Skip to content

Made in China

Octombrie 3, 2008

Articol publicat in Romania Libera

Atmosfera grandioasa a Olimpiadei din august a fost spulberata de scandalul laptelui chinezesc – 53.000 de bebelusi s-au imbolnavit si patru au murit din cauza contaminarii cu melamina a laptelui praf. Substanta, folosita in industria materialelor plastice, fusese adaugata in lapte pentru ca, la analizele de calitate, genera o falsa crestere a nivelului de proteine, mascand astfel diluarea produsului cu apa.
La scurt timp, un nou incident a subminat si mai mult prestigiul produselor chinezesti. Conforama, o companie de mobila din Franta, anunta ca unele dintre canapelele si fotoliile pe care le producea in China pot genera alergii, pentru ca la transport fusese folosit prea mult agent toxic antimucegai.
Saptamana trecuta, o data cu prima iesire in afara navei cosmice a unui taikonaut – asa cum sunt numiti astronautii chinezi –, un alt scandal izbucnea in Italia. 1,7 milioane de perechi de pantofi au fost retrase de pe piata dupa ce autoritatile de control au descoperit ca pielea din care erau fabricati fusese tratata cu crom hexavalent – un produs extrem de toxic, potential cancerigen.

Citeste tot articolul

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: