Skip to content

Măsoară-ţi gratis tensiunea

Octombrie 7, 2008
Bucurestenii isi vor putea masura tensiunea arteriala, gratuit, incepand de miercuri, in parcurile Herastrau, Cismigiu si Tineretului, in cadrul unei campanii de constientizare a efectelor hipertensiunii arteriale, initiata de Societatea Romana de Cardiologie si Academia de Stiinte Medicale. Alte puncte publice de masurare a tensiunii arteriale vor fi la Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltarii, Locuintelor si Lucrarilor Publice si la Palatul Parlamentului.

Campania, care se va desfasura in lunile octombrie si noiembrie, sub deviza „Masoara pentru a controla”, urmareste cresterea ratei pacientilor hipertensivi diagnosticati care se trateaza corect. „Mai putin de un sfert dintre pacientii care se stiu bolnavi de hipertensiune arteriala urmeaza un tratament corect, in conditiile in care aceasta boala contribuie la aparitia a peste jumatate dintre bolile cardiovasculare si este declarata prima cauza de mortalitate din lume„, sustine prof. dr. Eduard Apetrei, vicepresedintele Academiei de Stiinte Medicale.

Principalele cauze ale hipertensiunii arteriale sunt modul de viata stresant, sedentarismul, consumul ridicat de sare, alcool si varsta inaintata.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: