Skip to content

O privire diferită asupra cancerului (3)

Noiembrie 10, 2008

Citeste intai:

O privire diferită asupra cancerului (1)
O privire diferită asupra cancerului (2)

ROLUL BENEFIC AL MICROBILOR

microb1Un alt aspect al cercetarilor Dr. Hamer este acela al rolului microbilor pe durata procesului de dezvoltare a bolii. Pe scurt, a aflat ca microbii precum ciupercile, bacteriile si virusii sunt activi doar pe durata procesului de vindecare si maniera in care ei opereaza este in deplina concordanta cu logica evolutiva (A Patra Lege Biologica).

Bacteria de tuberculoza, spre exemplu, populeaza doar tesuturile controlate de creierul vechi. Functia ei pe timpul procesului de vindecare este de a descompune tumorile care nu-si mai au rostul: tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la rinichi, tumorile la prostata, tumorile la uter, tumorile de san, melanoamele si mesothelioma. Bacteriile tuberculozei sunt esentiale pentru descompunerea constructiilor celulare ce au proliferat cu un anumit scop biologic, in timpul fazei active a conflictului. Daca bacteriile necesare nu sunt disponibile din cauza vaccinarii sau a uzului excesiv de antibiotice sau in urma chimioterapiei, tumorile nu se pot dezintegra cum trebuie. Ca urmare, raman pe loc si sunt incapsulate in mod inofensiv. Detectate la un control de rutina totusi, ele pot fi diagnosticate ca si cancer si noi conflicte potentiale pot aparea in urma aflarii vestii, cu noi simptome.

wasp_virusIntelegand legile biologice ale desfasurarii bolilor, aceasta perspectiva poate fi eliminata. In timp ce bacteriile descompun tumorile cu celule care nu mai sunt necesare, virusii sunt implicati in procesul de vindecare al tesuturilor coordonate exclusiv de cortexul cerebral (ex: bronhiile, mebrana nazala, mucoasa stomacala, mucoasa canalelor biliare si epiderma). Hepatita, pneumonia, herpesul, gripa si gripa stomacala indica faptul ca procese virulente naturale de vindecare sunt in curs. In ceea ce priveste rolul virusilor, Dr. Hamer prefera sa vorbeasca de virusi ipotetici, din cauza ca, in ultimul timp, existenta virusilor este pusa in discutie. Acest lucru este in concordanta cu descoperirile initiale ale Dr. Hamer, care evidentiau faptul ca procesele de reconstructie si regenerare ale tesuturilor necrozate sau ulcerate au totusi loc chiar si in absenta virusilor specifici tesuturilor respective.

Dilema in care se gaseste medicina conventionala este aceea ca esueaza in a recunoaste tiparul de evolutie in doua faze al fiecarei boli, prima faza, aceea a conflictului activ, fiind in mod obisnuit scapata din vedere. Din moment ce microbii sunt activi doar in faza de vindecare, iar activitatea acestora este in mod normal acompaniata de inflamatii, febra, puroi, supurari si dureri, microbii sunt considerati raufacatori si cauza a bolilor infectioase. Dar microbii nu provoaca boli. Pana la urma, este organismul nostru cel care angajeaza microbii pentru a optimiza procesul de vindecare. Microbii pot fi bineinteles transmisi, dar ei raman inofensivi, pana in momentul in care persoana este in faza de vindecare a aceluiasi tip de conflict.

PUNAND LA INDOIALA METASTAZELE

metastasizing_cancerBazandu-se pe “Sistemul Ontogenetic al tumorilor”, teoria vast raspandita a metastazelor care sugereaza ca celulele canceroase migreaza prin vasele de sange si limfa, cauzand tumori si in alte locuri, este, in cuvintele Dr. Hamer, pura fictiune academica.

Celulele in general si celulele canceroase in mod special nu isi pot schimba, sub nici o forma, structura lor histologica sau sa treaca de bariera bacteriana. De exemplu, o celula canceroasa a unei tumori pulmonare, care este de origine endoderma, controlata de zona amigdaliana a creierului si care prolifereaza de-a lungul fazei active a conflictului, nu se poate transforma intr-o celula osoasa, care este de origine mesoderma si este controlata de cortexul cerebral, celula care se deterioreaza in timpul fazei active a coflictului, in procesul de decalcifiere. In scenariul „cancerul pulmonar produce metastaza la oase”, celulele cancerului pulmonar creaza de fapt un gol (descompunere celulara!—reversul cancerului) in anumite oase din organism.

Trebuie, de asemenea, sa ne intrebam: de ce celulele canceroase rareori se raspandesc la tesuturile vecine, de exemplu: de la uter la cervix? Daca celulele canceroase calatoresc prin sange, de ce nu este atunci scanat sangele donat, pentru a cauta celule canceroase? De ce nu sunt atunci gasite o multitudine de tumori in peretii vaselor de sange ai pacientilor bolnavi de cancer?

In data de 19 August 2004, ziarul canadian „Globe and Mail” a publicat articolul „Cercetatorii urmaresc testele de sange pentru cancerele de san”, continand declaratiile revelatoare: „Vanatoarea celulelor canceroase in fluxul sangvin a durat 10 ani si, pana de curand, nici o tehnologie existenta nu e reusit sa izoleze in mod cert o singura celula tumorala, dintre milioanele de celule rosii si albe continute in orice mostra de sange uman„. In afara faptului ca vanatoarea este departe de a fi incheiata (asa cum indica articolul), nu sugereaza asta cumva ca ipoteza metastazelor a dezinformat publicul si a speriat de moarte milioane de pacienti de cancer, de-a lungul ultimelor patru decenii?

colon-cancerDr. Hamer nu neaga, bineinteles, posibilitatea aparitiei celui de-al doilea cancer, dar aceste tumori succesive nu sunt cauzate de migrarea celulelor canceroase care se transforma, in mod miraculos, intr-un tip diferit de celula, ci mai degraba sunt urmarea noului conflict-soc. Noul DHS poate fi declansat de o alta experienta traumatizanta aditionala, sau prin socul provocat de diagnostic. Asa cum am mentionat mai devreme, un diagnostic neasteptat de cancer poate declansa o spaima de tipul frica de moarte (provocand cancer pulmonar) sau orice alt tip de diagnostic relationat cu socul emotional, cauzand noi cancere in diferite alte parti ale organsimului. In multe cazuri, acesti pacienti nu supravietuiesc pana in faza de vindecare, din cauza starii de stres foarte grave care ii slabeste pana la punctul in care mai au foarte putine sanse de supravietuire extrem de toxicului tratament chimioterapeutic.

Al doilea tip de cancer foarte intalnit dupa cancerul pulmonar este cancerul osos. Dr. Hamer a descoperit ca oasele noastre sunt biologic legate de increderea, respectul si stima de sine. Altfel spus, spunandu-i-se cuiva ca are o boala care ii ameninta viata, in mod special una care se presupune ca se raspandeste ca focul prin organism, este echivalent cu: „acum sunt total inutil” si, pe langa faptul ca ne simtim inutili, oasele incep sa se decalcifieze (in cazul cancerelor de san, deseori in zona sternului si a coastelor). Tot asa cum se rupe un os, scopul programului biologic al bolii apare la sfarsitul fazei de vindecare. Cand faza de reparare este completa, osul va fi mult mai puternic in zona respectiva, asigurand in acest fel ca suntem mai bine echipati, in eventualitatea aparitiei unui nou conflict al stimei de sine.

NATURA TUMORILOR CEREBRALE

brain-tumor-5070Odata ce conflictul a fost rezolvat, leziunile cerebrale impreuna cu psihicul si organul aferent intra in faza de vindecare. Odata cu repararea oricarei rani se dezvolta o edema (fluid in exces) pentru a oferi protectie tesutului cerebral ce este refacut. Pe tomografie, schimbarile sunt foarte usor de observat: vizibilele inelele concentrice dispar in edema si apar acum neclare si inchise la culoare. In momentul de varf al fazei de vindecare, atunci cand edemul cerebral atinge dimensiunea maxima, creierul declanseaza un scurt si puternic impuls care expulzeaza edema.

In terminologia GNM, aceasta reglare este denumita Criza epileptica (CE). In timpul crizei, intregul organism este aruncat, pentru scurt timp, intr-o stare de hiperstimulare a sistemului nervos simpatic (simpaticotonie), retraind simptomele tipice fazei de conflict activ, cum ar fi transpiratie rece, extremitati reci, puls accelerat si greata. Intesitatea si durata acestei crize pre-programate este determinata de intensitatea si durata conflictului precedent. Atacurile cardiace, accidentele cerebrale, crizele de astm si cele epileptice sunt doar cateva exemple ale acestui crucial punct de revenire. Tipul de criza depinde intotdeauna de natura conflictului si de zona cerebrala corespunzatoare implicata.

Dupa ce edema cerebrala a fost impinsa afara, tesutul conectiv ce ofera suport structural neuronilor se reface in zona respectiva pentru a restabili functiile celulelor nervoase care au fost afectate de socul datorat conflictului (DHS). Aceasta acumulare naturala este ceea ce medicina conventionala denumeste tumoare cerebrala, acesta veste avand consecinte cumplite asupra pacientului. Dr. Hamer a stabilit, in 1981, ca tumoarea cerebrala nu este o boala in sine, ci un simptom al fazei de vindecare, care se desfasoara paralel si la nivelul organului afectat (controlat de la nivelul creierului din zona sa specifica care se afla simultan in faza de reparare). Astfel ca metastazele cerebrale, de fapt, nu exista in realitate.

TERAPIA GNM (pe scurt)

cancer1Primul pas in terapia GNM este intelegerea naturii biologice a simptomului: un anumit tip de cancer in relatie cu cauzele sale psihice.

O tomografie si un istoric medical complex sunt de asemenea vitale pentru a determina daca pacientul este inca in faza activa a conflictului, sau deja se vindeca.

Daca este inca in faza activa, atentia trebuie indreptata asupra identificarii motivului socului initial DHS si dezvoltarea unei strategii pentru rezolvarea conflictului. Este cruciala pregatirea pacientului si informarea lui despre simptome si despre procesul vindecarii si eventualele complicatii ce pot apare. Simptomele sunt foarte previzibile!

Descoperirile Dr-lui Hamer ne furnizeaza, pentru prima oara in istoria medicinei, un sistem sigur care ne permite nu numai sa intelegem, dar si sa prezicem dezvoltarea si simptomele oricarei boli. Aceasta este adevarata medicina preventiva, un aspect al GNM care cu greu poate fi dezbatut suficient. Adevarata preventie necesita intelegerea cauzelor reale ale bolii si aceasta este exact ceea ce cercetarile Dr-lui Hamer furnizeaza in detaliu.

Intelegand cele “Cinci Legi Biologice” ale cauzei si ale procesului de vindecare al bolii, ne putem elibera de teama si panica ce deseori apar odata cu instalarea unor simptome. Aceasta cunoastere poate salva vieti.

Afla mai multe aici: GNM site oficial

Anunțuri
17 comentarii leave one →
 1. Adriana permalink
  Noiembrie 10, 2008 10:08 pm

  Citeste si despre Graviola Tree:
  http://www.isecureonline.com/Reports/HSI/WHSIJB22/

 2. viatalatara permalink
  Noiembrie 11, 2008 12:07 am

  mda… no coment!

 3. Adriana permalink
  Noiembrie 11, 2008 12:40 am

  ?? tu ai citi articolul despre graviola?
  nu inteleg de ce te-ai suparat.. pe noi chiar ne-a interesat ideea..

 4. viatalatara permalink
  Noiembrie 11, 2008 12:45 am

  tii, cum sa ma supar? am survolat linkul, am vazut despre ce e vorba, dar articolul nu l-am citit inca. nu mi-am dat seama ca e doar un articol, ca-l citeam. am lasat site-ul pentru alta data, cand am mai multa vreme. hai ca ma uit din nou si revin…

 5. viatalatara permalink
  Noiembrie 11, 2008 12:52 am

  m-am uitat mai atent (uf, trebuie sa ma culc 😀 )

  ce retinusem la o prima privire (de unde si „no coment”-ul meu) este ca, in aceeasi idee cu acest articol despre GNM, multe boli se pot trata mai ieftin. dar companiile farmaceutice blocheaza cercetarile.

  promit ca citesc maine cu mai multa atentie. este interesant, pacat de tonul alarmist al articolului. preferam o nota mai detasata un pic…

 6. Adriana permalink
  Noiembrie 11, 2008 12:52 am

  Da, nu stiu daca e ceva serios, dar e mult mai bine decat medicamente, chemo, etc..
  Ar fi frumos sa existe un medicament natural care sa vindece cancerul.. cum a fost penicilina, nu?(parca e facuta din mucegai, sau ma insel?)

 7. viatalatara permalink
  Noiembrie 11, 2008 12:54 am

  acuma te intreb eu: tu ai citit articolul asta la care scrii?!!! 😀

 8. Adriana permalink
  Noiembrie 11, 2008 12:58 am

  Nu:)
  Doar ce ma interesa, de la Chapter 1.

 9. Adriana permalink
  Noiembrie 11, 2008 1:01 am

  Hai ca ne intelegem… Tu tre sa te culci, dar cred ca eu dorm, haha..
  Al tau? l-am citit mai demult, il stiam pe doctorul Hamer…

 10. viatalatara permalink
  Noiembrie 11, 2008 10:33 am

  😀
  Te-am intrebat pentru ca eu am inteles din articolul cu dr. Hamer ca, de fapt, cancerul se vindeca singur, este nevoie doar de sprijin psihologic.

 11. Adriana permalink
  Noiembrie 11, 2008 7:43 pm

  :)).. stii ca asta e ffffooarte greu. In fine..

 12. viatalatara permalink
  Noiembrie 11, 2008 11:15 pm

  ei, nu despre asta era vorba, ci despre teoria acestui dr. care suna foarte coerent. chiar nu a mai citit nimeni articolul? as discuta pe marginea lui…

 13. Constantin permalink
  Noiembrie 20, 2008 9:04 pm

  Sunt intr-o situatie ciudata care poate fi interpretata prin acest articol. Am fost diagnosticat cu tumora osoasa de tip fibro-cartilaginos la tibie. Am intrat in starea de „maine mor”. La 4 luni de la diagnostic, am fost diagnosticat cu o tumora vasculara intramedulara la nivelul proximal al femurului. Statistic vorbind, ca o persoana sa aiba simultan 2 tipuri diferite de tumori osoase este de 0.000000001. Sa mai zic ceva? ::((((

 14. viatalatara permalink
  Noiembrie 21, 2008 4:38 pm

  Constantin, in primul rand iti doresc sanatate. Cum nu am cunostinte de medicina, nu ma pot pronunta asupra problemelor pe care le ridici… Dar te intreb cum ti s-a parut articolul? Te-a convins? Te-ai gandit sa iei legatura cu Dr. Hamer?

  Dumnezeu sa-ti ajute!

 15. Scomina permalink
  Februarie 1, 2009 12:59 pm

  E foarte logic ce spune doctorul asta. Ce revelatie…

  De ce trebuie sa-l ascunda, sa-l exileze sistemul jumatate de veac in loc sa verifice in tot acest timp ce sustine?!… Chiar asa pericol l-au mai perceput… Se tem de descoperirile lui de pomana, medicina nu poate disparea, ar putea sa specializeze armate de psihologi si psihiatri in loc sa omoare supravietuitorii cancerului cu antiinflamatorii si antibiotice, nu?

  Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne fereasca de ispite rafinate!

 16. viatalatara permalink
  Februarie 1, 2009 3:15 pm

  draga mea, si cu tonele de medicamente care nu se vor mai vinde ce facem? nu-ti dai seama, cata paguba? si apoi, daca esti pasionat de chirurgie, poate nu ai chef sa te specializezi in psiho la 50 de ani.

  eh. am auzit ca si SIDA ar fi tot asa, o inventie. ramane sa mai studiez, dar n-ar fi de mirare…

Trackbacks

 1. Razboi întru Cuvânt » EUTANASIA SI AMPRENTAREA - NOILE ASALTURI ALE CULTURII ANTIHRISTICE (Noutati 12 nov. 2008)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: