Skip to content

Copiii fac ce văd!

octombrie 24, 2008

Din seria ce le oferim copiilor in locul televizorului, va prezentam episodul II: Itsy Bitsy – Radio pentru copii.

Cine este si ce vrea Itsy Bitsy?

Itsy Bitsy a aparut ca un dar al Sfantului Nicolae pentru copiii romani, pe 6 decembrie 2005. Nascut ca un manifest impotriva manipularii copiilor prin intermediul televizorului, Itsy Bitsy a devenit mai mult decat un radio pentru copii. Este o stare de spirit si o comunitate care se intalneste pe calea undelor radio, pe forumul acestui portal sau in evenimentele pentru familii cu copii. Toata aceasta comunitate de romani impartaseste acelasi scop cu Itsy Bitsy, si anume: educatia sanatoasa a copiilor.

Itsy Bitsy lasa copiilor imaginatia libera, este locul unde copii sunt incurajati sa se exprime, este locul in care copiii invata jucandu-se. Itsy Bitsy reprezinta pentru copii „cel mai tare loc de joaca”, iar pentru parinti reprezinta un „mediu sanatos pentru copiii lor”.

Programele Itsy Bitsy sunt un instrument folositor parintilor in procesul de dezvoltare personala a copilului. Grila de programe radio urmareste o zi obisnuita din viata unui copil, cu toate momentele ei. Itsy Bitsy este un mijloc suplimentar de educatie bazat pe interactivitate si are ca scop formarea unei atitudini deschise si fara complexe in societate. Noi incurajam creativitatea, competitivitatea, spiritul de echipa, comunicarea si nu in ultimul rand, voluntariatul si altruismul.

Una din cele mai frumoase campanii promovate de Itsy Bitsy este fatis impotriva violentei din programele tv sau jocurile pe calculator: Apara inocenta copilului tau!

Alte campanii:

Minighid de siguranta online a copiilor:

Procentul ingrijorator de mare de 65% dintre parinti care nu restrictioneaza navigarea copiilor pe Internet este explicabil prin increderea avuta in copiii lor, dar si prin necunoasterea pericolelor pe care le ascunde spatiul virtual si lipsa de informare asupra metodelor de restrictionare. In realitate insa, procentul copiilor care intra pe site-uri cu continut interzis minorilor, sau care ofera necunoscutilor date personale este foarte mare, ceea ce demonstreaza ca increderea parintilor este adesea nejustificata.

Verde pentru viata

Campania „Verde pentru viata – 2008” si-a desemnat castigatorii. S-au plantat 400 de copacei in Parcul Drumul Taberei din capitala si s-au colectat 37 de tone de hartie pentru reciclat de la 45 de gradinite participante.

Bicicleta e sanatoasa

O alta lectie despre sanatate si ecologie a insemnat campania „Bicicleta e sanatoasa”. De data aceasta, ItsyBitsy FM impreuna cu DHS au daruit copiilor ascultatori cate o itsybitsycleta – bitsycleta albastra pentru baietei si itsycleta roz pentru fetite! Peste 300 de copii au primit pretiosul cadou datorita parintilor care au raspuns corect la o intrebare simpla din lumea povestilor.

Copilul tau unde doarme la iarna? IN DESFASURARE!

In comuna Tibeni, judetul Suceava, 19 familii si cei 40 de copiii ai lor au ramas fara case dupa ultimele inundatii: unele a fost complet avariate, altele au fost luate cu totul de ape. Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor s-a ingrijit sa construiasca locuinte pentru aceste familii, insa casele sunt acum goale si iarna se apropie.

Manastirea Sihastria Putnei intentioneaza sa continue sa ajute familiile napastuite si copiii lor, pentru a-i ajuta sa treaca iarna. De aceea, intentioneaza sa ridice 9 sobe de teracota si sa asigure un minim de confort pentru toate cele 19 familii (lenjerie, paturi, saltele, covoare, etc).

Asculta radio Itsy Bitsy si implica-te in campaniile lor! Sigur vei gasi ceva care sa-ti placa. Emisiunile mele preferate sunt Tichia cu clopotei (povesti ale copilariei repovestite cu un talent nebun) si Se cauta Micul Print (emisiunea Ceraselei de week-end in care sunt invitati copii cu care se discuta despre Dumnezeu, Sfinti si Biserica). Programul radio il ai aici si tot pe site, in dreapta sus, poti asculta radio pe internet, in cazul in care nu esti din Bucuresti, Bacau, Navodari-Constanta, Satu Mare sau Targoviste, unde emite acest radio.

Sa-mi spui daca ti-a placut!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: