Skip to content

Lansarea campaniei „Împreună învingem autismul!”

Noiembrie 12, 2008

autismawarenessLansarea campaniei „Împreună învingem autismul!” – azi, 12 noiembrie, ora 10.30, Libraria Carturesti Magheru (expozitie foto).

„Copiii cu autism sunt frumosi, speciali, unici, iar unii dintre ei pot avea abilitati extraordinare si o inteligenta geniala. Dar aceasta este partea placuta a povestii lor. Din pacate, ei traiesc in lumea lor, nu pot relationa si comunica si risca sa fie institutionalizati, marginalizati.

Fiti alaturi de copiii si parintii care lupta in fiecare zi cu autismul. Ganditi-va ca in locul lor, ati lupta voi. Pentru un copil, lupta nu e niciodata in zadar!”

Afla mai multe despre autism si despre campanie pe site-ul oficial.

Afla ce inseamna autismul in viata de zi cu zi cititnd blogul Doi lei si-o pisicuta.

Semneaza scrisoarea deschisa adresata Presedintelui si Guvernului Romaniei de „Jurnalul National”, in care se solicita:

–  realizarea unei campanii naţionale prin care pãrinţii, dar şi medicii de familie sã fie informaţi despre simptomele autismului, astfel încât aceşti copii sã primeascã la timp un diagnostic corect.
–  finanţarea terapiilor prin care care aceşti copii pot fi recuperaţi. Legea 118/2007 permite ca CNAS sã deconteze feng shui-ul şi argiloterapia; pentru aceşti copii, terapiile nu sunt un moft, ci singura lor şansã la o viaţã normalã.
–  respectarea Constituţiei, care garanteazã tuturor românilor dreptul la învãţãturã; respectarea legilor în vigoare (legea 272/2004, OMEC 5379/2004, Hotãrârea 1251/2005, Legea 448/2006) care sprijinã integrarea copiilor cu nevoi speciale în grãdiniţele şi şcolile de masã.
–  recunoaşterea autismului ca dizabilitate psihicã şi pentru persoanele adulte. România este singura ţarã din lume în care, dupã 18 ani, autismul dispare de la sine, printr-o „omisiune” birocraticã.
– crearea unor ateliere protejate în care adolescenţii şi adulţii autişti sã poatã învãţa o meserie care sã le asigure un grad de ocupaţie şi de independenţã ridicat.

Anunțuri
3 comentarii leave one →
 1. Mihaela Maria permalink
  Noiembrie 12, 2008 3:51 pm

  multumesc pt stirea asta, e important pt copiii nostri ca lumea sa afle despre ei!

 2. Magdalena Tarlea permalink
  Martie 30, 2012 3:59 pm

  Am si eu un baiat de 10 ani cu autism si ma doare sufletul cand vad ca mi-se inchid usile in fata nu este corect asa ca nu noi am vrut ca acesti copii sa se nasca cu autism din pacate autismul nu ese la analizele care se fac cand esti gravida .In tara noastra nu ti-se da o mana de ajutor este o rusine, acesti copi nu sant de vina ca ei sufera de aceasta boala si fug toti copii si nu numai ei ci si oameni mari fug de acesti copi bolnavi de parca au holera sau ciuma.

Trackbacks

 1. Razboi întru Cuvânt » EUTANASIA SI AMPRENTAREA - NOILE ASALTURI ALE CULTURII ANTIHRISTICE (Noutati 12 nov. 2008)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: