Sări la conţinut

Info Vaccinuri (1)

noiembrie 25, 2008

serAm primit un mail cu cateva date interesante din culisele vaccinurilor – sursa am gasit-o aici. Personal, mi-am vaccinat toti copiii pana acum – dar doar vaccinurile obligatorii, de la stat. De curand, discutand cu cateva prietene despre acest subiect, am aflat ca trei dintre mamicile din cercul meu de prietene nu isi mai vaccineaza copiii. Am fost socata – cum, nici un vaccin? Nici anti-polio? Nimic? Ei bine, da. Au citit, s-au informat si au ales. Toate sunt mamici destepte, citite, greu de influentat, responsabile, aflate nu la primul copil. Stiu caror riscuri se supun, dar cred, in acelasi timp, ca riscurile vaccinarii sunt mai mari decat nevaccinarea in sine.

Vezi si alta opinie asupra acestui interviu aici: Despre vaccinurile care (nu) ucid

Pe de alta parte, cunosc personal doua familii care au probleme extrem de grave cu copiii din cauza unor vaccinuri (si medical este confirmat ca vaccinurile stau la baza acestor probleme, nu este doar o supozitie). Am citit, la randul meu, binisor despre acest subiect. Desi cunosteam multe din datele prezentate in interviul ce urmeaza, totusi am aflat si multe lucruri noi. Va indemn sa meditati un pic si sa-mi scrieti parerea. Se poate face comert cu sananate, pentru bani, in defavoarea noastra? Iata interviul:

Sa incepem cu un interviu luat de Jon Rappoport. Intregul interviu este aici.

anonymous

Dr. Mark Randall este pseudonimul unui cercetator in vaccinuri care a lucrat multi ani in laboratoarele unor companii farmaceutice mari si la Institutul pentru Sanatate al SUA. In ultima decada, Mark s-a pensionat; a spus ca „este dezgustat de ceea ce a descoperit despre vaccinuri”.

De cand am inceput actiunea „Gata cu stirile falsificate”, am atacat subiecte despre asertiunile non-stiintifice periculoase despre siguranta si eficacitatea vaccinurilor. Mark a fost una dintre sursele mele. Mark este constient de scopul cartelului medical si „obiectivele de depopulare, control al mintii si obtinerea unei populatii debile”.

Candva ai fost sigur ca vaccinurile sunt varful de lance al medicinii bune.

Da, am fost. Am ajutat la dezvoltarea catorva vaccinuri. Nu o sa spun care.

De ce ?

Vreau sa-mi pastrez anonimatul.

Crezi ca ai putea avea probleme daca ai vorbi deschis ?
Cred ca mi-as putea pierde pensia.

Pe ce motiv?
Motivul nu conteaza. Acesti oameni au diverse posibilitati sa-ti creeze probleme, daca ai fost vreodata parte din Club. Stiu una sau doua persoane care au fost puse sub supraveghere si hartuite.

Deci nici o sansa pentru exprimarea libera. Ce se afla in spatele acestor hartuiri ?

Vaccinurile sunt ultima baricada a medicinei moderne; justificarea finala pentru toata „stralucirea” medicinei moderne.

Crezi ca oamenilor ar trebui sa li se permita sa aleaga, daca se vaccineaza sau nu ?
La nivel politic, da. La nivel stiintific, oamenii au nevoie de informatii ca sa poate alege corect. Una este sa spui alegerea este buna. Dar, daca atmosfera este plina de minciuni, cum poti sa alegi? De asemenea, daca FDA era condusa de oameni onorabili, aceste vaccinuri nu ar fi primit licenta.

Exista istorici medicali care spun ca declinul general al bolilor nu se datoreaza vaccinurilor.

Stiu. Pentru o lunga perioada de timp am neglijat munca lor, pentru ca mi-a fost teama de ceea ce as fi putut afla. Eram in afacerea care dezvolta vaccinuri. Intreaga mea viata depindea de continuarea acestei munci.

Si apoi?

Am facut propriile mele investigatii. Am inteles ca declinul bolilor se datoreaza conditiilor imbunatatite de viata. Apa mai curata. Sistem avansat de canalizare. Nutritie. Hrana proaspata. Scaderea saraciei. Microbii pot fi peste tot, dar atunci cand esti sanatos nu contactezi boala.

truth-lies

Ce ai simtit cand ai finalizat propriile tale investigatii ?
Disperare. Am realizat ca lucrez intr-un sector bazat pe o colectie de minciuni!

Sunt unele vaccinuri mai periculoase decat altele ?
Da. De exemplu DPT. Vaccinul ROR. Dar unele loturi de vaccinuri sunt mai periculoase decat alte loturi din acelasi vaccin. Din punctul meu de vedere, toate vaccinurile sunt periculoase.

De ce?
Din mai multe motive. Implica sistemul imunitar uman intr-un proces care tinde sa compromita imunitatea. Pot sa provoace boala pe care, teoretic, ar trebui sa o previna. Pot cauza alte boli in afara celor pe care trebuie sa le previna.

De ce ni se prezinta statistici care par sa arate ca vaccinurile au fost miraculos de eficace in combaterea bolilor?
De ce? Ca sa dea iluzia ca aceste vaccinuri sunt folositoare. Daca un vaccin ascunde simptomele vizibile ale unei boli precum rujeola, toata lumea trage concluzia ca vaccinul este un succes. Dar, sub acest nivel, vaccinul poate distruge chiar sistemul imunitar. Si daca acel vaccin cauzeaza alte boli – sa spunem meningita – faptul este mascat pentru ca NIMENI NU CREDE ca un vaccin ar putea face asta. Si conexiunea nu se face!

Se spune ca vaccinul antivariola a provocat variola in Anglia.
Da, dar cand te uiti la statisticile disponibile, vezi cu totul altceva. Sunt orase in Anglia unde oamenii care NU au fost vaccinati NU au facut variola. Sunt alte locuri unde oamenii au fost vaccinati antivariola si au trait experienta unei epidemii de variola. Iar variola oricum era in declin puternic atunci cand a fost introdus vaccinul.

Deci ceea ce spui tu este ca ni se servesc date false.
Da. Este exact ceea ce spun. Este o istorie ce a fost construita special pentru a convinge oamenii ca vaccinurile sunt sigure si eficiente.

Tu ai lucrat in laboratoare, unde puritatea era o problema.
Oamenii cred ca aceste laboratoare, locurile de fabricare, sunt cele mai curate din lume. Si asta NU este adevarat. Contaminarea apare tot timpul. Obtii tot felul de chestii care ajung in vaccinuri.

sv40

Virusul SV40

Ca de exemplu virusul SV40 de la maimute „aluneca” in vaccinul polio.
Da, bine, asta s-a intamplat. Dar nu asta voiam sa spun mai devreme. SV40 a aparut in vaccinul polio pentru ca este un vaccin produs folosind rinichii de maimuta. Eu voiam sa spun altceva. Conditiile reale de laborator. Greselile. Erorile din nepasare. SV40, care a fost mai tarziu gasit in tumorile canceroase – este ceea ce as numi o problema structurala. Este o parte acceptata a procesului de productie. Daca folosesti rinichi de maimuta, deschizi usa germenilor, pe care nu-i stii, dar sunt in acel rinichi.

OK, pentru moment hai sa ignoram distinctia intre diferite tipuri de contaminanti. Ce fel de contaminanti ai gasit in vaccinuri in multii ani de lucru?
Bine. O sa-ti spun ce am gasit eu dar si ce au gasit alti colegi. Uite o lista partiala.

In Rimavex (vaccinul pentru rujeola), am descoperit variati virusi de la pasari.

In vaccinul antipolio am descoperit acanthamoeba, care este numita si amoeba „mancatoare de creier”.

Simian cytomegalovirus in vaccinul antipolio.

Simian foamy virus in vaccinul pentru rotavirus.

Virusi cauzatori de cancer la pasari in vaccinul ROR (rujeola, oreion, rubeola).

Variate micro organisme in vacinul anti antrax.

Am descoperit enzime inhibitoare potential periculoase in mai multe vaccinuri.

Virusi de la rate, caini si iepuri in vaccinul antivaricela.

Virusul avina leucosis in vaccinul anti gripal.

Pestivirus in vaccinul ROR.

Hai sa clarificam. Toti acesti contaminanti nu au ce cauta intr-un vaccin.
Corect. Si daca incerci sa calculezi consecintele a ceea ce acesti contaminanti pot sa cauzeze, ei bine, nu prea stim pentru ca nu au fost facute testari sau au fost mult prea putine. Este ca un joc de ruleta. Iti joci sansele. De altfel, multi oameni nu stiu ca unele vaccinuri antipolio, vaccinuri pentru adenovirusi, rubeola sau hepatita A si pojar au fost facute din tesuturi de la feotusi umani avortati. Uneori am gasit ceea ce cred ca erau fragmente bacteriene si virus polio in aceste vaccinuri – fragmente care probabil proveneau de la tesuturile fetale. Cand te uiti dupa contaminanti in vaccinuri, descoperi chestii care-s aiuritoare. Stii ca nu ar trebui sa fie acolo, dar nu stii exact cum au ajuns acolo. Am gasit ceva ce am crezut ca este un mic „fragment” de par uman si de asemenea mucus uman. Am gasit ceva ce poate fi numit doar „o proteina straina” ceea ce poate insemna orice, poate insemna proteina de la un virus.

Clopotele de alarma suna peste tot.
Cum crezi ca m-am simtit? Aminteste-ti, vaccinul merge direct catre fluxul sanguin fara sa treaca printr-unul dintre obisnuitele sisteme de aparare imunitare.

aliveCum au fost primite concluziile tale ?

In esenta a fost „Nu te ingrijora, nu exista alta cale. In fabricarea vaccinurilor folosesti diverse tesuturi de animale si aici apar aceste contaminari.” Nici macar nu mentionez chimicalele standard ca aldehida formica, mercurul, aluminiul, care sunt puse INTENTIONAT in vaccinuri. Doar am mentionat cativa dintre contaminantii biologici. Cine stie cati altii mai sunt? Alti contaminanti pe care nu-i gasim pentru ca nu stim dupa ce sa ne uitam. Daca tesutul folosit la vaccin provine de la, sa zicem, o pasare, cati  germeni pot exista in acel tesut? N-am nici cea mai mica idee. Nu avem idee ce ar putea fi sau ce efecte ar putea avea asupra oamenilor.

Si dincolo de ideea de puritate? Aceasta informatie este destul de vaga.
Ai de-a face cu o premisa falsa despre vaccinuri. Si anume aceea ca in mod sigur (intrisec) stimuleaza sistemul imunitar sa creeze conditiile unei imunitati pentru o boala. Dar nu functioneaza asa. Un vaccin se presupune ca va crea anticorpi care, indirect, ofera protectie impotriva impotriva bolii. Oricum, sistemul imunitar este mult mai mare si mult mai implicat decat „anticorpii” si „celulele killer” respective

Sistemul imunitar este…?
Tot corpul, in mod real. Plus mintea. Totul este un sistem imunitar, se poate spune. Din aceasta cauza apar acei indivizi care raman sanatosi in mijlocul unei epidemii.

Deci nivelul general de sanatate este important!
Mai mult decat important. Este VITAL.

Cum sunt prezentate in mod fals statisticile legate de vaccinari?
Exista multe cai. De exemplu, presupunem ca 25 de persoane care au fost vaccinate impotriva hepatitei B ajung sa aiba hepatita. Ei bine, hepatita B este o boala de ficat. Dar poti sa numesti boala de ficat multe chestii. Poti schimba diagnosticul. Si astfel ai acoperit radacina problemei.

Si asta se intampla ?
Tot timpul. Este normal sa se intample daca doctorii AUTOMAT presupun ca persoanele care au fost vaccinate nu se imbolnavesc de acele boli pentru care au fost vaccinate. Vezi tu, este un cerc vicios. Este un sistem inchis. Nu admite greseli. Nu este posibila nici o greseala. Daca o persoana care a fost vaccinata pentru hepatita face hepatita sau alta boala, presupunerea AUTOMATA este ca nu are nimic de a face cu vaccinul.

In anii de munca in domeniul vaccinurilor, cati medici ai intalnit care au admis ca vaccinurile sunt o problema ?

Niciunul. Au fost cativa care in mod privat intrebau ce fac ei de fapt si de drept. Dar niciodata nu ieseau public, nici macar in cadrul propriilor companii.

babyvaccinationCare a fost punctul de cotitura pentru tine ?
Am avut un prieten al carui bebelus a murit dupa un vaccin DPT.

Ai investigat cazul?

DA, neoficial. Am aflat ca bebelusul era perfect sanatos inainte de vaccinare. Nu exista nici un motiv care sa induca decesul in afara de vaccin. De atunci au pornit dubiile mele. Bineinteles, am dorit sa cred ca bebelusul a primit un vaccin dintr-un lot cu probleme. Dar pe masura ce am investigat, am aflat ca nu acesta era motivul. Am fost atras intr-o spirala de indoiala care a crescut cu timpul. Am continuat sa investighez. Am aflat ca, contrar cu ceea ce credeam, vaccinurile NU sunt testate in mod stiintific. Nu exista studii pe termen lung pentru nici un vaccin. De ce? Pentru ca, din nou, presupunerea creata este ca vaccinurile nu cauzeaza probleme. Deci de ce sa verifice cineva? Mai mult decat atat, o reactie la vaccin este definita astfel incat sa se considere ca toate efectele adverse apar imediat dupa vaccinare. Dar asta nu are sens, in sine, pentru ca vaccinul, in mod evident, actioneaza in corp o perioada lunga dupa administrare. Reactiile la vaccin pot fi graduale. Deteriorarea poate fi graduala. Probleme neurologice se pot dezvolta in timp. De fapt, aceste probleme apar chiar si in conformitate cu analizele conventionale. Deci de ce sa nu fie la fel si cu vaccinurile? Daca otravirea chimica poate aparea gradual, de ce nu ar fi la fel si cu un vaccin care contine mercur?

Si asta este ceea ce ai descoperit?
Da. Avem de-a face cu corelatii, in majoritatea timpului. Corelarile nu sunt perfecte. Dar daca ai 500 de parinti ai unor copii care au probleme neurologice intr-o perioada de 1 an dupa vaccinare, asta ar trebui sa fie suficient pentru a declansa o investigatie intensa.

Si a fost suficient pentru a declansa investigatia?
Nu. Niciodata. Asta spune ceva. Persoanele care fac investigatiile nu sunt interesate sa se uite la fapte. Ei PRESUPUN ca vaccinurile sunt sigure. Deci, atunci cand investigheaza cazurile rezultatele, intotdeauna exonereaza vaccinurile. Ei spun „vaccinurile sunt sigure”. Dar pe ce anume isi bazeaza judecata? Se bazeaza pe definitii si idei care automat exclud condamnarea vaccinurilor.

Au fost numeroase cazuri cand o campanie de vaccinare a esuat. Cand oamenii au dobandit bolile pentru care au fost vaccinati.
Da, exista multe astfel de cazuri. Si aceste evidente sunt pur si simplu ignorate. Expertii spun, DACA spun ceva, ca este doar o situatie izolata si ca, per total, vaccinul s-a dovedit sigur. Dar, daca aduni toate aceste situatii unde boli si efecte secundare au aparut, constati ca NU sunt doar situatii izolate.

Ai discutat ceea ce vorbim noi acum cu colegii, atunci cand lucrai inca la dezvolatarea vaccinurilor?

Da, am discutat. De mai multe ori mi s-a spus sa-mi tin gura. Mi s-a spus clar ca ar trebui sa ma intorc la munca si sa uit ceea ce am spus. In unele ocazii am intalnit frica. Colegii incercau sa ma evite. Simteau ca ar fi putut fi etichetati ca „vinovati prin asociere”. Una peste alta, am avut grija de mine, m-am asigurat ca nu-mi creez probleme singur.

Daca vaccinurile fac rau, de ce sunt administrate?
In primul rand, nu exista DACA. Chiar fac rau. O intrebare mai grea este sa decizi daca fac rau in acele persoane care par sa nu arate efecte secundare. Apoi discutam despre o cercetare care ar trebui facuta, dar care, pur si simplu, nu se face. Cercetatorii ar trebui sa incerce sa descopere un fel de harta, un flow chart care arata exact ce fac vaccinurile in momentul in care intra in corp. Aceasta cercetare nu a fost niciodata facuta. Si un alt aspect este: de ce sunt administrate? Am putea sta aici 2 zile sa discutam despre asta. Asa cum ai spus de multe ori, la diferite niveluri din sistem, oamenii au motive diferite. Banii, frica de a pierde job-ul, dorinta de a castiga faima, prestigiu, premii, promovare, un idealism deplasat, obiceiul de a nu gandi si multe altele. Dar la nivelurile superioare ale cartelului medical, vaccinurile sunt prima prioritate, pentru ca ele cauzeaza o slabire a sistemului imunitar. Stiu ca este greu de crezut dar este adevarat.

Cartelul medical, la cel mai inalt nivel, nu este ingrijorat pentru sanatatea oamenilor, ci vrea sa le darame sanatatea, sa-i faca mai slabi. Intr-un moment al carierei mele, am avut o lunga conversatie cu un om care a ocupat o pozitie inalta in guvernul unei natiuni africane. El mi-a spus ca era constient de ceea ce se intampla. Mi-a spus ca Organizatia Mondiala a Sanatatii este lancea intereselor de depopulare. Exista ceva, o miscare ascunsa in Africa, alcatuita din diferiti oficiali care incearca sa chimbe sortii pentru saraci. Aceasta retea de oameni stie ce se intampla. Ei stiu ca vaccinurile sunt folosite pentru distrugerea tarilor lor, sa-i pregateasca pentru a fi preluati de puterile globale. Am avut sansa sa vorbesc cu mai multe persoane din aceasta retea.

Thabo Mbeki, presedintele Africii de Sud, este constinet de situatie?

As spune ca este partial constient. Poate ca nu este 100% convins, dar este pe drumul de a realiza care este intregul adevar. Stie deja ca HIV este o pacaleala. Stie ca medicamentele pentru SIDA sunt otravuri care distrug sistemul imunitar. Si mai stie, de asemenea, ca daca vorbeste despre problema vaccinurilor, oricum ar face asta, va fi catalogat drept lunatic. Are suficiente necazuri dupa declararea convingerilor lui despre SIDA. Intrebarea este: care ar fi strategia care ar avea succes? Pentru acesti oameni, asta este o problema dificila.

vaccin-kids-crying

Si in tarile industrializate?

Cartelul medical are putere, dar se diminueaza. In principal, pentru ca oamenii au libertatea de a lua medicamentele respective. Oricum, daca problema alegerii (dreptul de a accepta sau a respinge un medicament) nu strange la un loc aceste informatii despre vaccinuri, sunt pe cale de a castiga. Autoritatile medicale incearca sa se acopere spunand ca 20.000 de copii fac hepatita B in SUA fara sa se cunoasca motivele, deci fiecare bebelus trebuie vaccinat. Ma indoiesc de aceasta cifra de 20.000 si de asa numitele studii care stau la baza lor.

Andrew Wakefield, medicul britanic care a descoperit legatura intre vaccinul ROR si autism a fost concediat din pozitia pe care o avea la spitalul din Londra.

Da. Wakefield a facut un serviciu extraordinar. Corelarile sale intre vaccinuri si autism sunt uluitoare. Poate ca stii ca sotia lui Tony Blair este implicata in tratamentele alternative. Exista posibilitatea ca vacinul ROR sa nu fi fost administrat copilului lor. Recent, Blair a evitat intrebarea in interviurile de presa si a parut pur si simplu sa obiecteze fata de invazia in viata personala de familie. Oricum, cred ca sotiei lui i-a fost pusa botnita. Cred ca daca ar avea o sansa, ar declara ca este alaturi de familiile care au copii ce au suferit sever din cauza vaccinarii cu ROR. Cred ca a facut un fel de intelegere cu sotul ei sa pastreze tacerea, indiferent de situatie. Ar putea sa faca enorm de mult bine daca si-ar incalca promisiunea facuta nu doar sotului ei. Mi s-a spus ca este presata si nu numai de catre sotul ei. La nivelul la care se afla ea, MI6 si autoritatile britanice de sanatate sunt implicate. Este considerata o problema de securitate nationala.

Ei bine, este o problema nationala de securitate, daca intelegi cartelul medical.
Este o problema de securitate globala. Cartelul opereaza in fiecare natiune. Zealotii sai pazesc sanctitatea vaccinurilor.

In cadrul Institutului National de Sanatate (NIH), care este starea?

Oamenii se intrec pentru fondurile de cercetare. Ultimul lucru pe care se gandesc sa-l faca este sa provoace status quo-ul. Sunt deja intr-un razboi pentru bani. Nu au nevoie de mai multe necazuri. Este un sistem foarte izolat. Depind de ideea ca, la nivel larg, medicina moderna are succes la fiecare frontiera. A admite existenta unor probleme sistemice in orice zona echivaleaza cu a arunca indoiala asupra intregii intreprinderi. De aceea este necesar sa se inteleaga ca NIH este ultimul loc unde ar putea exista vreo demonstratie. Dar tocmai invers este adevarat. Daca 5000 de oameni ar aparea acolo cerand probe despre actualele cercetari, daca ar cere sa stie ce beneficii reale de sanatate au fost oferite publicului din miliardele de dolari consumate pe aceasta facilitate, atunci s-ar putea sa inceapa ceva. O scanteie s-ar aprinde. S-ar putea sa obtii, cu alte demonstratii, tot felul de rezultate. Cativa cercetatori ar incepe sa „scape” informatii. Oameni in costume business, in tinuta de jogging, mame si copii. Oameni bogati si oameni saraci. Toate felurile de oameni.

index

Ce poti spune despre puterea distructiva combinata din vaccinurile administrate copiilor in prezent?
Este o prefacatorie si o crima. Nu exista studii reale, indiferent de natura lor, realizate pentru acest aspect. Din nou, se presupune ca vaccinurile sunt sigure si astfel orice numar de vaccinuri administrate impreuna sunt, de asemenea, sigure. Dar adevarul este ca vaccinurile nu sunt sigure. Deci daunele potentiale cresc atunci cand administrezi mai multe vaccinuri intr-o perioada scurta de timp.

Apoi avem sezonul gripei.
Da. Ca si cum numai in toamna zboara acesti germeni din Asia spre SUA. Publicul inghite astfel de presupuneri. Daca se intampla in aprilie, atunci este o raceala. Daca se intampla in octombrie, este gripa.

Regreti ca ai lucrat toti acesti ani in domeniul vaccinurilor ?

Da. Dar dupa acest interviu o sa regret mai putin. Si muncesc in alte feluri. Dau informatii catre anumite persoane, atunci cand cred ca le vor folosi bine.

lies-kill1Ce anume vrei sa inteleaga publicul ?
Ca cei care trebuie sa dovedeasca siguranta si eficacitatea vaccinurilor sunt cei care il produc si-l licentiaza pentru uzul public. Doar asta. A proba asta nu tine de mine sau de tine. Si pentru a dovedi, ai nevoie de studii bine facute si pe termen lung. Ai nevoie de monitorizare. Ai nevoie sa intervievezi mame si sa asculti ce spun mamele despre bebelusii lor si ce s-a intamplat dupa vaccinare. Ai nevoie de toate astea. Toate cele care nu sunt acum.

Informatiile care nu exista acum.
Da.

Pentru a evita orice confuzie, as vrea sa rezumam, inca o data, problemele de sanatate pe care le pot cauza vaccinurile. Ce fel de boli, cum se intampla.

Fundamental, discutam despre doua potentiale urmari. Una: persoana se imbolnaveste de la vaccin. Se imbolnaveste de boala (de una din formele de boala) pentru care a facut vaccinul. Sau nu se imbolnaveste de ACEA boala dar, mai tarziu, in timp, sau poate imediat, sau poate nu, acea persoana dezvolta alte conditii simptome medicale care sunt cauzate de vaccin. Aceste boli pot fi autism sau boli ca meningita. Poate deveni redus mintal.

Exista vreo posibilitatea de a compara frecventa relativa a acestor efecte?

NU. Urmarirea este foarte slaba. Putem doar sa ghicim. Daca intrebi dintr-o populatie de 100.000 de copii care au primit vaccinul antirujeola cati dintre ei au facut boala si cati au dezvoltat alte probleme de la vaccin, nu exista un raspuns de incredere. Asta este ceea ce spun. Vaccinurile sunt o superstitie. Si ca orice superstitie, nu aduce informatii pe care sa le folosesti. Obtii povesti din care, cele mai multe, intaresc superstitia. Dar, din multe campanii de vaccinare putem aduna aduna piesele care reveleaza unele lucruri extrem de suparatoare. Oamenii au suferit dupa vaccinari. Suferinta este reala si poate fi adanca si poate insemna moarte. Aceasta suferinta NU este limitata la cateva cazuri, asa cum suntem condusi sa credem. In SUA exista grupuri de mame care depun marturie pentru autism si vaccinarile copilariei. Ele au iesit in fata si stau drepte la intalniri. Ele incearca, de fapt, sa umple golul care a fost creat de cercetatori si doctori care intorc spatele intregii probleme.

As vrea sa te intreb ceva. Daca ai un copil, sa spunem in Boston si il cresti cu hrana buna si exercitii fizice in fiecare zi si este iubit de parintii sai si nu este vaccinat impotriva rujeola, care ar fi sanatatea lui comparativ cu un alt copil din Boston care mananca nepotrivit si se uita 5 ore pe zi la TV dar este vaccinat ?

Evident ca sunt multi factori implicati, dar as paria ca sanatatea primului copil ar fi mai buna. Daca face rujeola, daca o face in jur de 9 ani, sansele sunt sa faca o forma mai slaba decat cea pe care ar putea sa o faca al doilea copil. As paria pe primul copil oricand.

Cat timp ai lucrat cu vaccinurile?
Mult timp. Mai mult de 10 ani.

anthraxvaccineUitandu-te in urma, poti sa gasesti vreun motiv sa spui ca vaccinurile sunt bune, de succes?

Nu, nu pot. Daca as avea acum un copil, ultimul lucru pe care l-as permite ar fi vaccinarea. M-as muta din statul in care sunt daca ar trebui. Mi-as schimba numele de familie. As disparea. Cu familia. Nu spun ca se va ajunge la asta. Exista modalitati de a scapa din sistem, daca stii cum sa faci. Sunt exceptii pe care le poti declara, in fiecare stat, bazate pe motive religioase sau viziune folozofica. Dar daca lucrurile s-ar inrautati, m-as misca.

Si totusi, sunt copii care sunt vaccinati si par sanatosi...

Cuvantul important este „par”. Ce putem spune despre copiii care nu se pot concentra la invatat? Sau copiii care au crize de tantrum uneori? Ce putem spune despre copiii care nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale? Stiu ca sunt multe cauze pentru asta, dar vaccinurile sunt una dintre aceste cauze. N-as risca. Nu vad de ce as risca. Si, sincer, nu vad nici un motiv sa las guvernul sa aiba ultimul cuvant. Asa cum am spus mai devreme, nu exista un teren de joc daca terenul este plin de minciuni. Si cand sunt implicati bebelusi, parintii sunt cei care decid. Acei parinti au nevoie sa stie tot adevarul. Cum ramane cu copilul despre care am spus ca a murit din cauza unei doze de DPT? In baza caror informatii au actionat acei parinti?

Oamenii din PR-ul medical, impreuna cu presa, sperie parintii cu scenarii despre ceea ce s-ar putea intampla daca copii lor nu ar face vaccinarile.
Ei fac sa para o crima refuzul unui vaccin. Egaleaza cu a fi un parinte neadecvat, rau. Poti sa combati asta cu informare mai buna. Este intotdeauna o provocare sa lupti cu autoritatile. Si numai tu poti sa decizi daca o faci sa nu. Este responsabilitatea fiecarei persoane sa decida. Cartelului medical ii place acest pariu. Pariaza ca frica va invinge.

97 comentarii leave one →
 1. ane permalink
  noiembrie 25, 2008 5:27 am

  Si eu am cunoscut citiva batrini cu un picior mai scurt si o gramada de belele de la un polio facut in copilarie… si mi-a murit un pacient anul trecut de la pneumonie in urma varicelei…dar despre tote astea nu se vorbeste… ca nu-i la moda. Eh, ce ti-e si cu moda asta, acu-i moda sa fii Ghita contra, maine o sa fie moda sa fii Ghita pentru si uite asa…

 2. MihaelaMaria permalink
  noiembrie 25, 2008 9:07 am

  Este foarte greu sa decizi pt copilul tau: nu, nu-l vaccinez.Dar nicidecum imposibil. am prietene in Irlanda care nu isi mai vaccineaza copiii. Totusi…Eu am ales pt al treilea copil sa il vaccinez, insa am amanat toate vaccinurile in speranta ca sistemul lui imunitar se intareste pe masura ce trec lunile. In ce priveste insa noul vaccin obligatoriu de cateva zile la noi in tara, categoric l-as refuza si o sa o si fac cand va fi cazul pt fetita mea.
  Evident se abuzeaza de vaccinuri si acest abuz are loc in cea mai vulnerabila perioada a vietii, primul sau an.
  Categoric o mare problema si din ce in ce mai dilematica pt viitorii parinti.

 3. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 11:37 am

  multumesc, ane, pentru mesaj. acum mi-am amintit de inca trei persoane, nascute sanatoase, care au facut poliomielita in urma vaccinului. le-am cunoscut asa, in trecere, in momente diferite, dar acum mi-am amintit si de ele.

  cat despre „moda”, este exact ce mi-a spus medicul nostru pediatru: ca nevaccinarea e o moda si sa-mi vaccinez copiii. am tot amanat ROR-ul Mariei… cum ma hotarasc, cum mai aud cate ceva imptriva 😀

  Mihaela, mi-am amintit de inca o prietena care nu neaparat ca refuzat vaccinarea, dar a amant-o, cu acelasi argumente ca tine. Ca, in primul an, se fac mult prea multe vaccinuri, iar riscurile de a se imbolnavi de bolile respective sunt foarte mici. Vorbim de vaccinurile de la stat, dar sunt mamici care face doze si mai complexe, sexa/hepta… macar sa cunoasca si aceasta varianta, pentru ca noi am invatat, asa cum spunea medicul din interviul de mai sus, ca „vaccinurile sunt bune, fara urma de indoiala”.

 4. noiembrie 25, 2008 12:06 pm

  vaccinurile se pot face si dupa un an?nu stiam

 5. noiembrie 25, 2008 12:08 pm

  si eu am prieteni care nu si-au vaccinat absolut deloc fetita, care nu afacut nici macar bolile copilariei fiind expusa la ele.
  Ce;l mic al meu n-a facut inca nici rapelu;l de la un anla Infanrix, din cauza de raceliu…priorixu ce sa mai vorbim…nici atata, ramane sa se faca sanatos si sa vedem, eu l-as vaccina, daca se poate, doar antirujeolic.
  Ane, eu am alta dilema. Sofia a facut rubeola si oreion fara a fi facut vaccinul, si acuma , la scoala, trebuie fact rapel ROR, or mi se pare absurd sa o vaccinez contra unor boli deja facute! Ce stii dspre asta? ce as putea citi sa ma informez?

 6. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 12:33 pm

  draga mea, in primul rand, daca gasesti antirujeolicul singur, anunta-ma si pe mine, prefer aceasta varianta si eu.

  in al doilea, sa nu care cumva sa-i faci ROR peste boala deja facuta. exact acest caz l-am intalnit la o persoana (nu dau detalii) care are un copil cu probleme foarte grave din aceasta cauza…

  trebuie sa existe o portita in birocratia asta. mai ales ca exista medicina alternativa – multi isi fac doar vaccinurile homeopate. te pun in legatura cu cineva, sa vezi cum procedeaza 🙂

 7. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 12:35 pm

  Irina, da, se pot amana…

 8. Irinuca permalink
  noiembrie 25, 2008 1:34 pm

  Si eu am facut doar schema obligatorie de la stat…
  Nu stiu cum o sa fie mai departe…Articolul acesta m-a cam dat peste cap 🙂

 9. treangelsmother permalink
  noiembrie 25, 2008 2:42 pm

  baiatul meu cel mare a facut rubeola dupa vaccinul ROR, desi avea simptomele cei care au facut analizele au negat ca ar fi fost tocmai pentru ca era proaspat vaccinat.Stii ca pentru aceste cazuri s-a inventat termenul de „febra eruptiva” .O mare porcarie Sunt si eu suparata Fetita facea bronseolita dupa fiecare vaccin si acum se pare ca are astm… ultimele doua vaccine nu i-am mai facut anti-pertusisulcaci am inteles ca el era cauza dar acum inteleg ca nu trebuia sa ii vaccinez deloc. I-am facut un vaccin impotriva hemofilus si am ajuns la spital cu pneumonie!Eu te sfatuiesc sa nu o vaccinezi oricum daca e sa faca sau nu o boala grava din voia Lui Dumnezeu avem sa speram intotdeauna la mila Lui. Eu daca as putea as da timpul inapoi si nu i-as mai vaccina dar raul a fost produs ! Nu e de mirare ca nu reusesc sa ii mai restabilesc cu sistemul; imunitar!Cea mai mare plaga e lipsa de informatie!Cei care aveti copii mici nu va vaccinati copii va rog Faceti-o pentru copilasii mei care au destule probleme din pricina lor!

 10. treangelsmother permalink
  noiembrie 25, 2008 2:44 pm

  Atentie la Infanrix, Puteti face pneumonie cu hemofilus!

 11. Marina permalink
  noiembrie 25, 2008 3:00 pm

  Am o prietena care acum cateva luni a trecut printr-o experienta cumplita cu baietelul de numai 1 an, dupa vaccinul ROR. va las un link sa-i cititi povestea. cred ca toti avem ceva de invatat din experienta ei si a lui Raducu. din fericire finalul in cazul lor a fost fericit, daca pot spune asa pt ca la ultimul control neurologic s-a depistat ca Raducu este in urma cu 5-6 luni dpdv neurologic.

  http://www.parinti.com/RenasterealuiRaducu-articol-1219.html

 12. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 3:39 pm

  draga Marina, nu-ti pot spune prin ce am trecut citind povestea lui Raducu. nu am cuvinte.

  ce voiam sa intreb este: scrie undeva ca este o legatura intre ROR si meningita? sau stii lucrul asta din particular, prietena fiind cu mamica respectiva?

  multumim pentru informatii!

 13. Marina permalink
  noiembrie 25, 2008 3:50 pm

  in poveste Mihaela nu a pomenit nimic de vaccin dar stiu asta pt ne-am documentat impreuna, mi-a spus ce au zis doctorii. nu au zis clar cauza, iti dai seama. dar printre reactiile adverse ale ROR-ului se numara si aceasta nenorocita de boala.
  culmea coincideneti nu, sa faca fix la cateva zile de la vaccin.

 14. Marina permalink
  noiembrie 25, 2008 3:52 pm

  aaa…
  si s-a mai discutat despre efectele ROR la subiectul deschis pe acel forum. voi cauta linkul si voi reveni.

 15. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 3:53 pm

  numa bine vine informatia asta, ca tot o amanam pe bebe… are deja 1 an jumate si nu i-am facut ROR-ul…

  multumesc! hai ca incerc sa caut informatii noi, mi-ai dat avant! mai exact, m-am enervat rau!

 16. Marina permalink
  noiembrie 25, 2008 4:05 pm

  http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30275&postdays=0&postorder=asc&start=90

  nu am mai gasit exact unde s-a zis.
  sunt la serviciu si nu pot purica forumul acum.
  oricum va recomand forumul de sanatate. de-a lungul anilor s-a discutat acolo despre vaccinuri si efectele lor.

  sanatate la toata lumea!

 17. carmenelena permalink
  noiembrie 25, 2008 4:45 pm

  Eu am vaccinat toti cei trei copii. Nu am stiut ca pot sa refuz. Insa am vazut ca la intrarea in colectivitate (gradinita) mi-au cerut lista cu vaccinarile baietilor. Oare nu i-ar fi primit daca nu aveau vaccinarile facute?
  Oricum, sunt categoric impotriva ultimului vaccin despre care se vorbeste. Nu-mi voi da acordul pt vaccinarea fetitei pt nimic in lume.

 18. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 5:02 pm

  draga carmen, ai atins un punct nevralgic. asa este, am auzit si eu ca este o problema din acest punct de vedere, ca nu vor fi primiti copiii in scoli. dar, pe de alta parte, am inteles ca nu este adevarat. ca, legal, poti apela la medicina alternativa. exista o serie de vaccinuri homeopate – despre care nu stiu foarte multe, dar ma voi interesa. voi ruga pe cineva care a ales sa mearga pe calea asta sa ne scrie cateva randuri…

  inca un lucru: v-ati intrebat de ce, acum, sunteti pusi sa semnati de cate ori faceti un vaccin copilului? 🙂

 19. Ileana permalink
  noiembrie 25, 2008 5:30 pm

  eu m-am „desteptat” abia la al treilea copil 🙂 l-am vaccinat pana la 6 luni cu inima foarte stransa si cu mustrari de cosntiinta de fiecare data, dupa care am hotarat ca GATA. Nu l-am mai vaccinat nici pe el, nici pe fratele lui care e in clasa I si a trecut printr-o campanie de vaccinare cu DTP si ROR.

  parintii sunt intimidati de personalul medical, dar daca te tii bine, nu au ce sa-ti faca 🙂 este dreptul parintelui de a accepta sau refuza vaccinarea, si tocmai asta nu ni se spune!

  Pt baiatul de clasa I am dat in scris ca refuz vaccinarea, si asistenta de la scoala s-a calmat.

  pt baiatul mic, de 1 an, am dat tot in scris, iar asistenta de la dipsensar mi-a cerut timida telefonul, pt ca Sanepidul vrea sa-i ia la intrebari pe parintii care refuza vaccinul. Si i-am spus: „da, va dau si telefonul, si adresa de email, abia astept sa ma sune Sanepidul!” asistenta se uita la mine si nu stia daca sa rada sau sa-i fie frica…:)

  si nu e adevarat ca nu-ti primeste copilul nevaccinat la scoala. iti cere vaccinurile facute ca sa stie cu ce il mai vaccineaza, dar atata tot.

  acum ma intind cu povestea, dar am un dinte serios impotriva vaccinurilor 🙂 fetita mea de 8 ani, care are probleme neurologice serioase, dar a fost vaccinata conform schemei (deh, pe atunci eram nestiutoare rau…), a cazut luna trecuta si si-a spart capul. La spital, unde a trebuit sa fie cusuta, i-au facut imediat vaccinul antitetanos, desi cazuse in casa, pe podea, si desi ne vaccinam copiii antitetanos de ii innebunim!!! faza a fost ca nu am mers eu cu ea la spital, ci altcineva, si prin urmare nici nu mi s-a cerut acordul sa fie vaccinata! sin vin si intreb: de ce ne vaccinam copiii daca protectia este de numai cateva luni de zile? in cazul tetanosului, mi s-a spus ca daca n-a fost vaccinata in ultimele 6 luni, nu mai are protectie…deci trebuie sa te intepi din 6 in 6 luni?!?!

 20. irina flo permalink
  noiembrie 25, 2008 5:36 pm

  SAbina, eu nu i-am facut lui Gabriel ROR la scoala pt ca facuse boala si n-a fost nicio problema, am semnat ca nu vreau si gata.

  Stiati ca Guvernula fost dat in judecata pt Gardasil?

 21. irina flo permalink
  noiembrie 25, 2008 6:21 pm

  nu, am gresit, n-a fost dat in judecata, dar i s-a adresat o scrisoare deschisa
  oricum sa vehicula si ideea asta…

 22. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 6:25 pm

  multumim, irina. interesant. sa vedem ce se va discuta si la conferinta din seara asta…

 23. nostrabrucanus permalink
  noiembrie 25, 2008 7:19 pm

  Buna sa va fie viata! 🙂

  „Se poate face comert cu sananate, pentru bani, in defavoarea noastra?” Plus putere.

  Da, se poate si asta se face.

  Uite ce se mai poate face http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/09/03/fabrica-de-sclavi-episodul-2-continuare/

  Intrebare 😀 :
  Aveti idee la ce ar putea sa foloseasca boraxul in vaccin ? Gardasilul contine borax (sodium borate), stiu la ce foloseste in alte domenii, stiu ca are un grad mare de toxicitate in anumite cantitati … dar nu stiam ca se foloseste in vaccinuri. Am tot intrebat, cautat si nu am gasit raspuns. Poate mai gaseste cineva informatii?

 24. noiembrie 25, 2008 7:42 pm

  Si eu sunt in aceeasi situatie cu vaccinul ROR, tare mi-e frica de el. Am intrebat un medic epidemiolog de la un mare spital din Bucuresti si mi-a spus ca exact componenta antirujeolica din vaccin a fost suspectata ca ar avea o eventuala legatura cu autismul, dar ca nu s-a dovedit nimic. M-a sfatuit sa-i fac Evei vaccinul. Pe de alta parte eu nu am facut rubeola niciodata si nici vaccinata antirubeolic nu am fost si toata sarcina am stat cu inima stransa si m-am ferit de apropierea copiilor.
  Ma mai intreb daca nu cumva copii care nu sunt vaccinati beneficiaza de scaderea riscului aparitiei unor boli in populatia respectiva exact pentru ca majoritatea copiilor de varsta lor este vaccinata.
  Cat despre Gardasil cred ca cineva a luat o mare-uriasa-imensa spaga ca statul roman sa cumpere cele cateva zeci de mii de doze de vaccin.

 25. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 8:04 pm

  Nici eu n-am facut rubeola si am stat de 3 ori mai mult cu frica-n san 😀

  Ai dreptate. Daca toti copiii sunt vaccinati, scade riscul de a se raspandi virusul respectiv. Insa, nu uita ca, in urma cu doar cativa ani, a fost epidemie de rujeola si au fost cativa copii care au murit, pentru ca virusul suferise mutatii, tocmai din cauza vaccinarii populatiei.

  Treaba e imbarligata, asadar. Si eu am fost sfatuita de medicul meu, care e un medic extraordinar, sa fac vaccinul. Il voi cumbina cu un remediu homeopat, Tuia 200, numai ca inca nu am reusit sa ma conving sa-l fac… Deocamdata am semnat ca-l refuz. In fine.

  despre gardasil, ce sa mai comentam… trist nu e ca s-a luat spaga (daca s-a luat), doar spaga e ceva la orindea zilei. trist e ca, pentru aceasta spaga, mii de copile sunt puse in pericol. cineva cumpara cu acesti bani sanatatea unei natiuni. no coment.

 26. viatalatara permalink
  noiembrie 25, 2008 8:08 pm

  nostraburcanus 🙂 multumesc, inca nu am reusit sa citesc tot. in noaptea asta o sa incerc. multumim pentru informatii 🙂

 27. gandestefrumos permalink
  noiembrie 25, 2008 11:07 pm

  Nu am copii, deci nu am experiente „reale”, dar, din documentari personale, si din discutii cu intunecati la minte ministri ai Sanatatii (dintre care ultimul exemplar de profesie economist 😀 ) pot spune ca:
  – vaccinurile nu sunt obligatorii in Romania. parintii pot si au dreptul sa refuze in scris vaccinarea copiilor. (am auzit ceva ca nu ar fi primiti copiii la scoala daca nu sunt vaccinati, dar inca nu am vazut legea in care sa scrie asta)
  – ministerul sanatatii nu a fost dat in judecata pt Gardasil si cel mai probabil ca nici nu va fi dat; a oferit gratuit un vaccin cui vrea sa-l accepte, asadar nu poate fi condamnat (iar medicamentul se administreaza si in alte tari – desi, e drept, in altele e interzis)
  – de ce a mentionat ecomistu’ Nicolaescu ca parintii pot semna ca nu sunt de acord cu Gardasil? pt ca in septembrie, cand a mai avut o tentativa de lansare a acestei campanii, vorbind despre Gardasil ca „vaccin obligatoriu” a fost luat la intrebari de presa; probabil cineva i-a sugerat ca e mai cuminte sa fie mai exact in exprimare, ca nu da bine in campanie sa bata campii…
  – medicii homeopati pledeaza impotriva vacciunurilor de orice tip, cum si impotriva multor tratamente alopate – considerate invazive si cu prea multe si riscante efecte secundare (dr Pavel Chirila e intre cei care sustine ideea). deci nu stiu daca Gardasil e neaparat mai periculos decat restul de injectii din categoria asta
  – nu stiu cate vaccinuri homeopate pt copii exista, dar presupun ca exista, din moment ce exista vaccin anti-gripal homeopat. e diferit in fiecare an, sub forma de granule, stiu oameni care il folosesc constant, cu succes – dupa cate se pare

 28. Ileana permalink
  noiembrie 25, 2008 11:47 pm

  o ultima tusa adaugata din partea mea discutiei, ca sa nu iasa totul prea partinitor:)

  din interviul pus de tine pe blog, mi s-a parut deplasata si ridicola chestia cu cineva care vrea sa decimeze populatia, si ca OMS e varful de lance al depopularii…astfel de fraze pot indeparta multi oameni de o problema reala…mi-e imposibil sa cred ca exista oameni care vor sa ne distruga cu buna-stiinta. cred doar ca exista minti incompetente si preocupate doar de afaceri, dar nu diabolice din placere…

  deci, sa avem masura in toate 🙂

 29. Nicoleta permalink
  noiembrie 25, 2008 11:52 pm

  Vreau doar sa fac o mica completare la tot ce s-a spus, tot sunt”de meserie”. Un studiu facut anul acesta in SUA arata ca incidenta autismului nu a scazut dupa scoaterea timerosalului din vaccinuri. Deci se presupune ca legatura dintre autism si timerosal e si mai subtire…daca nu cumva s-a rupt.Timerosalul este un compus ce contine mercur si se foloseste ca si conservant pentru vaccinuri, despre el s-a spus acum cativa ani ca ar fi implicat in producerea autismului

 30. MihaelaT permalink
  noiembrie 26, 2008 12:14 am

  Eu am doi copii si pana acum am facut vaccinurile din schema, si,slava Domnului, nimic in plus.
  Baiatul e in clasa a 3-a si nu prea vreau sa fac polio. Problema e ca nu le-a ajuns faptul ca eu am scris pe o hartie ca nu vreau sa-l faca, ci m-au trimis la medicul de familie sa-mi dea scrie ca i-l face el. Si nu stiu ce sa fac.
  Sa conving medicul sa-mi dea scrie ca-l face si sa nu faca sau sa ma cert cu asistenta la scoala…chiar nu stiu.
  Sigur putem refuza vaccinurile?

 31. MihaelaT permalink
  noiembrie 26, 2008 12:16 am

  Scuze de doua ori: sa-mi dea scris.
  E tarziu.

 32. cristina permalink
  noiembrie 26, 2008 1:30 am

  Eu am trei copii. Baietii mei nu au avut niciun fel de efect secundar la vaccinuri, doar foarte putina febra, asa ca nicio secunda nu mi-am pus problema sa vad mai departe. E drept ca vaccinul ROR mi s-a parut din start o tampenie, pentru ca eu am facut absolut toate bolile copilariei, pana la 3 ani, si de atunci nu am mai avut nicio problema de sanatate, asa ca m-am intrebat ce poate fi as de tragic daca un copil face pojar. Am vrut sa refuz acest vaccin la copiii mei, insa doctorita mi-a spus ca oricum le ofera o imunitate pentru doar trei ani, si ca vor face o forma mai usoara a bolii, asa ca intr-un final am acceptat fara sa stiu ce inseamna. Nu mi-am pus nicio problmea nici cand dupa vaccin mi-au dat ambalajul acestuia spre pastrare si cand am intrebat la ce serveste, mi-au zis sa-l pastrez o luna, caci atata timp pot aparea efectele secundare si sa stiu ce i s-a administrat.
  A! viatalatara, cand l-am vaccinat pe al doilea baietel aveau gratuit doar pe cel antirujeolic si ma trimteau sa imi cumpar Priorix-ul. Cum eu eram complet dezinteresata de acest vaccin le-am zis ca astept pana il primesc ei. Insa imi amintesc clar ca am intrebat atunci la prima farmacie care mi-a iesit in drum si am aveau si antirujeolic si ROR. asta se intampla acum un an.
  Revenind la subiect, cu fetita mea lucrurile au stat altfel. la vaccinul de la 4 luni a tusit o saptamana foarte urat si am vazut ca includea si pertusis. La 6 luni insa a zacut de-a dreptul cu febra foarte mare timp de 10 zile dupa care a avut o eruptie cutanata, inca vreo 3 zile, care nu avea de la ce sa fie caci nu manca nimic, doar sugea. Si-a revenit dupa 2 sapt insa fiind vara am zis ca trebuie sa-mi amintesc sa discut cu doctorita la o alternativa pentru vaccinul de un an, caci pastrand proportiile cine stie ce ar putea pati…
  intre timp ati deschis voi discutia.. si iata…
  Si inca ceva.. Cand l-am inscris pe baietelul meu la gradintia, intre actele obligatorii este si fisa medicala cu vaccinarile. Nu stiu daca e ilegal sa te respinga, insa la criza care este pe locuri, prima etapa a selectiei o reprezenta chiar dosarul complet… .

 33. noiembrie 26, 2008 1:46 am

  MihaelaT,. exista acum polio injetabil, care nu e acelasi lucru cu polio picaturi, acelea sunt mai periculoase.

  Si eu sunt de acord cu Ileana, cu nota asta alarmista.

 34. cristina permalink
  noiembrie 26, 2008 2:59 am

  @Sabina – In ce sens nu e acelasi? Mai putine efecte secundare? Doar polio era cu riscuri mai mari de efecte secundare?

 35. noiembrie 26, 2008 9:46 am

  polio picaturi e cu virus pe jumatate viu, polio injectabil e cu virus mort(scuzati explicatia simplista :)) )

 36. Nicoleta permalink
  noiembrie 26, 2008 10:20 am

  Romania este considerata tara endemica pentru polio, de aceea se foloseste in schema MS varianta orala cu virus atenuat, care deterina o imunitate mai buna. Exista in farmacii si varianta injectabila, cu virusul omorat, care se foloseste in tari neendemice.

 37. viatalatara permalink
  noiembrie 26, 2008 12:00 pm

  Ioana (gandestefrumos) – multumim pentru informatii, uite, multe dintre ele nu le stiam. despre vaccinurile homeopate, stiu ca exista, dar sunt altfel decat cele alopate. adica nu vei gasi un echivalent pebntru ROR in homeopatie, m-am interesat deja.

  Ileana, ai dreptate. de cate ori am abordat astfel de subiecte, am scos partile „alarmiste” si „conspirationiste” care scad din credibilitatea articolelor. acum insa, am inceput sa ma intreb daca nu ar trebui macar sa aflam despre aceste teorii. nu neaparat sa le credem, dar sa le acordam o sansa la informatie. sa avem pe undeva, prin cap, ca „poate fi si asa”. important e sa trecem totul prin sita si sa alegem ce credem ca este folositor.

  Nicoleta, multumim pentru informatia legata de autism. Personal nu am citit foarte mult pe acest subiect, mai mult despre legatura autism-televizor, care pare a fi mai probabila (am cateva articole pe tema asta pe blog, intra la sectiunea „Vezi altfel”).

 38. viatalatara permalink
  noiembrie 26, 2008 12:11 pm

  Mihaela, dupa cum au scris fetele, nu cred ca trebuie sa falsifici actele 🙂 este legal sa nu ii faci acel vaccin, ESTE DREPTUL TAU. vezi prima interventie a Ilenei, este in aceeasi situatie cu tine.

  cristina, mi-ai dat o iedee. ce-ar fi sa strangem povestile noastre, plus ce mai gasim pe forumuri, totul legat de efecetele secundare directe, vizibile, ale vaccinurilor. personal, nu-mi venea sa cred cand auzeam mamici povestind ca puii lor nu au avut nici un efect secundar. ai mei intotdeauna au facut febra, au avut dureri de picior cateva zile dupa vaccin. uneori li s-a umflat foarte tare locul vaccinului. dar scriu asta din ce imi aduc aminte. daca as fi scris chiar atunci, poate ar fi fost mai multe detalii…

  despre antipolio, asa este, cel injectabil este mai sigur, INSA in Romania trebuie facuta cel putin o doza oral, tocmai pentru ca, asa cum spunea Nicoleta, virusul nu e eradicat si numai prin antipolio oral se creeaza imunitatea, pentru ca actioneaza la nivelul intestinului – ceea ce nu face anti-polio injectabil. (scuzati exprimarea „de sant”, dar cam asta e ideea, nu stiu sa o explic stiintific).

  practic, noile teorii sustin ca vaccinurile sunt inutile, pentru ca virusii, microbii, bacteriile au fost abordate gresit de medicina si ca existenta lor este normala. toti suntem purtatori, dar nu inseamna ca facem toti bolile. importanta este intarirea sistemului imunitar care sa lupte cu acesti virusi. sper sa reusesc sa vin cu detalii.

 39. treangelsmother permalink
  noiembrie 26, 2008 6:13 pm

  Pentru Cristina.Si eu am sesizat ca Vaccinul Antipertusis este foarte agresiv .De aceea nu am facut ultimele doze . Fata mea avea imunitatea scazuta si avea si weezing recurent (adica suiera ca asmaticii uneori) Si astfel a facut doar primele doua componente ale vaccinului adica antidifteric si antitetanos… Renunta la pertusis! Doamna doctor Chirila sustinea ca poate crea repercursiuni foarte grave .Spunea ca din pricina vaccinarii haotice si exagerate au crescut numarul de cazuri de scleroza in placi, culmea ca nu la batrani ci la tineri si copii!

 40. Aurelia N permalink
  noiembrie 26, 2008 10:33 pm

  Sora mea a reactionat urat la un vaccin, pe cand avea patru luni. Desi mama le-a comunicat medicului si asistentei ca tuseste, i-a fost facut vaccinut. A ajuns la spital pt ca nu ii scadea febra. O febra care era in interiorul corpului, in schimb, la exterior era rece. Ulterior, mama nu i-a mai facut nici un vaccin. Acum, sora mea are 26 ani.
  Fratelui meu, al treilea copil, nu i-a facut nici un vaccin, asta la sfatul asistentei, iar medicul nu s-a opus nicicum. Fratele are 18 ani. De unde trag concluzia ca se poate trai si fara vaccinuri.
  Fetitei mele i-am facut vaccinarile din schema obligatorie, avand reactii febrile usoare. Mi-a fost teama la inceput, dar ne-a ferit Dumnezeu. Trebuie sa recunosc ca nici prea informata nu am fost cand am inceput sa-i fac vaccinurilor. Toamana trecuta, printre mamicile cunoscute mie, era deja moda sa-si vaccineze copiii de 1 an, 1 an si jumatate, impotriva gripei (?!) Fara alte comentarii …

 41. viatalatara permalink
  noiembrie 27, 2008 12:18 am

  Aurelia, multumesc mult pentru povestea experientei voastre. o sa pun toate aceste povesti cap la cap, sa vedem ce va iesi.

 42. viatalatara permalink
  noiembrie 27, 2008 4:11 pm

  maica Siluana despre vaccinuri: http://www.youtube.com/watch?v=nyHxKbZy-50&eurl=http://apologeticum.wordpress.com/

  ce au facut cu un copil care nu era primit la BAC daca nu isi facea un anume vaccin: i-au scos adeverinta de la medicul de familie ca e ALERGIC la una din substantele vaccinului 😀

 43. Ioan dan permalink
  noiembrie 27, 2008 9:17 pm

  Cauza primara a acestui tip de cancer, papiloma se gaseste in secretia urat mirositoare din preputul barbatului care se indeparteaza prin spalare cu apa si sapun inainte de contactul sexual. Dovada consta in faptul ca la popoarele semitice (evreii si arabii) care practica circumcizia rituala (indepartarea chirurgicala a preputului), rata de cancer de col uterin este extrem de mica, aproape inexistenta, fapt care, oricum, nu l-ati fi aflat de la producatorii acestui vaccin.

 44. viatalatara permalink
  noiembrie 27, 2008 9:29 pm

  Ioan, s-a tot discutat opinia cum ca nu este o legatura cauzala intre HPV (papiloma virus) si cancer, ci doar conjuncturala. dovada este ca un procent foarte mic de femei cu cancer de col sunt infectate HPV. ca HPV apare ulterior cancerului. Asadar, legatura este inversa, asadar nu discutam de cancer provocat de HPV, ci de cancer pe care se dezvolta HPV – daca se dezvolta.

  In al doilea rand, nu am vreme sa verific daca e adevarata ori ba informatia cu locul unde se gaseste HPV. Dar, la o privire simpla, concluzia este ca popoarele traditionale sunt mai riguroase in privinta libertinajului sexual, de unde si rata mai mica de imprastiere a acestui virus – fara legatura cu circumcizia, desigur.

 45. denisa permalink
  noiembrie 28, 2008 11:56 pm

  buna!
  si pe mine ma consuma luarea deciziei de a-mi vaccina copilul! Imi asum ignoranta de pana acum. Copilul meu are 1 an si tb sa-i fac ROR (priorix) si Infarix-ul rapel….si EFECTIV NU VREAU sa le mai fac!!!!!
  Am inceput sa ma documentez si nu am gasit mai multe pareri si dovezi contra decat pro.
  Ceea ce vreau sa concluzionez este:
  1.vaccinarea nu este obligatorie? este de ajuns o declaratie scrisa?
  2.imi va primi copilul la gradinita, scoala etc?
  3. exista vreun pediatru care sa nu recomade vaccinarea?
  M-am dus la medicul meu pediatru si am rugat-o sa-mi spuna de la mama la mama daca e cu sfletul impacat in ceea ce priveste vaccinarea si ea mi-a zis ca DA! e, eu nu sunt! Si tot aman vaccinarea!
  As dori sa ma ajutai si voi cu articole, pareri , etc sa pot pregati un dosar….sa-l am, just in case!
  Va multumesc ca existati…pe aceeasi lungime de unda 🙂

 46. denisa permalink
  noiembrie 28, 2008 11:59 pm

  …scuze, am vrut sa spun ca AM gasit mai multe pareri contra decat pro…scuze!

 47. viatalatara permalink
  noiembrie 29, 2008 3:06 pm

  draga denisa,

  si medicul meu pediatru (un medic de exceptie) mi-a raspuns la fel: sa imi vaccinez copilul DOAR cu vaccinele obligatorii. ca antivaccinarea este o „moda”, ca se exagereaza in privinta efectelor secundare, etc. Am incredere foarte mare in ea, mai ales ca este genul de medic care merge foarte mult pe terapii naturiste si alternative, nu da medicamente sau, mai ales, atibiotice decat foarte rar. Totusi, ma intreb daca nu cumva nu este suficient informata – desi poate este, poate stie aceste articole si, cu toate astea, ramane la parerea dansei.

  Iata si un articol pro-vaccinare scris tot de un medic: https://viatalatara.wordpress.com/2008/11/29/anti-anti-vaccinare/

  personal, nu pot sfatui pe nimeni sa ia vreo decizie intr-un sens sau in altul, atata vreme cat nici eu nu sunt lamurita. am ales pentru moment sa aman ROR-ul, pana ma dumiresc mai bine. persoanele pe care le cunosc si deja nu isi mai vaccineaza copiii (alegand un tratament alternativ, homeopat) spun ca:
  -vaccinarea NU este obligatorie, ca orice parinte alege daca sa isi vaccineze sau nu copilul – pentru oricare dintre alegeri, trebuie sa semnezi.
  -copilul va fi primit la gradinita, scoala, etc (vezi postarile Ilenei care are deja copilul la scoala, nevaccinat) – pe Ileana o cunosc personal si stiu ca ceea ce spune este adevarat.
  -nu stiu daca exista pediatri care sa nu recomande vaccinarea, dar sunt medici homeopati care afirma ca vaccinarea distruge sistemul imunitar in timp, ca si medicatia alopata si recomanda tratamente naturale, mai blande cu organismul.

  asadar, ne aflam in fata unei alegeri: mergi pana la capat cu alopatia sau cu homeopatia?

  eu, in momentul asta, sunt si in caruta si in teleguta.

 48. denisa permalink
  noiembrie 29, 2008 6:17 pm

  Draga mea viatalatara, sunt atat de stresata din cauza asta!
  Doctorita mea, in care si eu am incredere deplina, m-a sfatuit sa fac vaccinul enumerandu-mi posibilele afectiuni in cazul in care ar face bolile….si l-amintrebat si pe sotul meu- care este pro vaccin ” daca la 20 ani vine cineva si te intreaba ce alegi: sterilitate – in cazul in care nu faci vaccinul sau leucemie- in cazul in care faci?” ….i-a luat mult pana mi-a raspuns ca ar face vaccinul!!!!! am innebunit!
  Ma gandeam sa-l aman si eu cat pot macar pana la 3 ani…dar nu-mi voi schimba parerea!
  Ideea ca e sau nu la moda….nu stiu poate parintii au inceput sa-si puna multe semne de intrebare si au inceput sa caute raspunsuri…iar diferiti medici anatomo-patologi sau chiar pediatrii au inceput sa aiba mustrari de constiinta si d-asta au iesit la rampa sa VORBEASCA deste efectele negative!
  Care ar fi riscul nevaccinarii???? Ar face boala…si atat!

 49. viatalatara permalink
  noiembrie 29, 2008 6:27 pm

  ar face boala, dar daca boala se cheama poliomielita, nu ar mai fi „si atat”. dar daca se intampla, asa cum a fost cazul acum 3-4 ani in Romania, sa se scoata vaccinarea obligatorie antirujeolica si sa fie epidemie de rujeola cu un virus mutat din cauza vaccinarii de pana atunci, iata ca se intampla: au fost cazuri de copii morti de pojar.

  te inteleg, sunt in aceeasi situatie cu tine in privinta ROR-ului. mai cercetam si mai vedem…

 50. denisa permalink
  noiembrie 29, 2008 6:48 pm

  …so rugaminte: esti de acord sa-mi despre ce medic este vb? adica , pediatrul tau!
  Daca da, iti dau adresa mea de mail!
  merci

 51. viatalatara permalink
  noiembrie 30, 2008 8:02 pm

  nu e un secret, dimpotriva: https://viatalatara.wordpress.com/2008/10/25/si-mai-ales-nu-raciti/

 52. elev permalink
  decembrie 19, 2008 9:07 pm

  Am facut 4 doze de vaccin pentru cresterea imunitatii dar l- am intrerupt datorita unui medic homeopat. Si vaccinurile pentru imunitate sunt la fel de periculoase?

 53. viatalatara permalink
  decembrie 20, 2008 12:08 am

  te rog sa ne spui si despre ce vaccin era vorba. cum se numeste? cine il produce?

 54. elev permalink
  decembrie 20, 2008 3:57 pm

  Bronhodin.

 55. Syme permalink
  februarie 1, 2009 5:40 pm

  Articolul este strigator la cer si ce e mai rau e ca pune viata oamenilor in pericol. Pentru a vedea adevarul despre vaccinuri intra pe Despre vaccinurile care (nu) ucid

 56. februarie 1, 2009 7:10 pm

  buna ziua, dragi parinti.
  Sunt si io o mamica de pitica de 9 luni. Tare pusa pe ganduri de discutiile astea. Articolul m-a ingrijorat cu atat mai mult.
  Despre vaccinul pt fete, pt HPV, sau anti, nu sunt de acord. Nici pediatra noastra nu se pronuntsa. Antigripale nu, poate doar la batranii cu probleme; dar din pacate in romania exista o mare parte a populatiei undeva la limita mizeriei si subnutritiei – si vaccinarea acestora e un lucru necesar supravieturii copiilor lor (de aceea se vacccineaza automat pt TBC toti copiii in maternitati – ca cei de tigani ajung imediat intr-un mediu deja infestat).
  Pt noi, cei care putem gandi, citi si alegem…e mult mai greu. Din pacate, din schema obligatorie, pe care o aman cat de mult pot, am o mare frica: faptul ca toate gradinitele si scolile cer fisha medicala cu vaccinurile la intrarea in comunitate. In situatia in care in buc. nu sunt locuri suficiente, asta ar fi un motiv sa imi refuze cupilul. Nu stiu cati parinti ar accepta ca un copil nevaccinat sa fie alaturi de ai lor (e vazut ca un posibil focar de risc).

  daca eram intr-o tsara mai ‘vestica’, cred ca deja alegeam.

  voiam sa va intreb: ROR-ul e trecut la vaccinarile cerute la intrarea in gradinite? ca vreau sa il refuz. Rubeola, rujeola, oreion, boli ale copilariei, consider ca ar trebui vaccinate dupa 12 ani, dupa pot avea implicatii mult mai grave. Dar pana atunci o imunizare naturala e ceva firesc, chiar necesar.
  Nu acelasi lucru spun despre:
  -tbc
  -polio
  -difterie
  -hepatita B
  Cu ele sunt Pro. Pro eradicare.
  Cu tusea convulsiva+ tetanos – nu stiu ce e. asha ca ma abtin.

  De cel mai tare imi e frica: de spitale. Adica daca cupilu’ face o enteroviroza, si il internez…unde il internez? cat ma costa atentiile? si cu ce alte boli ies bonus? Asta e marea mea frica.

  trebuie sa ne gandim f. bine, ce decizie luam, cupilul este carne din carnea mea, ca mama, si jumatate din suflet. Jumatatea mai mare.

 57. viatalatara permalink
  februarie 1, 2009 8:09 pm

  Arakelian, un copil nevaccinat intr-o comunitate de copii vaccinati nu poate fi un pericol… decat pentru el insusi, nu?

  Eu am ales sa n-o vaccinez pe cea mica ROR. In rest le-am facut toate vaccinurile, pentru ca am aflat destul de tarziu de acest curent anti-vaccinuri. Nu stiu ce dezie as lua astazi, daca as mai avea inca un copil. Cred ca m-as documenta foarte bine inainte de a alege ori sa-l, ori sa nu-l vaccinez. dar, cu siguranta, n-as mai merge inainte orbeste, ca pana acum.

  ROR sunt bolile pe care e bine sa le faca cat e mic. Altfel, mai ales daca ai fata, e pericols s-o imunizezi la copilarie si sa faca aceste boli cand e adulta, sau, mai rau, sa fie insarcinata. Eu, de exemplu, nu am facut rubeola si am stat cu frica in san in timpul sarcinilor (ceea ce nu m-a scutit de o varicela in luna a 7-a cu ultimul bebe… in burta).

  asadar, preferabil e sa faca aceste boli cat sunt mici, pentru a avea imunitate pe viata. problema e ca au fost cazuri de moarte in urma rujeolei (pojarului) a unor copii nevaccinati, pentru ca tulpinele virusurilor (din cauza vaccinarii!) s-au mutat si au devenit foarte periculoase. de asta, fiecare decizie trebuie facuta in deplina cunostinta de cauza.

 58. viatalatara permalink
  februarie 1, 2009 8:15 pm

  Syme, multumesc pentru link. Am survolat un pic articolul, voi reveni cu mai multa grija. Dupa cum ai vazut, am pus aici informatii si pro, si contra vaccinare. Eu personal n-am ajuns la un raspuns in aceasta problema, desi inclin sa fiu mai mult „anti”. Dar problema e complexa. De curand am descoperit homepoatia si observ ca reprezinta o alternativa de exceptie la medicina alopata. Mai ieftina si mai eficienta. Ceea ce ma face sa-mi pun niste intrebari legate de industria vaccinarii… si a medicinei alopate in general.

  In fine, cum spuneam, ramane sa studiez mai mult si voi reveni asupra subiectului.

 59. Syme permalink
  februarie 2, 2009 1:41 am

  @viata la tara – mesaj pentru dumneavoastra.
  Mai jos ati spus:
  „Arakelian, un copil nevaccinat intr-o comunitate de copii vaccinati nu poate fi un pericol… decat pentru el insusi, nu?”

  Daca ne gandim ca doar un copil e nevaccinat, e adevarat nu e un pericol real pentru ceilalti vaccinati. Insa daca sunt mai multi nevaccinati, atunci e o problema reala si pentru ceilalti. Din ce motiv? Deoarece, virusul trecand de la o gazda la alta sufera mutatii(structura antigenului se schimba), suferind mutatii poate afecta si copiii vaccinati(pentru ca acestia au imunitate asupra unei structuri antigenice, iar prin mutatii acea stuctura se modifica).
  In concluzie, daca exista doar unul nevaccinat, nu e mare lucru. Insa la propaganda antivaccin care exista, ma tem ca tot mai multi vor fi nevaccinati, astfel fiind in pericol si cei vaccinati.
  Este inadmisibil ca cineva care nu are cunostiinte elementare de imunologie sa vorbeasca impotriva vaccinurilor! Am scris articolul „Despre vaccinurile care (nu) ucid” tocmai pentru ca oamenii sa poata intelege despre ce e vorba. Nu poti face stiinta pe afirmatii ca ale domnului intervievat: am gasit ceea ce credeam a fi bacterii, virusi si alte chestii de astea. In stiinta e am gasit SIG
  UR ceva sau nu am gasit nimic. Nu e vorba de-a datul cu parerea!
  Articol aici:
  Despre vaccinurile care (nu) ucid

 60. Syme permalink
  februarie 2, 2009 1:53 am

  Din lipsa de timp, am citit doar articolul de mai sus(cel cu interviul). Am ramas mirat de ce poate spune acel om acolo si la asta am reactionat. Desigur, ca nu ar fi bine ca cineva sa fie un canal de transmisie pentru acel om. Sunt pro libera informare si ciruculatie a informatiei, insa atunci cand oamenii de rand nespecializati sunt influentati negativ(de un om anonim) asta nu e nici spre binele societatii si nici spre binele individului.

 61. viatalatara permalink
  februarie 2, 2009 1:54 pm

  Syme, categoric, aveti dreptate. Nu sunt pentru imprastierea informatiilor neverificate – din acest motiv, m-am oprit si nu am pus toate articolele pe care le am legate de acest subiect. Pe acestea le-am pus mentionand pozitia mea fata de ele si tocmai pentru a le supune unei discutii, pentru a afla (?) adevarul. Daca nu le puneam, nu aflam si opinia dvs. Stiu, argumentul este idiot, dar sunt foarte importante discutiile pe marginea unui subiect, uneori mai importante decat subiectul in sine. De fiecare data (daca nu ma insel) am mentionat si pozitia mea fata de subiect. Poate nici nu as fi abordat problema daca nu as fi descoperit ca foarte multe dintre prietenele mele nu-si mai vaccineaza DELOC copiii (nici macar o data, la nastere). Subiectul e extrem de complex si nu am vreme sa-l reiau chiar acum, dar promit ca voi reveni. Cum spuneam, eu insami ma aflu in momentul de a schimba medicina alopata pe cea homeopata, asadar e vorba de doua abordari si conceptii diferite, ceea ce va implica si o vedere diferita asupra vaccinurilor – poate nu neaparat din punctul de vedere propus de acest articol.

  Mai studiez si revin. Nu am un raspuns final, desi cateva raspunsuri intermediare (contra vaccinurilor) imi sunt foarte clare. Aici am pus toate articolele despre acest subiect: https://viatalatara.wordpress.com/sanatatea-familiei/

 62. daniela permalink
  februarie 9, 2009 9:28 am

  Va rog sa cititi acest articol. Este despre homeopatie.
  http://www.sihastru.net/mirem/crez_orth/umanism_homeopat.html

 63. viatalatara permalink
  februarie 9, 2009 10:10 am

  Va multumesc pentru link. Fac parte dintre cei care au combatut homeopatia vreme indelungata. Am ajuns sa inteleg ulterior ca medicii homeopati sunt de mai multe calitati, ca unii fac voodoo la propriu, iar altii folosesc homeopatia ca pe o stiinta medicala alternativa, pur si simplu. Am acceptat homeopatia abia dupa ce am inteles aceasta diferenta intre diversele homeopatii practicate de diversi medici. Totul se reduce, pana la urma, la medicul care te trateaza, nu la homeopatie in sine, care poate fi interpretata de fiecare in functie de backgroundul cultural.

  Voi da un exemplu care nu se potriveste foarte bine in cazul de fata, dar doar ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer: si rugaciunea inimii a fost comparata cu o tehnica yoga, ceea ce nu o face o tehnica yoga, in ciuda multor asemenari. In esenta sta diferenta, nu in aparenta.

  As vrea sa abordez acest subiect al homeopatiei, doar ca imi este dificil, exact din motivul de mai-sus: nu poti recomanda homeopatia in sine, ci doar medici homeopati. Pentru ca, daca eu spun ca e bine sa te tratezi homeopat si dumneata dai peste un medic voodoo, atunci te-am impins in sminteala.

  Cunosc exemple de mari preoti si calugari care folosesc homeopatia sub indrumarea meidcilor homeopati ortodocsi. Nu voi da nume, pentru ca nu vreau sa ma folosesc de autoritatea numelui sfintiei lor. Important este sa se inteleaga ideea. Homeopatia nu e decat un instrument, un principiu stiintific eficient. Nu e buna sau rea in sine. Important e cum se folosesc de ea cei care o recomanda.

 64. daniela permalink
  februarie 9, 2009 11:00 am

  Si eu cunosc medici ortodocsi care recomanda homeopatia si despre care stiu sigur ca nu practica voodoo sau magie dar nu stiu daca e suficient ca medicul sa nu aiba de-a face cu practicile pagane. Din cate am inteles eu, la fabricarea acestor medicamente homeopate se folosesc practici pagane deci medicamnetul in sine este rau, chiar daca persoana care o recomanda are cele mai bune intentii si este un crestin ortodox.
  In articolul pe care vi l-am trimis scrie asa:
  „De asemenea, din manualele homeopate mai aflam ca Hahnemann a avut strânse legaturi cu misticismul si cu spiritismul, iar despre ideile lui religioase se stiu cu claritate, urmatoarele: „Hahnemann a fost theist, adica credea într-o religie naturala”. Parerea lui a fost ca învatatura lui Confucius a fost superioara fata de cea a lui Hristos, pe care îl caracteriza ca „sentimentalist înflacarat”. Credea ca exista o strânsa legatura între fiinta suprema si actiunea medicamentelor. A fost un iubitor fanatic al religiei spiritiste, de aceea a ajuns sa dea pacientilor sa miroase substante foarte puternic dinamizate ca sa se trateze. Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost mason, iar radacinile homeopatiei se afla în misticism.”
  Deci nu as putea sa spun ca homeopatia nu e buna sau rea in sine, ci dimpotriva mie mi se pare rea si daca e rea in sine nu vad cum poate fi folosita intr-un mod bun.
  Cam asta e parerea mea. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.
  Doamne ajuta!

 65. viatalatara permalink
  februarie 9, 2009 11:10 am

  exact asta era contraragumentul meu cand ma certam cu cei care practicau homeopatia. ca remediile in sine sunt rele, ca sunt fabricate prin tehnici vrajitoresti, din cauza faptului ca inca nu se s-a demonstrat stiintific cum actioneaza.

  de asta spun ca discutia e foarte lunga. un prieten a ras, incercand sa ma faca sa-mi imaginez cum se face voodoo la laboratoarele Boiron, unde sunt produse majoritatea medicamentelor homeopate. in fine 🙂 pe de alta parte, chiar daca ar fi asa, vrajitoria nu are putere asupra celor care merg la Biserica, din cate stiu. important e, spuneam, cum sunt privite aceste medicamente de cei care le folosesc. sunt convinsa, am auzit si cazuri de medici care folosesc tot felul de tehnici dubioase in consultatiile homeopate. daca privesti aceste medicamente ca pe „dumnezeu”, atunci orice medicament poate fi la fel de rau.

  cred ca este important sa discutam cu acesti medici ortodocsi si sa le cerem parerea lor. nu cred ca o discutie generala, abstracta, pe internet, poate sa lamureasca aceste probleme. ele se lamuresc de la caz la caz.

 66. daniela permalink
  februarie 9, 2009 11:30 am

  E adevarat ca vrajile nu au putere asupra celor ce merg la biserica, se spovedesc des, se impartasec, dar cred ca doar in cazul in care ele vin asupra mea, ca zic asa, fara voia mea. Dar daca eu de buna voie iau ceva care stiu ca nu e bun atunci cum o sa ma mai apere Dumnezeu? In cazul asta nu pot sa spun ca nu mai au putere asupra mea pt ca eu de buna voie le-am luat.
  Dar, dupa cum bine ati zis, e un subiect care nu poate fi lamurit pe internet in cateva discutii.
  Doamne ajuta.

 67. viatalatara permalink
  februarie 9, 2009 11:38 am

  Aveti dreptate: daca stiu ca un lucru este rau si il folosesc, desigur ca nu-mi va fi bine 🙂

  Dar, daca m-am convins ca acel lucru nu este rau, si cred ca celorlalti li se spune ca este rau din cauza ca medicina astazi a devenit o industie care trebuie sa produca multi bani, iar homeopatia lucreaza cu medicamente ieftine si naturale, atunci, ce e de facut? Sa le spunem si celorlalti? Sa pastram asta doar pentru noi?

 68. februarie 9, 2009 3:24 pm

  Sfantul Teofan Zavoratul recomanda remedii homeopatice fiilor sai duhovnicesti, am citit in una din scrisorile sale, care se gaseste in cartea „Boala si moartea”.
  Ma intreb de ce ne facem griji ca fondatorul homeopatiei avea nu stiu ce idei.Idei neortodoxe aveau si fondatorii medicinei alopate si asta nu ne impiedica s-o folosim intens, ortodocsi fiind.

 69. daniela permalink
  februarie 9, 2009 4:03 pm

  Depinde ce/cine anume v-a convins ca nu e rau. Poate cel mai indicat e sa intrebam niste parinti induhovniciti si sa ne rugam. Doamne, e buna homeopatia sau nu? Sa ma tratez cu ea sau nu? Ce sa fac? Daca ne rugam sincer, cred ca Dumnezeu ne va da raspuns.

  Ma mai gandesc si la faptul ca par. Paisie Aghioritul sfatuia pe credinciosi sa nu se foloseasca de homeopatie. Daca intr-adevar ar putea fi si buna in functie de felul in care este folosita cred ca parintele ar fi stiut si lucrul acesta. L-ar fi luminat Dumnezeu. Tot el zicea ca medicamentele sunt fabricate prin practici pagane precum am mai zis si intr-un comentariu anterior.
  E adevarat ca medicina clasica nu vrea sa piarda teren dar asta nu e un motiv sa cred ca homeopatia e buna.

  Si uite asa nu mai terminam discutia pe tema asta 🙂

 70. viatalatara permalink
  februarie 9, 2009 4:14 pm

  Irina, multumesc 🙂 Daniela, tocmai ai un raspuns.

  Daca citeai mai atent ce am scris, ai fi vazut ca am pomenit despre parinti induhovniciti care folosesc remediile homeopate. Dar nu vreau sa dau nume. Pe de alta parte, si Pr. Pasisie are dreptate. Se referea, desigur, la cei care folosesc homeopatia intr-un fel care intra in conflict cu credinta noastra.

  Parerea mea e ca aceasta discutie nu are rost. Fiecare este liber sa aleaga 🙂

 71. denisa permalink
  februarie 24, 2009 10:27 pm

  Buna seara!
  Revin …de anul trecut!
  Si eu am inceput sa ma rog la Dumnezeu sa-mi dea un raspuns ref la asta dar….sunt tare bulversata…pt ca eram convisa sa nu-i fac ROR-ul dupa care m-am dus la o consultatie obisnuita si medicul pediatru mi-a luat direct „facem vaccin, da?” I-am raspuns ca nu dupa care s-a asezat si m-a intrebat de unde aceasta anxietate….in fine i-am povestit eu iar ea, lucrand in spital (Budimex) mi-a zis ca o sa ma sune sa ma cheme cand o sa aiba un copil cu para…nu stiu cum scleroza sa vad daca mai stau sa ma gandesc de doua ori!
  Am plecat de acolo cu multe ganduri si ma rugam si mi-a venit un gand ceva de genul….”fa-l ca si stiinta evolueaza daca e ceva!….nu m-am linistit!
  Dar mi-am adus aminte ca mi-a propus sa-i fac decat antirujeolicul (daca se mai gaseste)!
  Dar tot sunt in ceata!
  Citeam ca nr mare de virusi introdusi in organism afecteaza sistemul imunitar! Doctorita mi-a zis „Pai cum , le-ati facut pe cele impotriva bolilor de care nu se moare si nu-l faceti p-asta? Virusul a suferit mutatii si pot aparea pb daca nu-l faceti!”
  sunt varza!Dar insist la Maica Domnului poate imi da un raspuns ….
  Doamne ajuta!

 72. februarie 24, 2009 11:49 pm

  draga Denisa, in primul rand vreau sa te trimit la o alta conferinta a Dr-ului Chirila, nu stiu daca ai vazut-o deja: https://viatalatara.wordpress.com/2009/02/11/dr-pavel-chirila-stilul-de-viata-factor-de-prevenire-a-bolilor/
  Aici vorbeste despre vaccinuri si spune ca, daca totusi intelege vaccinarea in cazul unor boli foarte grave, nu o intelege pe cea in cazul bolilor copilariei, pe care este bine sa le faca omul cat e mic, pentru ca face forme foarte usoare si capata imunitate pe viata.
  eu una am ales sa n-o mai vaccinez pe mezina ROR.
  riscul este ca virusii sunt mutanti si pot da forme grave ale bolilor repsective. acum cativa ani, au fost copii care au murit de pojar.
  totusi, cand ma gandesc la parintii care nu-si vaccineaza deloc copiii, imi dau seama ca frica mea din cauza evityarii unui singur vaccin, si cel mai banal (care nici nu se facea pana acum cativa ani) nu e chiar justificata.

  e doar o parere personala….

 73. grigore permalink
  martie 2, 2009 10:07 pm

  nici eu nu mi-am vaccinat copilul cu ROR, medicul de familie a avut o pozitie echilibrata – cred eu – in aceasta problema, mi-a prezentat atat riscurile cat si beneficiile, apoi mi-a spus ca pot sa aleg ceea ce cred ca este cel mai bine pentru copil. Ceea ce nelinistetste pe unii parinti este „tacerea” de care dau dovada autoritatile… institutiile in care cetateanu ar trebui sa-si poata puna increderea ar trebui sa ne convinga ca toate aceste temeri sunt false.

 74. martie 25, 2009 5:58 pm

  as vrea sa va intreb, pe cei ce nu v-ati vaccinat copiii ce probleme ati intampinat la inscrierea la gradinita/scoala, care este numele gradinitei/scolii si cum ati rezolvat problema.
  merci si sanatate!

 75. denisa permalink
  aprilie 9, 2009 12:57 pm

  citeam parerea unui medic (nu am retinut numele)american, care nu este impotriva vaccinarii ci impotriva administrarii la varste f mici! Spunea ca el recomanda vaccinarea RoR incepand cu 3 ani si daca se poate sa fie facute separat!Adica antirujeolic, antirubeolic, etc …dar cum la noi nu mai exista nici macar antirujeolicul….ce sa mai zic!
  As fi optat doar pt acesta dar am cunostinte la Cantacuzino si mi-au spus ca nu se mai „fabrica”!

  Eu recunosc , sunt stresata incontinuare tocmai din cauza mutatiilor dar ma rog Maicii Domnului si poate ma lumineaza…
  Imi doresc un al doilea copil si ma gandesc cu groaza daca va contacta vreuna din aceste 3 boli…ce voi face?
  Doamne ajuta!

 76. denisa permalink
  aprilie 9, 2009 1:24 pm

  m-am grabit cand am scris :)…
  Ingrijorarea mea era daca George , baietelul meu, conteacteaza vreuna din bolile copilariei in timp ce sunt insarcinata cu al doilea copil , ce fac?
  va rog sa-mi scuzati lipsa de coerenta!

 77. aprilie 9, 2009 2:20 pm

  Denisa, sa inteleg ca tu nu ai imunitate la rubeola, rujeola si oreion?

  Eu, de exemplu, am fost oarecum in aceeasi situatie, adica nu am facut rubeola cand eram mica (chiar la cea de-a treia sarcina am facut varicela in luna a 7-a), iar rubeola e cea mai periculoasa boala pe care o poate face o femeie insarcinata. Si uite ca nu am facut-o nici pana acum. Nu sunt un bun exemplu, desigur. Ti-am spus o situatie. Am auzit de cazul unei femei care a facut rubeola, fiind insarcinata in primul trimestru, iar copilul e perfect sanatos, acum cu copii la randul lui. Iarasi, nu e un caz de generalizat. Dar te face sa te gandesti un pic ca nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu.

 78. denisa permalink
  aprilie 9, 2009 2:25 pm

  🙂 ai drepatate!!!! am uitat! natafleata ce sunt! Mama mi-a zis ca am facut bolile copilariei prin urmare am anticorpi!

  Asta asa e! Nimic, in afara de pacat, nu se intampla fara voia Lui! Pana si pacatul Ti-l ingaduie sa-l faci…
  In fine….eu sunt mai la inceputul relatiei cu Dumnezeu!

 79. aprilie 9, 2009 2:28 pm

  exact asta e un motiv pentru a nu face vaccinul ROR. pentru ca, daca faci aceste boli, ai imunitate pe viata – ceea ce vaccinul nu-ti ofera. vaccinul iti ofera o amanare: sa nu le faci cand esti mic, sa le faci eventual cand esti insarcinata – asta daca nu te-ai aranjat si te-ai rasvaccinat pana atunci.

  dar nu spun nimanui sa nu-si vaccineze copiii. fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el si familia lui.

 80. septembrie 3, 2009 11:37 pm

  Viatalatara, Ileana, va rog ajutati-maaa!
  Am inscris-o pe Amalia la cresa de stat si, cand au descoprit ca nu are vaccinele de la 1 an incoace, m-au dat pe usa afara si mi-au zis ca o primesc numai dupa ce o vaccinez. Le-am zis ca exista legi care permit refuzul vaccinurilor „obligatorii”, am fost si la dir. de sanatate publica (careea i se subordoneaza cresele), dar fara nici un rezultat. Nici n-au vrut sa auda, mi-au zis ca ei au legile lor, legile „colectivitatilor”. Cand mi-au zis sa-mi spuna care e, mi-au zis s-o caut singura.
  Ileana, am inteles ca ai reusit sa-si inscrie copiii in colectivitate. Cum anume ai procedat?
  Viatalatara, pune-ma, te rog, in contact cu cineva care a facut legal vaccinuri homeopate (la dir.s.p., cand am intrebat daca astea le pot inlocui pe cele alopate, mi s-a spus ca sunt „floare la ureche”).
  Sunt presata d e timp si se pare ca voi fi nevoita sa o vaccinez, totusi, dar as vrea sa reduc riscurile, macar vaccinand-o cu ceva homeopat..
  Multumesc anticipat!

 81. septembrie 5, 2009 10:08 am

  Draga Cristina, te rog sa ma ierti pentru intarziere, am fost plecata de acasa si abia acum am verificat mesajele. Din pacate, Ileana e si ea plecata, nu-ti va putea raspunde prea curand. Totusi, vaccinurile homeopate nu sunt echivalente cu cele din schema de vaccinare oficiala, din cate stiu. Deci atat de urgent nu iti pot oferi nici un raspuns. E de mirare totusi ca nu va primeste la gradi… Incerc sa iau legatura cu alte persoane care nu si-au vaccinat copiii, sa le rog sa-ti raspunda pana revine Ileana.

 82. septembrie 24, 2009 8:16 am

  cristina, eu nu te pot ajuta prea mult, pentru ca nu mi-am inscris inca la gradinita baietelul mic (pe care nu l-am mai vaccinat dupa 6 luni), are doar 2 ani. Voi vedea ce va fi atunci, o sa caut din timp legea ca sa le-o pun in fata sau daca nu, recurg la o mica „pacaleala”: il scot alergic de la medicul de familie. Un copil alergic la ou, de exemplu, este scutit de vaccin.

  Pe baiatul mare, care e la scoala, l-am vaccinat complet, am refuzat insa vaccinul din clasa I. Am semnat ca nu sunt de acord si gata.

 83. Radu permalink
  noiembrie 10, 2009 6:56 pm

  In toata aceasta campanie de vaccinare nu e vorba decat de bani, s-a demonstrat stiintific ca vaccinurile fac mai mult rau decat bine. Nu va lasati manipulati si amagiti. Interesati-va de efectele adverse ale vaccinului; defapt, de fapt, de cand s-a introdus vaccinul de „marele savant” Louis Pasteur au aparut mai multe boli. Nu va vaccinati, companiile farmaceutice asta isi doresc, ca oamenii sa fie bolnavi si sa aiba ce vinde. Credeti ca vaccinul e gratis? E gratis pentru persoanele care il iau, dar cineva tot trebuie sa plateasca vaccinul, trebuie sa plateasca oamenii care il fac, laboratoarele, iar cel care il plateste este statul nostru, iar statul suntem noi, oamenii. Nimic nu e gratis, trebuie sa ne trezim. NU VA VACCINATI !!! – vaccinul slabeste imunitatea organismului, nu o intareste, ei stiu asta, dar nu ne zic, totul se reduce la bani. Recomand urmatoarele carti: 1. Mafia medicala, de Lanctôt, Ghislaine; 2. Mafia farmaceutica si agro-alimentara, de Louis de Brouwer

 84. martie 31, 2010 2:33 am

  Fetita mea a facut febra dupa toate vaccinurile,iar la cateva zile dupa ROR a vomitat toata noaptea, era galbena si isi dadea ochii peste cap, avand transpiratii reci… exact asa ca atunci and ti-e rau de la ceva toxic. Ne luptam acum cu elemente de autism, sper sa ne ajute bunul Dumnezeu si maica Domnului sa recuperam si noi si sa stau la taclale cu ea intr-o zi cu soare. Daca as avea alt bb nu l-as mai vaccina.

 85. diana matei permalink
  iulie 14, 2010 11:13 pm

  Am o mare rugaminte daca ati putea sa-mi dati un sfat: baietelul meu implineste in curand 1 an de zile, ceea ce inseamna o noua sesiune de vaccinari: Infarix penta si ROR, conform schemei noastre de vaccinare. As vrea sa intreb ce ar insemna sa nu mai facem aceste vaccinari? Care sunt riscurile? E adevarat ca nu va fi primit la scoala si la gradinita? Acuma doar am inceput sa ma documentez serios si nu stiu cum sa fac sa evit orice vaccinare a micutului. Si eu sunt ingrozita de starea de fapt a ceea ce presupune un vaccin si regret enorm ca l-am vaccinat pana acum. ROR sunt deja decisa sa-l refuz, nu stiu ce sa fac cu Infarixul.

 86. iulie 23, 2010 9:55 pm

  nu au cum sa nu-l primeasca la grupa pregatitoare si la scoala, pentru ca sunt obligatorii .
  in rest, cred ca ar fi bine sa te sfatuiesti cu un doctor crestin.

 87. galca veronica permalink
  septembrie 24, 2011 6:34 pm

  Am vazut aici ca pomenea cineva de remediul homeopat Tuia 200. Avem si noi probleme cu fetita care nu maninca dupa vaccinul de la 2 luni ( Infanrix hexa, Prevenar si Rotarix). Acum e sub tratament cu Debridat si Biotics, Am fost si la homeopat si ne-a dat Tuia 200. Va rog sa imi spuneti daca se pot administra concomitent.Va amultumesc anticipat. Astept raspuns.

 88. andreea permalink
  septembrie 8, 2012 8:05 pm

  FELICITARI!!! Frumoasa misiune ai pe acest pamant!!!

 89. maria permalink
  iulie 6, 2013 2:22 pm

  sunt foarte fericita ca am gasit aceste informatii despre ceea ce se intampla cu vaccinurile.Eu am auzit de chestia asta ca sa nu-ti vaccinezi coplilul cam acum 2 ani si m-am documentat si am intrebat in dreapata si in stanga si asa am decis sa nu-mi vaccinez copilul la varsta de 4 anisori nu stiu ce vaccin trebuia sa faca dar cand am fost sunata de medicul pediatru am refuzat si sunt linistita sufleteste ca am facut ceea ce trebuia pt.baiatul meu.Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme de aceste vaccinuri ca nu i le faceam de loc.II multumesc lui bunul D-zeu ca ne-a ferit si pana in prezent suntem bine chiar daca le-am facut pe cele obligatorii pana la 2 anisori.Eu le sustuin pe mamicile care nu doresc sa-si vaccineze copii si sa faca cum cred ele de cuviinta.Sa fiti iubite toate mamicile din lumea asta si binecuvantate alaturi de ingerasii vostrii.

 90. ana permalink
  mai 6, 2014 8:21 pm

  Eu traiesc in canada, si aici nu se face vaccin de hepatita si tbc imediat dupa nastere ca in ro, nu inteleg de ce acolo umfla bebelusii cu asa ceva?

Trackbacks

 1. Război întru Cuvânt » Cine face comert cu viata noastra?! - denuntarea minciunilor criminale legate de vaccinuri
 2. Info vaccinuri (2) « Viaţa la ţară
 3. Experienţe personale / efecte secundare (1) « Viaţa la ţară
 4. Experienţe personale / efecte secundare (2) « Viaţa la ţară
 5. Panoramic Gardasil-Silgrad «
 6. Mamici fericite de Aprilie 2011 - Page 246 - Forum Sarcina si Nasterea
 7. FARA VACCIN = FARA GRADINITA. Ce zic juristii? | Saccsiv's Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: