Skip to content

O minune a Sfântului Mina

noiembrie 11, 2008
Crestinii ortodocsi il sarbatoresc astazi pe Sfantul Mare Mucenic Mina, ale carui moaste se afla in Bucuresti, la Biserica „Sf. Mina” (undeva in zona Unirii, la intersectia strazilor Coposu si Mantuleasa). Este un Sfant foarte drag tuturor, cunoscut mai ales pentru ca ne ajuta sa gasim lucrurile pierdute.
Sf. Mina si Hristos

Sf. Mina si Hristos

Gandindu-ma la Sfantul, mi-am amintit o minune povestita chiar de persoana careia i s-a intamplat.

Cu cativa ani in urma, si-a pierdut de cateva ori actele si, dupa indelungi cautari, s-a rugat la Sfantul Mina. Avea sa le gaseasca de fiecare data la pangarul Bisericii Ruse, unde mergea de obicei. I se spunea ca „cineva le-a adus aici”. Ea stia sigur ca nu le pierduse in biserica sau in imprejurimi. Dar, probabil, asa se gandise Sfantul sa i le „inapoieze”.

Intr-o zi insa, a observat ca nu-si mai gaseste manusile. Atunci s-a rugat iarasi Sfantului Mina, dar, de asta data, cu indrazneala, i-a zis:

-Sfinte, ajuta-ma sa-mi gasesc manusile! Dar, te rog, nu mi le mai trimite prin cineva… Adu-mi-le chiar tu!

Peste cateva zile a ajuns la Biserica Rusa, gandindu-se ca poate, la pangar, isi va gasi manusile cautate. Dar, chiar in momentul in care a intrat in biserica, a simtit ceva cald pe maini. S-a uitat si… manusile pierdute erau chiar pe mainile ei!

Persoana careia i s-a intamplat minunea este o fata cu capul pe umeri, pe atunci jurist la o mare firma internationala. Minuni cu Sfantul Mina am trait cu totii, sunt convinsa, dar aceasta mi s-a parut mai deosebita si m-am gandit ca ar fi pacat sa fie uitata…

Reclame
19 comentarii leave one →
 1. treangelsmother permalink
  noiembrie 11, 2008 8:05 pm

  Si cu noi a facut Sfantul Mina o multime de minuni in regasirea multor obiecte pierdute: acte, chei si multe altele, l-a ajutat pe sotul meu sa-si gaseasca serviciu, ne-a adus acasa cu masina in deplina siguranta, de la tara desi motorul masinii cedase la vro 60 de km. de Bucuresti si multe altele pe care acum nu le am in minte este grabnic ajutator!

 2. viatalatara permalink
  noiembrie 11, 2008 11:12 pm

  Da, si eu am uitat multe din minuni… dar iata ca minunea cu manusile nu am uitat-o, desi nu mi s-a intamplat mie 🙂

 3. Ariadna permalink
  februarie 21, 2009 6:50 pm

  Era o perioada in care eram destul de indepartata de Dumnezeu si nu-mi gaseam pacea. Uitasem si de Sfantul meu drag la care ma rugam de mic copil.
  Nu retin exact de unde am avut imboldul, dar m-am trezit pe genunchi cu acatistierul in maini… si cand am deschis cartea, se deschisese exact la acatistul Sfantului Mina. Uitandu-ma la data, am vazut ca era exact 11 noiembrie!! De atunci, stiu ca Sfantul Mina este unul din Sfintii mei ocrotitori! Si minunile care le face in viata mea nu sunt putine!

 4. marian permalink
  noiembrie 10, 2009 11:24 pm

  da e adevarat sfantul mina este un adevarat sfant care mi a ajutat si mie.este un adevarat implinitor la cerintele oamenilor cu dreptate

 5. mmmmmm permalink
  mai 31, 2010 9:21 pm

  Acum vreo 6 ani eram foarte suparata si speriata din cauza unor nedreptati, fratele meu mintea parintii foarte mult, nu puteam dovedi il credea pe el nu pe mine, scopul lui era sa-i indeparteze de mine si sa obtina el apartamentul……sunt multe de povestit, oricum ideea este ca ma durea destul de tare ceea ce mi faceau el si parintii, dar porneau de la frate, si intr-o seara am visat ca mi spusese cineva ca e bine sa merg la Sf Mina ca e ocrotitorul pagubitilor, pe vremea aceia nu aveam internet si nu auzisem de acest sfant prin urmare nu stiam unde sa merg, dar cand mi am pus net am aflat mai multe si cand am avut drum la bucuresti am trecut pe la moaste , am depus acatist si de atunci parintii s au convins singuri ce scopuri avea……………..deci exista cu suguranta Dumnezeu si acest sfant chiar m a ajutat……………..de cate ori voi trece pe la o biserica cu icoana sau moaste cu Sf mina ai voi multumi ptr ajutorrrrrrrrrrrrr

 6. Cristina permalink
  iulie 20, 2011 12:50 pm

  La numai cateva zile de cand am inceput sa citesc Acatistul Sf. Mare Mucenic Mina, s-a intamplat minunea. Am gasit cartea de munca care fusese pierduta acum aproximativ zece ani de unul dintre fostii mei directori. Nimeni din zona compartimentului personal nu stia nimic de ea. Uimirea si bucuria a fost mare si gandul mi-a zburat la Sf. Mare Mucenic Mina. Am inceput să ma rog la Sf. Mare Mucenic Mina pentru alte probleme si, minune mare, au inceput sa se dezlege o gramada din piedicile pe care le aveam. Prima a fost cea cu cartea de munca. Dumnezeu sa-l slăveasca pe cel ce ne este mijlocitor in rugaciunile noastre! Iar pentru noi toti Doamne ajuta!

 7. maria permalink
  august 24, 2011 8:42 pm

  asa este ……este foarte adevarat despresf mare mucenic mina ajuta nu numai in pierderi absolut in toate problemele cand ai dreptate.Rugativa dragi credinciosi ca dumnezeu intradevar exista si face minuni si astazi Doamne ajutane la toata lume

 8. mihaela permalink
  decembrie 9, 2011 3:19 pm

  daaaaaaa aveti mare dreptate si pe mine m-a ajutat sfantul mult si de cate ori merg in biserica si la moaste sa ma rog e incredibil totul se adevereste sant luminata nu mai ma doare capul nu mai simt acea greutate ce ma apasa ,eu ma rog pentru desfacerea farmecelor si indepartarea dusmanilor,sfantul face minunisi e grabnic ajutator.parintele nicolaie are har mergeti si va vindecati

 9. ianuarie 27, 2012 9:36 pm

  Si pe mine m-a ajutat Sfantul Mina. Mi-a ajutat sa-mi gasesc ceasul pierdut. Pentru asta ii multumesc si ma rog le el mereu. Bucura-te Sfinte Mare Mucenic Mina mult patimitorule!

 10. alina elena permalink
  februarie 20, 2012 6:41 pm

  e bine de citit acatistul sfntului Mina si atunci cand ai pierdut o casa ,in conditiile in care a fost inselaciune ,caz dezbatut in proces?

 11. alina elena permalink
  februarie 20, 2012 6:47 pm

  Sfântul Mina era de neam egiptean şi creştin de mic copil. Ajungând la vârsta cerută pentru militărie s-a făcut ostaş şi a fost trimis să-şi facă slujba în Asia Mică, în provincia Frigiei. Oraşul în care slujea era păgân şi dedat unei grosolane închinări de idoli, din care cauză nu se putea împăca cu viaţa de aici şi mai ales cu camarazii, care se închinau la idoli. În acest timp, domnea peste marele şi întinsul imperiu al romanilor, Diocliţian (284 – 305), om ridicat de jos, dar bun militar şi înzestrat cu bune însuşiri de împărat. Imperiul lui întinzându-se de la Oceanul Atlantic şi până la India, având sub stăpânirea sa atât de multe neamuri şi atâta întindere de pământ, înconjurat de pretutindeni de popoare vrăjmaşe, a ajuns însuşi la convingerea că este prea greu să guverneze singur. De aceia în anul 285 a împărţit coroana cu camaradul său de arme Maximian Hercule, iar peste câtva timp şi-a mai luat încă două ajutoare: pe Constanţiu Clor şi Maximian Galeriu. Deci Diocliţian cu Galeriu, care I-a devenit ginere, domneau peste Imperiul de Răsărit iar Maximian cu Constanţiu Clor domneau peste Imperiul de Apus. Timp de douăzeci de ani, Diocliţian s-a ocupat să dea ţării sale o bună şi puternică organizare. Deşi numărul creştinilor se tot mărea şi viaţa lor curată şi frumoasă strălucea pretutindeni, el n-a dat atenţie la aceasta. Nu tot aşa guverna Galeriu. Acesta fiind un bărbat plin de energie şi de îndrăzneală, nu suferea creştinii pentru că stăruiau să nu fie la fel cu păgânii, mai ales după ce s-a împrietenit bine cu filozoful păgân Ieroclis, un mare vrăjmaş al creştinilor. Întâmplându-se ca palatul imperial din Nicomidia să se aprindă şi să ardă, Galeriu a dat vina pe creştini şi a poruncit să se ia împotriva lor cele mai crude măsuri. În acelaşi timp stăruia să încredinţeze pe bătrânul său socru că creştinii sunt o nenorocire pentru imperiu şi trebuiesc nimiciţi. Diocliţian iubea mult pe Galeriu, întâi pentru că îi era ginere, al doilea pentru că în lupta împotriva Perşilor din 296 – 297 a ieşit învingător. Şi ca să¬i împlinească dorinţa a dat în numele tuturor celor patru, un edict de prigonirea creştinilor din întreg imperiul roman. În edict se poruncea ca creştinii din armată sau să lepede credinţa creştină şi să aducă jertfă zeilor romani ( idolilor ) sau să părăsească serviciul militar.
  Creştinii au părăsit armata. Sfântul Mina a părăsit şi el armata şi nevoind să se întoarcă în Egipt, în patria sa, s-a dus în munţii Frigiei şi aici în singurătate, în linişte şi tăcere, petrecea timpul cugetând la Dumnezeu, la învăţăturile lui Hristos şi la cele sufleteşti. Înarmat cu postul şi cu rugăciunea, după îndemnul Mântuitorului, poartă o luptă puternică cu omul său cel dinlăuntru pentru a-l supune sufletului şi deplinei ascultări de Hristos şi poruncile Lui şi pentru a căpăta libertatea ca în voie să trăiască numai pentru Dumnezeu. Văzând că măsura luată n-a dat roadele aşteptate, Diocliţian şi Galeriu au poruncit să ardă şi să dărâme biserica din Nicomidia şi alte biserici mai mici de prin alte părţi, iar printr-un nou edict a poruncit persecutarea creştinilor şi să fie supuşi la moarte în chip public. În adevăr, creştinii au fost prinşi şi aruncaţi în temniţe cu sutele, batjocoriţi şi ucişi; zilnic erau lipsiţi de viaţă 10, 20 şi uneori şi 60 de creştini, în tot răsăritul şi în Egipt.

 12. ileana permalink
  februarie 26, 2012 11:14 pm

  am sa va povestesc pe scurt intamplarea mea cu sfantul mina. intr-o zi conexiunea la net a cazut. eram innebunita. eram sigura ca va dura cateva zile pana se va rezolva. am mai patit asa ceva. in acelas timp aveam activat net si pe mobil, numai ca nu-l puteam folosi pt ca nu aveam credit pe telefon.l-am rugat pe sf mina sa ma ajute sa se rezolve cu netul la calculator. avand nevoie de net am zis atunci hai sa-mi actualizez creditul pe telefon si sa folosesc netul de acolo fiind convinsa ca nu rezolva furnizorul de net. si de aici incepe „distractia”. practic mai bine de o jumatate de ora am incercat sa-mi incarc cartela dar nu am reusit…efectiv cand trebuia sa se faca transferul nu reuseam. bineinteles intr-un final a revenit netul la calculator. atunci mi-am dat seama ca sf mina nu m-a lasat sa cheltui bani si sa pierd prin activarea cartelei. intr-o alta situatie la mai putin de o saptamana mi-a indeplinit o dorinta pe care atunci nu o mai credeam posibila. va marturisesc ca m-au marcat cuvintele unei dne care a venit la biserica sa care a spus in timp ce-i dadea preotului acatistul ” parinte de multumire…mi-a indeplinit tot ce i-am cerut”. un alt tanar in timp ce eram in biserica a venit si i-a spus preotului ca si-a gasit telefonul si o haina care probabil o uitate in biserica. eu de exemplu trebuie sa iau un medicament in fiecare zi toata viata. la un moment dat nu se mai gasea, iar eu nu mai avream decat pt 1 luna. dupa un timp am reusit sa mai gasesc pt inca 1 luna, iar decurand am facut rost pt inca 3 luni. rugati-va sf mina, dar nu neglijati nici pe sf nectarie, sf spiridon, sf parascheva si maica domnului. am sa revin si cu alte dorinte care se vor implini.

 13. elena permalink
  iunie 11, 2012 3:19 am

  acum 4 zile am constatat ca nu-mi gasesc portofelul ,in care se aflau actele si niste aur:am inceput sa ma rog la sf mina zilnic si nu imi vine sa cred dar aurul era in casa,iar pt portofel inca ma mai rog.Multumesc Sf Mina! CREDE SI NU CERCETA.amin

 14. Maria permalink
  septembrie 12, 2013 10:44 am

  La numai cateva zile de cand am inceput sa citesc Acatistul Sf. Mare Mucenic Mina, s-a intamplat minunea. Am gasit toate documentele pierdute in fata bisericii SF. TREIME din CRAIOVA care fusese pierduta acum aproximativ 4 luni. Uimirea si bucuria a fost mare si gandul mi-a zburat la Sf. Mare Mucenic Mina. Am inceput să ma rog la Sf. Mare Mucenic Mina pentru alte probleme si, minune mare, au inceput sa se dezlege o gramada din piedicile pe care le aveam. Dumnezeu sa-l slăveasca pe cel ce ne este mijlocitor in rugaciunile noastre! Iar pentru noi toti Doamne ajuta!

 15. ramona permalink
  noiembrie 11, 2013 4:54 pm

  In urma cu un an sotul meu a facut cateva analize pt ca nu se simtea prea bine insa nu ne asteptam sa fie vreo problema grava dar dupa prima tomografie rezultatul a fost cumplit,simteam ca doar o minune putea schimba situatia asa ca nu am incetat sa ma rog la Sfantul Mina intreaga noapte iar a doua zi speram ca RMN -ul sa ne dea vesti mai bune.Desi sansele erau mici in acest sens refuzam sa cred ca Dumnezeu si Sfantul Mina nu va face o minune pe care de altfel au si facut-o,a doua zi rezultatul RMN a fost unul bun asa ca,dragii mei,rugati-va cu credinta caci veti fi auziti.

 16. Cristina permalink
  noiembrie 27, 2013 7:00 pm

  As vrea sa impartasesc aceasta experianta dorind fac cunoscut tuturor cat de mari sunt minunile Sfantului Mare Mucenic MINA.

  Un foarte bun prieten de al meu a fost acuzat pe nedrept la 7 ani de inchisoare.
  Dupa aceast cumplit soc si pierzand orice incredere in sistemul judiciar am ramas doar cu speranta ca numai o putere Divina mai poate face o minune si am inceput sa caut rugaciuni prin care Dumnezeu va face lumina in acest caz nedrept. Cautand am gasit Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina, Acatistul Maicii Domunului la icona Inteleptirea Mintii (sa lumineze mintile judecatorilor) si mai multi Psalmi a lui David, prinzand foarte mare incredere ca Dumnezeu va face dreptate dupa ce am citit diferitele isorioare ale oamenilor despre minunile Mucenicului MINA in cazul pagubitilor si celor acuzati pe nedrept.
  Cu mare sperata in suflet am inceput sa citesc acatistele si psalmii si mai ales L-am, rugat mereu pe Sfantul Mucenic Mina sa dovedeasa nedreptatea in acest caz si sa stearga acuzatiile, iar rugaciunile au fost ascultate la recus cand acuzatiile au fost schimbate de la 7 ani la 3 luni.
  Acum cazul este inca in proces de derulare si am toata speranta ca Dumnezeu ne va ajuta prin Sfantul Mucenic Mina sa stearga si cele 3 luni de inchisoare sa ii pedepseasca pe cei care au facut aceste acuzatii.

  Tin sa mentionez ca nu am postat niciodata pe internet, dar am promis Sfantului Mucenic Mina ca voi scrie despre aceasta minune savarsita de El, dorind sa fac cunoscut tuturor puterea si mila Lui Dumnezeu pentru noi.

  Itit multumesc din tot sufletul Doamne ca ne-ai dat noua spre ajutor pe Sfintii tai Mucenici. Iti multumesc Sfine Mare Mucenice Mina si Maica Domnului ca Mi-ati ascultat rugaciunile si Ma-ti ajutat.

  Sper ca acest articol sa ii ajute pe cei aflati la necaz care nu stiu ce cale de ajutot sa apuce asa cum am fost si eu, si sper din tot sufletul ca data viitoare cand va voi scrie despre minunile Sfantului Mucenic Mina sa va pot impartasii ca si cele 3 luni de acuzatii au fost sterse si ca Dumnezeu a facut minunea ca de la 7 ani sa fie declarat complet nevinovat.

  ITI MULTUMESC DIN SUFLET SFINTE MARE MUCENICE MINA!

 17. martie 10, 2014 1:51 pm

  Si eu ii multumesc Sfantului Mina pentru ajutorul dat imediat,a mijlocit la Domnul Iisus si am gasit ceea ce pierdusem..A fost grabnic ajutator,slavit fie numele Domnului!

 18. maria florea permalink
  martie 25, 2014 3:29 pm

  Buna ziua, am vazut ca fiecare dintre Dvs ati lasat cate o „marturie” despre minunile Sfantului Mare Mucenic Mina…Vreau sa va rog care dintre Dvs stiti oare cum anume trebuie sa ma rog Sfantului Mina? Eu citesc Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina, dar nu zilnic, la 2-3 zile, Psaltirea, Tatal Nostru de 7 ori la fel si Imparate Ceresc, Paraclisul Maicii Domnului, asa mi-a zis Duhovnicul meu….dar nu stiu de ce problemele de la serviciu, nu au rezolvare. Am un sef groaznic, meschin, zavisnic, rau, foarte rau si nu numai cu mine. Nu stiu ce sa mai fac???? Ma rog si plang, va rog dati-mi un sfat, nu ma pot linisti. Va multumesc!

 19. cristian permalink
  aprilie 14, 2014 12:27 pm

  Si pe mine m-a ajutat Sfantul Mina, era sa am o paguba de 9000 lei, dar Sfantul mi-a trimis pe cineva in cale care m-a avertizat ce urma sa se intample, o persoana cu care nu am avut nici o valenta. La vremea aceea citeam acatistul Sfantului. Multumesc Sfinte Mina! Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: