Skip to content

Steinhardt la MŢR

noiembrie 12, 2008

Seria de autor N. Steinhardt va fi lansată astăzi, la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Roman din Capitală

invitatie

La eveniment vor vorbi Dan C. Mihăilescu, preotul Macarie Motogna, George Ardeleanu, Viorica Nişcov, Nicolae Mecu şi Daniel Cristea-Enache. La aproape 100 de ani de la naşterea lui N. Steinhardt, editura Polirom, impreună cu mănăstirea „Sfanta Ana” Rohia, publică opera integrală a cărturarului roman. Primele volume ale seriei au fost lansate pe 30 iulie, la Baia Mare. Seria de autor, care insumează peste 20 de cărţi, conţine atat operele lui Nicolae Steinhardt de dinaintea intrării in monahism, cat şi cele scrise după ce a ales calea mănăstirii.

Noile editii, cartonate, îngrijite de specialisti în opera lui Steinhardt, beneficiaza de o prezentare grafica de exceptie si de studii introductive consistente.

Opera completa a lui N. Steinhardt este publicata sub îngrijirea unui colectiv redactional format din apropiati si specialisti în opera lui N. Steinhardt: universitarul George Ardeleanu, autorul unei stralucite lucrari de doctorat consacrate lui Steinhardt, Virgil Bulat, primul editor al Jurnalului fericirii (împreuna cu Virgil Ciomos), Florian Roatis, îngrijitor al mai multor inedite publicate în Caietele de la Rohia, pr. Stefan Iloaie, îngrijitorul volumului de omilii „Daruind vei dobîndi”, consilier cultural al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, si protos. Macarie Motogna, îngrijitor al seriei de autor din partea Manastirii „Sfînta Ana” Rohia.
via Ramura inflorita
Reclame
5 comentarii leave one →
 1. sotul autor permalink
  noiembrie 12, 2008 10:50 am

  Stiu bine ca Steinhardt a fost o fiinta foarte culturala, dar al meu este Parintele Nicolae din Jurnalul Fericirii, restul nefiind altceva decat felurite bucati culturale mai mult sau mai putin ziditoare. Varful muntelui si dealurile dimprejur, zapada alba doar pe varf.
  De aceea as limita harta lui numai si numai la lectura fiintei si nu la toata seria de autor – caci nu e un autor in serie. Nimic mai altfel in cartile ortodoxiei decat Jurnalul sau. Apropo parintele Serafim Rose isi indemna ucenicii ca de mare folos sa tina un jurnal.

 2. viatalatara permalink
  noiembrie 12, 2008 10:57 am

  Sa nu uitam, totusi, si celelalte carti de ortodoxie… „Daruind vei dobandi”, de exemplu. Sau cea in care face o abordare hermeneutica a „Scrisorii pierdute” (am uitat cum se cheama!)

  Noi oricum avem seria de autor in biblioteca, adunata ani de zile de prin librarii si anticariate, cu satisfactiile de neimaginat ale unui cautator de aur. Acuma, cand vezi ca ti le serveste cineva de-a gata, la botul calului, ambalate frumos, parca ti se face nu stiu cum 😀

  Spune-mi, te rog: mergem ori ba? Promit ca nu cumpar nimica! 😀

 3. sotul autor permalink
  noiembrie 12, 2008 1:29 pm

  da, pregateste-te. Vin sa te iau intr-o jumate de ora.
  ai bateriile incarcate?

 4. viatalatara permalink
  noiembrie 12, 2008 1:32 pm

  hahaha!

  la aparatul foto te referi, sau la mine? lol

Trackbacks

 1. Bucuria şi fericirea « Viaţa la ţară

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: