Sări la conţinut

Ce spun medicii despre Gardasil (Silgrad)

noiembrie 26, 2008

In Gandul, celebrul medic ginecolog Gabriel Lemnete acuza Guvernul de dezinformare:

lemnete

Dr. Lemnete

Broşura Ministerului Sănătăţii are ca slogan „Protejează-ţi fiica” şi afirmă că acest vaccin ar oferi protecţie împotriva cancerului de col uterin. Totodată, în broşura informativă se precizează că infecţia genitală cu HPV (virus papilloma uman) este cauza a peste 99% din totalul cazurilor de cancer de col uterin. „Nimeni nu a dovedit că HPV determină apariţia cancerului uterin, ci doar că este un factor favorizant. Este greşit să se spună, şi sub sigla Guvernului, că acest vaccin este împotriva cancerului de col uterin. Este un vaccin împotriva a patru subramuri virale de HPV, în condiţiile în care există 100 de subramuri virale ale HPV. Eu nu le pot spune mamelor că vaccinul le protejează pe fete de cancerul de col uterin, pentru că dacaă aceste fete se vor îmbolnăvi de cancer mă vor da în judecată pentru că le-am minţit”, ne-a declarat dr.Gabriel Lemnete, membru al Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie.

Vaccinurile împotriva HPV au stârnit scandaluri chiar în Statele Unite, unde au fost aduse acuzaţii referitoare la 20 de decese asociate cu administrarea vaccinului. Totodată, au fost anunţate efecte secundare grave ale vaccinului, care au mers până la infertilitate, paralizie şi tulburări neurologice, toate acestea infirmate de compania producătoare şi de autorităţi, care au stabilit că nu ar exista o legătură de cauzalitate între vaccin şi efecte secundare. În plus, producătorii nu cunoasc durata de protecţie pe care vaccinul îl are. „Nu au fost făcute sudii clinice serioase, cu întindere în timp, care să dea certitudini ştiinţifice”, afirmă dr. Gabriel Lemnete.

Mai multe detalii ne ofera Dr. Christa Todea-Gross pe blogul Apologeticum:

todeachrista

Dr. Todea-Gross

A început şi în România campania de vaccinare cu Silgard. În mod eronat acest vaccin este denumit “vaccin împotriva cancerului de col uterin”, fiindcă nu există şi nu a existat niciodată un vaccin îndreptat împotriva vreunui cancer, inclusiv de col uterin.

Acest vaccin este destinat prevenirii infecţiilor cu virusul papiloma uman (HPV), respectiv vaccinul Cervirax îndreptat împotriva a 2 tulpini de HPV:16 şi 18 sau vaccinul Silgard îndreptat împotriva a 4 tulpini de HPV: 6,11,16 şi 18. Dintre acestea, tipurile 16 şi 18 sunt responsabile pentru aproximativ 70% dintre cancerele de col uterin. Dar există cel puţin încă 11 alte tipuri de HPV numite oncogene, responsabile de apariţia cancerului de col uterin.

Grupele de HPV cu potenţial oncogenic:

 • potenţial oncogenic scăzut: tipurile 6, 11, 41, 42, 43, 44.
 • potenţial oncogenic înalt: tipurile 16, 18, 45, 56.
 • potenţial oncogenic intermediar ( mediu): tipurile 31, 33, 35, 51, 52.

eficienta-gardasil1

Infecţia cu HPV este foarte frecventă: cira 80% din oameni o fac în timpul vietii, fără să fie observată în majoritatea cazurilor, deoarece sistemul imun o face inofensivă. Doar 10% din aceste infecţii rămân şi pot provoca modificări celulare (displazii) la nivelul colului uterin. Doar în 1-3% din cazuri evoluţia va fi spre un cancer de col uterin într-o perioadă îndelungată de timp, respectiv 12-15 ani. Dar aceste modificări (displazii) de la nivelul colului uterin sunt de obicei detectabile la un test Papanicolau şi tratabile. Şi fără vaccin, există statistic o protecţie de peste 99%! Sigur că ne mirăm atunci dacă se spune despre vaccin că ar asigura o protecţie de aproape 100% ! Rămâne un procent de doar 0,03-0,05% pentru care vaccinăm fetele. Deci, din 200 de fetiţe vaccinate, probabil 1 singură va dezvolta la bătrâneţe un cancer de col uterin, şi acela nu neapărat cu una din tulpinile cuprinse în vaccin.

Afla mai multe aici.

In Jurnalul national, opinia Prof. dr Pavel Chirilă:

pavelchirilaExistă mai multe aspecte care ne determină să fim rezervaţi în privinţa vaccinului împotriva cancerului de col. În primul rând, firma producătoare îşi încheie studiul definitiv asupra vaccinului abia peste un an.
Apoi, vârful incidenţei cancerului de col se înregistrează între 35 şi 55 de ani. Este imposibil de presupus că vaccinarea fetiţelor de 10 ani le va proteja de cancerul de col uterin pentru o perioadă atât de lungă.
National Cancer Institute din SUA precizează clar că nu a fost descoperită cauza cancerului de col. Specialiştii americani au arătat că numai 0,16% dintre femeile infectate cu HPV au şi cancer de col. În schimb, 70% dintre femeile cu cancer sunt infectate cu HPV, ceea ce demonstrează că nu HPV cauzează această formă de cancer, ci că celulele canceroase se infectează foarte des cu HPV.
Până în prezent s-au înregistrat 10.700 de reclamaţii cu privire la reacţiile adverse şi câteva decese, deşi ele au fost contestate de producători. Trebuie să abordăm etic această problemă: chiar şi un singur deces contează pentru că poate fi vorba de copilul sau sora noastră.

via Razboi intru cuvant

11 comentarii leave one →
 1. noiembrie 27, 2008 3:38 pm

  am avut curiozitatea si am deschis pagina institutlui american pt cancer si acolo nu prea spune ce ziea Pavel Chirila . Hm.
  Cautati national cancer institute, si apoi cervical caner, la cauze se spune ca infectia cu tu;pinile 16 si 18 HPV da 70 % dintre cancere.

 2. viatalatara permalink
  noiembrie 27, 2008 3:45 pm

  sabina, daca citeai cu atentie, vedeai ca la paragraful unde scrie dr. Todea-Gross – scrie exact acelasi lucru citat de tine: „tipurile 16 şi 18 sunt responsabile pentru aproximativ 70% dintre cancerele de col uterin.” Verifica, e un pic mai sus.

  discutia este alta: NUMAI dintre infectiile cu HPV, 70% din cancere sunt cu acele tulpini.

  Dr. Chirila spune altceva: ca infectia cu HPV apare ulterior cancerului! asadar, sunt un nr. x de femei cu cancer de col si un numar de x-y de femei care au aceasta infectie (nu toate cele cu cancer au si HPV). te rog sa mai verifici inca o data.

  si intra si aici si vezi conferinta, vei intelege mai bine: https://viatalatara.wordpress.com/2008/11/26/video-integral-conferinta-de-presa-gardasilsilgard-un-vaccin-controversat/

  am pus-o pe blog, nu mai trebuie s-o descarci. vorbim dupa 🙂

 3. noiembrie 27, 2008 4:17 pm

  eu am citit tot depe situl american, unde poavel chirila zice ca nu s-a demonstrat legatura, americanii spun ca da, s-a demonstrat, ba mai mult, s-a luat si premiu Nobel pe descoperirea asta….
  ma rog, eu am de gand sa il intreb pe badiu, cred ca el ne poate lamuri cel mai bine. degeaba citim una alta(adica nu degeaba, da intelegi ce vreau sa zic)
  Tu cand te duci sa-ti faci PAP?
  🙂

 4. viatalatara permalink
  noiembrie 27, 2008 4:21 pm

  bre, ai vazut filmul?

  Dr. Chirila spune despre alt institut, cel care da ok-ul pentru toate medicamentele si vaccinurile din America – acolo scrie, nu pe National Cancer Institute!

  e un jurnalist acolo, in filmul conferintei, care se comporta exact ca tine si cu aceleasi argumente. are si aceiasi ochelari ca tine. ai vreun frate si nu stiu eu? 😀

  Dr. Chirila ii explica de 3 ori. te rog, vezi filmul si DUPA discutam!

 5. noiembrie 27, 2008 4:48 pm

  nu pot sa vad filmul, n-am voie cu boxe la computer, LOL

  oricum, eu am mare incredere in ginecolog, asaca mai intai il intreb pe el si dupa aia vorbim.
  Nu mi-ai raspuns la intrebare: cand iti faci pap?

 6. viatalatara permalink
  noiembrie 27, 2008 4:50 pm

  n-am cu cine merge la PAP. vii cu mine? 😀 la Babes sunt cele mai bune teste.

  ps: pana nu vezi filmul, te rog, nu mai comenta 😀 ia-ti casti.

  Badiu sunt sigura ca zice ca Lemnete. am eu un feeling.

 7. delia permalink
  noiembrie 29, 2008 10:43 am

  Ma bucur ca mai exista oameni de buna credinta, specialisti care au curajul sa explice cum stau lucrurile.
  Daca am lasa de-o parte empatia si am gandi rational, pe baza unor informatii … am constata ca domnul Pavel Chirila are dreptate.
  1. Acest vaccin este anti HPV, nu anti cancer! O minciuna de „sarbatoare” adica o enormitate.
  Inca nu s-a descoperit cauza (sau cauzele) cancerelor (de orice tip). Sunt doar legaturi conexe… adica supozitii!
  2. Daca s-a descoperit cauza producerii cancerului de col uterin, adica HPV, de ce nu s-a „marsat” pe eradicarea virusului deja detectabil, adica: teste obligatorii ale femeilor, fetelor (indiferent daca si-au inceput viata sexuala; producerea unui medicament care sa-l elimine (distruga) din organism?
  Ce fac femeile care au deja cancer de col uterin?
  3. Se face tam-tam despre posibilele cauze de cancer precum: carnea, E-urile din produsele alimentare, alimentele modificate genetic (sa nu uitam numarul de cancer in randul copiilor, care creste vertiginos). In loc sa se investeasca milioane de euro pe un vaccin controversat (care acopera doar o bucatica mica din imensitatea paletei de cauze provocatoare de cancer) de ce nu se dau legi in vederea eliminarii E-urilor, in vederea eliminarii produselor modificate genetic, in vederea eliminarii produselor fas-food etc?
  4. Mai este invocata o cauza (cu o pondere mare, spun specialistii) EREDITATEA! Adica daca mama a suferit (murit) de cancer, in procent de 80% si fata ei este susceptibila de a face aceiasi forma de cancer. Adica tine de modificarea genetica transmisa ereditar. Si-n cazul acesta, o copila vaccinata impotriva HPV este foarte posibil sa dezvolte tumora la nivel de col uterin, nu?

  Curioasa campanie, curioasa imensa investitie intr-un produs care acopera doar 20% din cauzele ce duc la dezvoltarea cancerului, nu?
  Pertinent ar fi fost sa se prezinte vaccinul exact asa cum este: vaccin anti HPV, nu anticancer!
  Pertinent ar fi fost ca specialistii din domeniu sa faca o informare profesionala:
  a. firma producatoare, indicatiile vaccinului, termenul de garantie, efectele adverse;
  b. studii despre esantioanele pe care a fost testat acest vaccin;
  c. care sunt tarile care au vaccinat deja copii;
  d. cate cazuri de efecte adverse si in ce au constat
  e. efectele pe durata indelungata
  si eu as mai adauga o „litera”
  f. semnez pentru vaccinarea copilului meu, dar cei care au produs vaccinul semneaza pentru vaccin?

 8. delia permalink
  noiembrie 29, 2008 11:56 am

  ps. – am uitat sa amintesc despre „minunatele contraceptive” orale – un alt factor incriminat in cazul cancerelor de col!

 9. viatalatara permalink
  noiembrie 29, 2008 2:55 pm

  multumesc, delia. am un set de articole pe tema asta aici: https://viatalatara.wordpress.com/sanatatea-familiei/

  oricum, ministerul a fost dat in judecata. partea interesanta acum va incepe: sa vedem ce justificari va avea in fata tuturor acestor acuzatii?

Trackbacks

 1. blogul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Linkurile zilei, 26.11.08
 2. Panoramic Gardasil-Silgrad «

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: