Skip to content

Când economia intră în recesiune

octombrie 17, 2008

Aflu din Evenimentul zilei ca au inceput sinuciderile in SUA:

Un manager din California şi-a ucis toată familia după ce a rămas fără slujbă, iar apoi s-a sinucis. O văduvă de 90 de ani s-a împuşcat în piept atunci când autorităţile au vrut să o evacueze din casa modestă în care trăise 38 de ani. În Massachusetts, o gospodină care ascunsese de soţul său criza financiară prin care trecea familia lor a trimis un bilet companiei de ipotecare şi i-a ameninţat: „Până când îmi veţi lua casa, voi fi moartă.” Apoi, Carlene Balderrama a lăsat un bilet de adio şi s-a împuşcat.

Asta pentru ca e tare greu sa traiesti fara inima, nu-i asa?

Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură. Ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta. (Matei VI, 19-21)

Credeti ca se mai poate trai in ziua de azi dupa cuvintele lui Hristos? Mai alege cineva Viata? Sau e mai simplu sa ne tragem un glont in cap. In Ziua gasim un posibil raspuns la intrebare…

Hristo Miskov a avut o cariera de succes ca broker la Nasdaq, o bursa din New York, pana intr-o zi in care a decis sa renunte la tot si sa se intoarca in tara de origine, Bulgaria.

Odata cu schimbarea costumelor si pantofilor scumpi pe o sutana si o pereche de sandale, calugarul Nikanor, cum este actualmente cunoscut, crede ca Wall Street si New York-ul primesc in prezent ceea ce merita. „Este normal ca oamenii care consuma mai mult decat merita sa aiba probleme in perioadele de criza financiara. Prin suferinta ei devin mai responsabili”, a declarat Mishkov. Calea aleasa i-a impresionat pe colegii barbatului, care risca acum sa se indrepte cu totii spre somaj.

„Oricine poate fi un broker bun, dar asta nu aduce niciun beneficiu lumii. Mereu suntem in cautarea fericirii in bunurile materiale, care ne fac constant nesatisfacuti si neimpacati cu noi si lumea din jurul nostru”, a completat Mishkov.

Unde e inima ta? Iata o intrebare pe care ne-o punem doar atunci cand avem nevoie de resuscitare cardio.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: