai Merck ne-o va spune. Peste 1 an, atunci cand vaccinul va iesi din teste. Teste facute pe fetitele din clasa a IV-a dintr-o tara mica, pe nume Romania.

merck

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: