Skip to content

Fără garduri

Iulie 3, 2008

In seara asta, ne-am gandit sa facem o tura prin sat, sa ne plimbam pana la padure, sa vedem casutele noi. Am vazut si casutele, si padurea, dar nu despre asta voiam sa va povestesc. Ci despre copiii satului.

Nu iesim bine de pe ulita noastra pe strada principala, ca dam peste un grup de fetite: doua, mai mici, erau spectatoare, iar trei faceau show. Aliniate pe sosea, faceau figuri sincrone de dat din fund si lasat unduit jos, cu miscari lascive ale bratelor. Fetitele-vedete aveau cam intre 4 si 7 ani, cea mai mare era in mijloc si parea ca da tonul. Expresii melodramatice, ochi dati peste cap cu convingere, transa din care nu se rup ca sa raspunda la intrebarile noastre profane de parinti (ai altor copii):

-Ce faceti acolo??!!

Ajunsi la padure, primul lucru care ne sare-n ochi, si pe drept cuvant, nu sunt copacii, si culmea, nici padurea, ci un foc aprins undeva mai adanc decat la margine, atatat de un grup de copii, ceva mai maricei de data asta. Ne oprim si ne holbam, dar nu era niciun adult prin preajma. Tipam la ei si se executa in lehamite, stingand focul, fara a rata sa ne arunce:

-Dar e padurea mea, pot sa fac ce vreau in ea!

Plecam spre casa si ne intersectam cu niste scutere. Ati ghicit, conduse de copii. Mai bine-zis, pline de copii, toti destul de mici, probabil clasa a doua era cel mai mare. Ceva imi scapa. Si noi ne jucam periculos cand eram mici, nici nu vreau sa-mi aduc aminte, si totusi, normalitatea de azi este pragul de care vad ca ma lovesc cu capul. Sub pres fiind, desigur.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: