Skip to content

Copiii ştiu ce spun (1)

Noiembrie 20, 2008

Profesorul Zaica

Profesorul Zaica

Au copiii o relatie speciala cu Dumnezeu? Povestea pe care v-am spus-o ieri – Un copil şi o icoană ca si raspunsurile voastre, m-au pus pe ganduri…  Si mi-am amintit de „Experimentul Zaica”, o carte minunata scrisa de niste oameni minunati… Zaica, profesor de pictura la Liceul Tonitza, s-a gandit sa puna intrebari serioase copiilor mici. Iata ce a iesit…

* Daca dracul ar descoperi ca, din greseala a facut un bine, s-ar concedia de ciuda, dar dracul nu face bine nici din greseala, asa ca nu putem vedea somaj de drac niciodata. (T. M., cls . a 5-a, 11 ani.)

* Rautatea e un fel de boala de inima, adica atunci cind te te strici la mila. (A.I., cls. a 4-a, 10 ani)

* Daca din greseala, dracu ar face un bine, el s-ar duce imediat sa caute un psihiatru. (A.M.C, cls. a 6-a, 12 ani)

* Noi copiii, nu raminem cu caciula in cap cind intram in biserica pentru ca preotul n-o sa ne puna busuiocul pe caciula., (I.A., cls. A 2-a, 8 ani)

* Dumnezeu face mamelor un fel de schita si noi, copiii terminam aceste icoane. (A. I. cls. A 8-a, 14 ani)

* Dumnezeu a inventat un telefon fara numar care e rugaciunea, ca asta e tehnica de Dumnezeu. (P.P. cls. A 5-a, 10 ani)

* Chiar daca tara noastra nu este la razboi, lumea zice ca viata e o lupta, ca oamenii se bat cu taxe, apa si chirie si cu alti dusmani si aia care pierd razboiul stau in frig fara lumina, ca sunt prizonieri. (S. A.I., cls. a 2-a, 9 luni)

* Dumnezeu ne-a creat din nimic, iar dupa ce am terminat de trait nu mai vrea sa ne aduca inapoi la nimic, pentru ca ne-a pictat asa de frumos ca nu-L mai lasa inima sa ne mai stearga. (P.P., cls. a 6-a, 12 ani)

* Apocalipsa va fi cind va curge ultima picatura in paharul cu nervi ai lumii si va da pe afara. (R. G., cls. a 8-a, 15 ani)

* In bisericile ortodoxe sfintii sunt slabi, alungiti la fata si la corp pentru ca asa arata cei care sunt mai buni la suflet, ca lor le-a mai ramas in corp doar sufletul, au ajuns numai piele si suflet. (T. M., cls. a 5-a, 12 ani)

* Sunt unii oameni care-L cauta pe Dumnezeu si nu-L gasesc pentru ca ei se gindesc sa-L prinda pe Dumnezeu sa faca o fotografie cu El si sa ajunga celebri. (R. A. G., cls a 2-a, 8 ani)

* Raufacatorii au ajuns sa duca o viata de Rai pe pamint si tot aici credinciosii duc o viata de iad, dar dupa moarte cu totii vor face un schimb de locuinta. (D.N. cls. a 8-a, 13 ani)

* Mos Craciun nu doreste sa fie pictat pe peretii bisericilor, deoarece el isi vede lungul nasului si zice ca bunatatea adusa de el este doar o singura data pe an. (C. G., cls. a 8-a, 14 ani)

* Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor fara sa fie imbalsamati pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamint cu cerul in ei. (S. D., cls. a 6-a, 12 ani)

* Dumnezeu nu ne scapa de cei mai odiosi oameni care pe pamint ne chinuie viata, pt. ca Dumnezeu ne-a dat noua oamenilor sa suferim ca sa nu ne imbolnavim de nedurere, de nepasare. (T.M., cls. a 6-a, 11 ani)

* Preotul este soldatul Domnului iar sfintul este coleg de camera al lui Dumnezeu. (P.P., cls. a 6-a, 11 ani)

* Sufletele cind ajung in Rai nu stau degeaba si intii asteapta sa le dea aripile, cum le-a dat dintii cind erau mici copii pe pamint si sa se faca ingeri. (M.S., cls. a 6-a, 12 ani)

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: